Ψυχική Υγεία

Άγχος Διαχείριση: Τρεις απλές τεχνικές διαχείρισης του άγχους [vid]

Άγχος Διαχείριση: Τρεις απλές τεχνικές διαχείρισης του άγχους [vid]

Άγχος Διαχείριση: Οικογενειακό άγχος. Εργασιακό άγχος. Καθημερινή πίεση ζωής. Κι η λίστα με τα στρεσογόνα πεδία στη ζωή μας συνεχίζεται. Όπως αποδεικνύεται, το άγχος είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί, τουλάχιστον εάν δεν ακολουθήσετε μια διαφορετική προσέγγιση. Κι επειδή η διαχείριση του άγχους σάς βοηθά να παραμείνετε υγιείς, στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε τρεις απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους να πείτε: "Αντίο Άγχος".

Είναι σημαντικό να διαχειριστείτε το άγχος, επειδή δεν είναι μόνο συναισθηματικά επιβλαβές, αλλά μπορεί επίσης να είναι κακό για την υγεία σας. Όταν είστε υπό πίεση, τα επίπεδα μιας ορμόνης που ονομάζεται κορτιζόλη αρχίζουν να αυξάνονται στο αίμα σας. Με την πάροδο του χρόνου, το χρόνιο άγχος που οδηγεί σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα κορτιζόλης μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στο μεταβολισμό σας, αύξηση του βάρους (ιδιαίτερα γύρω από τη μέση σας) και επικίνδυνη φλεγμονή στο σώμα σας. Μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, την αρτηριακή σας πίεση και την καρδιά σας, ακόμη και τη μνήμη σας. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να λάβετε στα σοβαρά το άγχος και να υιοθετήσετε τρόπους για να το διαχειριστείτε. Μπορείτε να δοκιμάσετε τους εξής:

  • Ακολουθήστε μια νέα προσέγγιση

Μεγάλο μέρος τους άγχους που βιώνουμε στη ζωή προέρχεται από το πώς βλέπουμε τις διάφορες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε. Για παράδειγμα, δύο άτομα μπορεί να αναλάβουν το ίδιο ακριβώς έργο, αλλά μόνο ένα άτομο μπορεί να το θεωρήσει αγχωτικό. Η προσωπικότητα, αλλά και η εσωτερική αφήγησή σας ενδέχεται να επηρεάζουν τις προσλαμβάνουσές σας σε σχέση με το άγχος και το πώς διαμορφώνετε τα πράγματα στο μυαλό σας. Ο στόχος είναι να αλλάξετε την προοπτική σας, ώστε να μειώσετε τον αριθμό των στρεσογόνων γεγονότων στη ζωή σας.

  • Κάντε ό,τι σας αρέσει

Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα κορτιζόλης και να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τα συμπτώματα του άγχους, Αλλά για πολλούς ανθρώπους, η τήρηση ενός προγράμματος καθημερινής άσκησης είναι από μόνη της αγχωτική, επειδή επιλέγουν δραστηριότητες που δεν απολαμβάνουν. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε να κάνετε κάτι που σας αρέσει – κηπουρική, βόλτες στη φύση ή γιόγκα, που μπορεί να επιβραδύνει τις επιβλαβείς επιπτώσεις του στρες.

  • Οργανωθείτε

Η αποδιοργάνωση και η ακαταστασία μπορεί να προκαλέσουν άγχος που είναι περιττό και αναστρέψιμο. Η λήψη χρόνου για τη ρύθμιση ορισμένων “συστημάτων”, όπως ο ορισμός μιας συγκεκριμένης τοποθεσίας για τα κλειδιά σας, μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε αυτές τις καθημερινές ενοχλήσεις που σας προσθέτουν άγχος μέσα στη μέρα. Η οργάνωση και ο σωστός προγραμματισμός μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το άγχος σας ή να το διαχειριστείτε. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να ορίσετε μια ώρα άσκησης, προγραμματίστε τα γεύματά σας και οργανώστε το χρόνο σας με τέτοιο τρόπο ώστε να βεβαιωθείτε ότι θα κοιμηθείτε αρκετά. Το να έχετε ένα σχέδιο μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το επίπεδο του άγχους σας και να αποτρέψει το στρες να επιβαρύνει τη λειτουργικότητα και την υγεία σας.

Όποιες και αν είναι οι στρατηγικές που επιλέγετε, φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο για να αξιολογήσετε και να αναθεωρήσετε την προσέγγισή σας εάν δεν λειτουργεί. Εάν βιώνετε άγχος που επηρεάζει την λειτουργικότητά σας μέσα στη μέρα ή σας ανησυχεί, σκεφτείτε να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό ψυχικής υγείας.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνέδριο Partnering for Patients: Προτεραιότητα η ενδυνάμωση των ασθενών

Τι καθιστά την Νεκρά Θάλασσα θεραπευτικό προορισμό για την ψωρίαση

Οι τακτικές προπονήσεις ενισχύουν τις γνωστικές διεργασίες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς είναι οι σχέσεις με έναν Δίδυμο;

Σχέσεις Δίδυμοι: Καθένα από τα ζώδια έχει τις ξεχωριστές του χάρες, ενώ οι σχέσεις με κάθε ζώδιο παρουσιάζουν διαφορετική δυναμική. Πώς είναι ένας Δίδυμος σε σχέση;

Ο Aaron Doughty θέλει να βοηθάει να αλλάξει η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων προς το καλύτερο, βοηθώντας τους να γίνουν οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους.

Θέλει επίσης να συνεχίσει να ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο όπως τώρα, να γνωρίζει νέους ανθρώπους και να βοηθάει να αλλάξει η ζωή εκατομμυρίων προς το καλύτερο, βοηθώντας τους να γίνουν οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους.

Ρυθμίζοντας τα συναισθήματά μας

Αν σκέφτεστε με απόλυτους όρους, τότε είναι φυσικό να είστε ανήσυχοι και να αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια... Μπορεί να είναι δύσκολο να αποδεχτείτε τις αντιφάσεις και την αμφισημία. Κάνοντάς το όμως θα αισθανθείτε φυσιολογικοί, όπως όλος ο κόσμος, όπως κάθε ανθρώπινο ον πάνω στη Γη, και δεν θα σας κατατρέχουν τα δυσάρεστα συναισθήματα.