ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Νεκρά Θάλασσα Ψωρίαση: Οι ιαματικές δράσεις της Νεκράς Θάλασσας για την αντιμετώπιση της ψωρίασης [vid]

Νεκρά Θάλασσα Ψωρίαση: Οι ιαματικές δράσεις της Νεκράς Θάλασσας για την αντιμετώπιση της ψωρίασης [vid]

Νεκρά Θάλασσα Ψωρίαση: Είναι γνωστό εδώ και αιώνες ότι τα άτομα με δερματικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ψωρίασης, μπορούν να επωφεληθούν από τα μπάνια στη Νεκρά Θάλασσα στο ανατολικό Ισραήλ, όπου το νερό είναι 10 φορές πιο αλμυρό από τον ωκεανό.

Η αξιοποίηση των ιαματικών δράσεων της Νεκράς Θάλασσας πάει πίσω στην αρχαιότητα, λέει ο Mark Lebwohl, MD, ομότιμος πρόεδρος του Ιατρικού Συμβουλίου του Εθνικού Ιδρύματος Ψωρίασης στις ΗΠΑ και καθηγητής δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Icahn στη Νέα Υόρκη. “[Στην Αγία Γραφή], οι άνθρωποι μιλούσαν για λουτρά θεραπείας της λέπρας, και μάλλον αναφέρονταν στην ψωρίαση.

Μπορούν τα θαλασσινά άλατα της αγοράς εάν προστεθούν στο μπάνιο σάς να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου και του κνησμού από την ψωρίαση;

“Τα προϊόντα θαλασσινού αλατιού που κυκλοφορούν στην αγορά μπορεί να έχουν κάποιο μικρό όφελος”, λέει ο Δρ Lebwohl. Από την άλλη πλευρά, λέει ο Lebwohl, τα μπάνια στη Νεκρά Θάλασσα για ένα διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων μπορούν να αποτελέσουν μια πολύ χρήσιμη θεραπεία για την αντιμετώπιση της ψωρίασης και των συμπτωμάτων της.

Εντωμέταξύ, ενώ ο ελάχιστος συνιστώμενος χρόνος εκτιμάται στις 2 εβδομάδες, “τα άτομα που μένουν από 4 έως και 6 εβδομάδες έχουν τεράστιο όφελος”, προσθέτει ο Lebwohl. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το πόσο διαρκούν τα θεραπευτικά οφέλη από τα μπάνια στη Νεκρά Θάλασσα ποικίλλει σημαντικά από ασθενή σε ασθενή. “Έχω ασθενείς που μου είπαν ότι ενώ ήταν στο αεροπλάνο και γυρνούσαν πίσω στους τόπους διαμονής τους, ένιωσαν την ψωρίαση τους να επιστρέφει. Για άλλους πάλι, η περίοδος ύφεσης ήταν πολύ μακρά”, λέει ο Lebwohl. Είναι συχνό για ορισμένους ασθενείς να επιστρέφουν κάθε χρόνο στη Νεκρά Θάλασσα για να επωφεληθούν από τις ευεργετικές και ανακουφιστικές της δράσεις.

Ο Lebwohl και άλλοι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι ένας συνδυασμός παραγόντων που καθιστά τις θεραπείες ψωρίασης στη Νεκρά Θάλασσα τόσο αποτελεσματικές. Σε τι διαφέρει η Νεκρά Θάλασσα από άλλες θάλασσες του πλανήτη;

“Το φως στη Νεκρά Θάλασσα είναι πολύ μοναδικό. Η περιεκτικότητα του νερού σε μεταλλικά στοιχεία είναι μοναδική επίσης”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Lebwohl. Ο εξατμισμένος αέρας ή η πυκνή ομίχλη γύρω από τη Νεκρά Θάλασσα περιέχει άλατα χλωρίου – μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο, ασβέστιο – σε συγκεντρώσεις που είναι 20 φορές μεγαλύτερες από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ψωρίασης στις ΗΠΑ, τα άλατα της Νεκράς Θάλασσας βοηθούν στη διάσπαση των πλακών της επιδερμίδας και επιτρέπουν στο φως του ήλιου να στοχεύσει τη φλεγμονή που βρίσκεται από κάτω.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οι τακτικές προπονήσεις ενισχύουν τις γνωστικές διεργασίες

Διάστημα : Υπάρχουν ηφαίστεια στους πλανήτες

Σαρδέλα : Η κατανάλωση της αποτρέπει τον διαβήτη τύπου 2

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σπανάκι : Τα οφέλη του στην υγεία

Χυμός σπανάκι : Το σπανάκι είναι μια αληθινή θρεπτική δύναμη, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Ντομάτα : Τα οφέλη της στο δέρμα

Ντομάτα : Μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι οι ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσική θεραπεία για διάφορες ανησυχίες του δέρματος

Όταν ο κιρκάδιος ρυθμός είναι δυσλειτουργικός

Μπορεί επίσης να συναντήσετε τον κιρκάδιο ρυθμό με τον όρο βιολογικό ρολόι. Τα βιολογικά ρολόγια αποτελούν μια ομάδα μορίων στο σώμα που ελέγχουν τον κιρκάδιο ρυθμό. Το «κύριο» ρολόι (master clock) ρυθμίζει όλα τα άλλα στο σώμα και συνίσταται σε νευρικά κύτταρα σε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου που ονομάζεται υπερχιασματικός πυρήνας. Συγκεκριμένα βρίσκεται ανάμεσα στον υποθάλαμο κοντά στο κέντρο του εγκεφάλου.