ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Νεκρά Θάλασσα Ψωρίαση: Οι ιαματικές δράσεις της Νεκράς Θάλασσας για την αντιμετώπιση της ψωρίασης [vid]

Νεκρά Θάλασσα Ψωρίαση: Οι ιαματικές δράσεις της Νεκράς Θάλασσας για την αντιμετώπιση της ψωρίασης [vid]

Νεκρά Θάλασσα Ψωρίαση: Είναι γνωστό εδώ και αιώνες ότι τα άτομα με δερματικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ψωρίασης, μπορούν να επωφεληθούν από τα μπάνια στη Νεκρά Θάλασσα στο ανατολικό Ισραήλ, όπου το νερό είναι 10 φορές πιο αλμυρό από τον ωκεανό.

Η αξιοποίηση των ιαματικών δράσεων της Νεκράς Θάλασσας πάει πίσω στην αρχαιότητα, λέει ο Mark Lebwohl, MD, ομότιμος πρόεδρος του Ιατρικού Συμβουλίου του Εθνικού Ιδρύματος Ψωρίασης στις ΗΠΑ και καθηγητής δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Icahn στη Νέα Υόρκη. “[Στην Αγία Γραφή], οι άνθρωποι μιλούσαν για λουτρά θεραπείας της λέπρας, και μάλλον αναφέρονταν στην ψωρίαση.

Μπορούν τα θαλασσινά άλατα της αγοράς εάν προστεθούν στο μπάνιο σάς να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου και του κνησμού από την ψωρίαση;

“Τα προϊόντα θαλασσινού αλατιού που κυκλοφορούν στην αγορά μπορεί να έχουν κάποιο μικρό όφελος”, λέει ο Δρ Lebwohl. Από την άλλη πλευρά, λέει ο Lebwohl, τα μπάνια στη Νεκρά Θάλασσα για ένα διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων μπορούν να αποτελέσουν μια πολύ χρήσιμη θεραπεία για την αντιμετώπιση της ψωρίασης και των συμπτωμάτων της.

Εντωμέταξύ, ενώ ο ελάχιστος συνιστώμενος χρόνος εκτιμάται στις 2 εβδομάδες, “τα άτομα που μένουν από 4 έως και 6 εβδομάδες έχουν τεράστιο όφελος”, προσθέτει ο Lebwohl. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το πόσο διαρκούν τα θεραπευτικά οφέλη από τα μπάνια στη Νεκρά Θάλασσα ποικίλλει σημαντικά από ασθενή σε ασθενή. “Έχω ασθενείς που μου είπαν ότι ενώ ήταν στο αεροπλάνο και γυρνούσαν πίσω στους τόπους διαμονής τους, ένιωσαν την ψωρίαση τους να επιστρέφει. Για άλλους πάλι, η περίοδος ύφεσης ήταν πολύ μακρά”, λέει ο Lebwohl. Είναι συχνό για ορισμένους ασθενείς να επιστρέφουν κάθε χρόνο στη Νεκρά Θάλασσα για να επωφεληθούν από τις ευεργετικές και ανακουφιστικές της δράσεις.

Ο Lebwohl και άλλοι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι ένας συνδυασμός παραγόντων που καθιστά τις θεραπείες ψωρίασης στη Νεκρά Θάλασσα τόσο αποτελεσματικές. Σε τι διαφέρει η Νεκρά Θάλασσα από άλλες θάλασσες του πλανήτη;

“Το φως στη Νεκρά Θάλασσα είναι πολύ μοναδικό. Η περιεκτικότητα του νερού σε μεταλλικά στοιχεία είναι μοναδική επίσης”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Lebwohl. Ο εξατμισμένος αέρας ή η πυκνή ομίχλη γύρω από τη Νεκρά Θάλασσα περιέχει άλατα χλωρίου – μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο, ασβέστιο – σε συγκεντρώσεις που είναι 20 φορές μεγαλύτερες από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ψωρίασης στις ΗΠΑ, τα άλατα της Νεκράς Θάλασσας βοηθούν στη διάσπαση των πλακών της επιδερμίδας και επιτρέπουν στο φως του ήλιου να στοχεύσει τη φλεγμονή που βρίσκεται από κάτω.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι τακτικές προπονήσεις ενισχύουν τις γνωστικές διεργασίες

Διάστημα : Υπάρχουν ηφαίστεια στους πλανήτες

Σαρδέλα : Η κατανάλωση της αποτρέπει τον διαβήτη τύπου 2

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα έρευνα, σχεδιασμένη για την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών για τους καταναλωτές, ανέδειξε το ζήτημα των προϊόντων πλύσης

Εδώ, όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν αυτήν την κατηγορία, με το 46 τοις εκατό των χορτοφάγων να δηλώνουν ότι θα είχαν λίγους ενδοιασμούς να αντιμετωπίσουν κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα.

Η διακοπή του καπνίσματος οδηγεί σε κακή διατροφή, οδηγώντας ενδεχομένως σε αύξηση βάρους.

"Ο φόβος της αύξησης του βάρους είναι μια σημαντική ανησυχία μεταξύ των καπνιστών που σκέφτονται να κόψουν το κάπνισμα. Το κλειδί για την άρση αυτών των εμποδίων είναι να κατανοήσουμε καλύτερα τους παράγοντες που αυξάνουν την επιθυμία για τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας".

Δοκιμή σε πρώιμο στάδιο προτείνει ότι το από του στόματος αντιικό είναι ασφαλές και καλά ανεκτό επισημαίνει η Phizer

Η θεραπεία έχει σχεδιαστεί για να χορηγείται νωρίς (όπως το πρώτο σημάδι ή λοίμωξη ή επίγνωση της έκθεσης) ενώ η ριτοναβίρη προορίζεται να επιβραδύνει το μεταβολισμό του αντιιικού PF-07321332 για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κορωνοϊός: Το παραλήρημα είναι μια συχνή συνέπεια σοβαρής νόσησης από COVID-19

Κορωνοϊός: Η γνωστική εξασθένηση είναι πολύ πιθανή σε ασθενείς στη ΜΕΘ και θα μπορούσε να είναι διαρκής. Πάνω από ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας COVID-19, οι ερευνητές αποκαλύπτουν τις δραματικές συνέπειες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ασθενείς τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη νοσηλεία.

Γιατί ο οργανισμός χρειάζεται άμυλο

Διατροφή Άμυλο Ιδιότητες: Τα αμυλούχα τρόφιμα είναι μια καλή πηγή ενέργειας και η κύρια πηγή μιας σειράς θρεπτικών συστατικών στη διατροφή μας. Εκτός από το άμυλο, περιέχουν φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες Β. Όταν τα μαγειρεύετε είναι σημαντικό να προσέξετε τα πρόσθετα λιπαρά που χρησιμοποιείτε, γιατί αυτό θα αυξήσει την περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Τα οφέλη του διαλογισμού στην συναισθηματική και ψυχική υγεία

Διαλογισμός και ψυχική υγεία: Μέσω του διαλογισμοού ο νους σταδιακά εκπαιδεύεται να νοεί τα γεγονότα, νοητικά, συναισθηματικά, ως παροδικές μόνον εκφάνσεις και να μην προσκολάται σε αυτά. Μέσα από αυτήν την αποδεύσμευση, με το χρόνο, είμαστε σε θέση να υιοθετήσουμε μια πιο αισιόδοξη προοπτική για τη ζωή γενικά.