Ψυχική Υγεία

Διπολική διαταραχή : Δείτε αν προκαλεί παραισθήσεις

Διπολική διαταραχή : Δείτε αν προκαλεί παραισθήσεις

Διπολική διαταραχή :Τα καταθλιπτικά επεισόδια χαρακτηρίζονται από συναισθήματα θλίψης ή ανικανότητας. Κατά τη διάρκεια καταθλιπτικών επεισοδίων, μπορεί να μην ενδιαφέρεστε για πράγματα που συνήθως σας φέρνουν ευχαρίστηση. Αυτό είναι γνωστό ως ανδονία .

Σύμφωνα με τους περισσότερους ψυχίατροι, η διπολική διαταραχή ή η μανιακή κατάθλιψη, είναι μια διαταραχή της χημείας του εγκεφάλου. Είναι μια χρόνια ασθένεια που προκαλεί εναλλακτικά επεισόδια διάθεσης. Αυτές οι αλλαγές στη διάθεση κυμαίνονται από κατάθλιψη σε μανία. Περιλαμβάνουν ψυχικά και σωματικά συμπτώματα.

Τα καταθλιπτικά επεισόδια χαρακτηρίζονται από συναισθήματα θλίψης ή ανικανότητας. Κατά τη διάρκεια καταθλιπτικών επεισοδίων, μπορεί να μην ενδιαφέρεστε για πράγματα που συνήθως σας φέρνουν ευχαρίστηση. Αυτό είναι γνωστό ως ανδονία . Μπορεί επίσης να είστε πιο ληθαργικοί και θέλετε να κοιμηθείτε περισσότερο από το συνηθισμένο. Μπορεί να είναι δύσκολο να εκτελέσετε καθημερινές εργασίες.

Τύποι ψευδαισθήσεων που σχετίζονται με διπολική διαταραχή

Οι ψευδαισθήσεις είναι πλασματικά ερεθίσματα που δημιουργούνται στο μυαλό σας. Δεν είναι αληθινά. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ψευδαισθήσεων, όπως:

  • οπτικό: βλέποντας πράγματα όπως φώτα, αντικείμενα ή άτομα που δεν βρίσκονται στην πραγματικότητα
  • ακουστικό: ακούει ήχους ή φωνές που κανείς άλλος δεν ακούει
  • αφής: αισθάνεστε κάτι να αγγίζετε ή να κινείστε στο σώμα σας, όπως ένα χέρι ή κάτι που σέρνεται στο δέρμα σας
  • οσφρητικό: μυρίζοντας μια μυρωδιά ή άρωμα που δεν υπάρχει
  • κινητική: σκέφτεστε ότι το σώμα σας κινείται (πετάει ή επιπλέει, για παράδειγμα) όταν δεν είναι
  • Οι ψευδαισθήσεις είναι πιθανότερο να είναι ακουστικές από ό, τι σε άτομα με διπολική διαταραχή. Είναι πιο πιθανό να έχετε ψευδαισθήσεις εάν αντιμετωπίσετε σοβαρές αλλαγές στη διάθεση. Οι ψευδαισθήσεις και άλλα ψυχωτικά συμπτώματα είναι επίσης πιο πιθανό να συμβούν σε άτομα με σχιζοφρένεια παρά σε άτομα με διπολική διαταραχή. Γι ‘αυτό τα άτομα με διπολική διαταραχή που έχουν ψευδαισθήσεις μπορούν να διαγνωστούν εσφαλμένα.

Αναγνώριση ψευδαισθήσεων στη διπολική διαταραχή
  • Εάν έχετε διπολική διαταραχή, οι ψευδαισθήσεις είναι πιθανότερο να συμβούν κατά τη διάρκεια μιας φάσης ακραίας διάθεσης. Οι ψευδαισθήσεις τείνουν να αντανακλούν τη διάθεση και μπορεί να συνοδεύονται από αυταπάτες. Οι αυταπάτες είναι ψευδείς πεποιθήσεις που πιστεύει έντονα ένα άτομο. Ένα παράδειγμα αυταπάτης είναι να πιστεύεις ότι έχεις ειδικές θεϊκές δυνάμεις.
  • Κατά τη διάρκεια μιας καταθλιπτικής κατάστασης, οι ψευδαισθήσεις και οι αυταπάτες μπορεί να περιλαμβάνουν συναισθήματα ανικανότητας ή αδυναμίας. Σε μια μανιακή κατάσταση, μπορεί να σας κάνουν να αισθανθείτε ενδυναμωμένοι και υπερβολικοί, ακόμη και ανίκητοι.
  • Οι ψευδαισθήσεις μπορεί να είναι προσωρινές ή μπορεί να επαναληφθούν κατά τη διάρκεια καταθλιπτικών ή μανιακών επεισοδίων.

Ακολουθεί βίντεο για την διπολική διαταραχή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να πετύχετε την αυτοεξυπηρέτηση σας

Νατάσα Κουβελά : Το νέο κορίτσι του τροχού της τύχης μας συστήνεται

Εξωκρινή παγκρεατική ανεπάρκεια : Έτσι διαμορφώνεται το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η σχέση μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών επηρεάζει τη θεραπεία

Νοσηλευτές ασθενείς: Οι νοσηλευτές ψυχικής υγείας υπερασπίζονται εδώ και καιρό τη σχέση νοσηλευτή-ασθενούς ως εργαλείο που επιτρέπει την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια στο πλαίσιο της θεραπευτικής επικοινωνίας.

Η άσκηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας σχετίζεται με καλύτερη ψυχική υγεία

Αθλητισμός: Αυτό που μας λένε τα ευρήματα της μελέτης είναι ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας κρίσης δημόσιας υγείας, οι άνθρωποι θα πρέπει να ενθαρρύνονται να είναι σωματικά δραστήριοι για να διατηρήσουν τη σωματική και ψυχική τους υγείας.

Ποιο είναι το ιδανικό ταίρι για έναν Υδροχόο;

Σχέσεις Υδροχόος: Προχωρώντας στο 2022, δείτε πώς μπορούν να ταιριάξουν οι Υδροχόοι στις σχέσεις τους με σύμμαχο τον ζωδιακό κύκλο, είτε πιστεύετε στα ζώδια είτε παραμένετε επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτά.

Το άγχος για την Covid σχετίζεται με αυξήσεις στα ποσοστά κατάθλιψης στις γιορτές

Κορωνοϊός: Παρά την είσοδο των εμβολίων που προστατεύουν τη μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου από το να αρρωστήσει σοβαρά από τον ιό και το γεγονός ότι δεν επιβλήθηκαν lockdown κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης ήταν «στα ίδια με πέρυσι», δήλωσε η Δρ Daisy Fancourt, επικεφαλής. συγγραφέας από το UCL Institute of Epidemiology and Health Care.

Μορφές εκδήλωσης των στερεοτύπων

Ωστόσο, οι άνθρωποι παραμερίζουν εξίσου εύκολα τα στερεότυπά τους, κατά την αξιολόγηση των άλλων, όταν έχουν σαφείς, εξατομικευμένες πληροφορίες για αυτούς.