ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Θαλασσινό Αλάτι Οφέλη Δέρμα: Τα οφέλη της θεραπείας με αλάτι της Νεκράς Θάλασσας για το έκζεμα [vid]

Θαλασσινό Αλάτι Οφέλη Δέρμα: Τα οφέλη της θεραπείας με αλάτι της Νεκράς Θάλασσας για το έκζεμα [vid]

Θαλασσινό Αλάτι Οφέλη Δέρμα: Τα άλατα χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες για  τη θεραπεία ποικίλων παθήσεων. Το θαλασινό αλάτι έχει πολλάκις αποδειχθεί ότι μπορεί να ανακουφίσει από τα ενοχλητικά συμπτώματα διαφόρων δερματικών νόσων. 

ADMAN

Το έκζεμα είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος που προκαλεί μεταξύ άλλων ερυθρότητα και φαγούρα. Αν και πιο συχνά ταλαιπωρεί τα παιδιά, μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Δεν υπάρχει θεραπεία για το έκζεμα, αλλά ορισμένα προϊόντα έχουν αποδειχθεί ότι ανακουφίζουν τα συμπτώματα. Ένα εξ’ αυτών είναι το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας, το οποίο λέγεται ότι μπορεί να βοηθήσει άτομα με έκζεμα να αντιμετωπίσουν την φαγούρα και την φλεγμονή. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε πώς το η χρήση του άλατος της Νεκράς Θάλασσας μπορεί να αντιμετωπίσει το εκζέμα.

Πώς το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας βοηθά το έκζεμα;

Το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας, σε αντίθεση με το κοινό επιτραπέζιο αλάτι ή τα άλατα Epsom, είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως:

  • μαγνήσιο
  • ασβέστιο
  • θείο
  • ψευδάργυρος

Τα μέταλλα στο θαλασσινό νερό ενισχύουν την αποτελεσματικότητα του αλατιού για τη θεραπεία των συμπτωμάτων του εκζέματος και άλλων δερματικών παθήσεων.

Τι λέει η επιστήμη για το θαλασσινό αλάτι;

Σύμφωνα με έρευνες, το μούλιασμα σε λουτρό με αλάτι από τη Νεκρά Θάλασσα μπορεί να βελτιώσει την ανθεκτικότητα του δέρματος  – σε σύγκριση με το νερό της βρύσης. Μελέτες έχουν επισημάνει ότι οι τοπικές θεραπείες με αλάτι της Νεκράς Θάλασσας ενυδατώνουν το δέρμα, συμβάλλοντας σημαντικά στην διατήρηση της υγρασίας του. Επιπλέον, το μπάνιο σε διάλυμα αλατιού από τη Νεκρά Θάλασσα, εφόσον συνδυαστεί με θεραπεία που αξιοποιεί την υπεριώδη ακτινοβολία, φαίνεται να έχει ακόμη πιο σημαντικά οφέλη στην αντιμετώπιση των δερματικών νόσων. Ο συνδυασμός δηλαδή θάλασσας ή θαλασσινού αλατιού με τα ευεργετικά οφέλη του ήλιου είναι πιο αποτελεσματικός από τη θεραπεία που περιλαμβάνει μόνο την υπεριώδη ακτινοβολία (UV) ή το αλάτι. Τα λουτρά με θαλασσινό αλάτι μπορούν επίσης να προωθήσουν τη μείωση συμπτωμάτων όπως:

  • η φλεγμονή
  • η ερυθρότητα
  • η τραχύτητα του δέρματος

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα πρέπει να γνωρίζετε για το έκζεμα:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Vitamin Sea: Τα εκπληκτικά οφέλη της θάλασσας για την υγεία

Τα ευεργετικά οφέλη της θάλασσας στο δέρμα

Γιατί το θαλασσινό κολύμπι θεωρείται η καλύτερη γυμναστική

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι άνθρωποι της Νότιας Ασίας υποβάλλονται σε ύφεση του διαβήτη τύπου 2 με δίαιτες χαμηλών θερμίδων

Οι συμμετέχοντες τυχαιοποιήθηκαν για να ξεκινήσουν αμέσως είτε την πλήρη αντικατάσταση της δίαιτας (περίπου 850 kcal/ημέρα για τρεις έως πέντε μήνες) είτε την καθυστερημένη παρέμβαση ως σκέλος ελέγχου συνήθους φροντίδας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Χτυπώντας τον καρκίνο του εγκεφάλου με μακριές βελόνες ανοίγει η πόρτα σε νέες θεραπείες

Δείξαμε ότι η τεχνική μας μπορεί επίσης να βοηθήσει στο άνοιγμα αυτού του φραγμού, ώστε ο εγκέφαλος να μπορεί να λάβει καλύτερα άλλες θεραπείες -όπως χημειοθεραπεία ή φάρμακα που συμβάλλουν στην αύξηση της ανοσολογικής απόκρισης- και να βοηθήσει τον ασθενή να καταπολεμήσει τον όγκο με συστηματικό τρόπο".

7 λόγοι για τους οποίους γερνάμε τόσο γρήγορα

Προσδόκιμο ζωής: Ορισμένα άτομα διατηρούν τα διανοητικά και φυσιολογικά ταλέντα τους σε όλη τους τη ζωή, ενώ άλλα καταλήγουν να χάνουν αυτές τις ικανότητες τόσο γρήγορα όσο και στην ενηλικίωση.

Τα MicroRNA παίζουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη πολύπλοκων εγκεφάλων

MicroRNA: Τα χταπόδια διαθέτουν ένα μαζικά διευρυμένο ρεπερτόριο microRNAs (miRNAs) στον νευρικό τους ιστό, αντανακλώντας παρόμοιες εξελίξεις που συνέβησαν στα σπονδυλωτά, ενώ αυτό το εύρημα πιθανώς σημαίνει ότι τα miRNA παίζουν θεμελιώδη ρόλο στην ανάπτυξη πολύπλοκων εγκεφάλων.

Οδηγός επιβίωσης για να μείνετε μακριά από αλλεργίες και αυτές τις γιορτές

Αλλεργίες: Ενώ οι γιορτές φέρνουν πολλή χαρά, μερικές από τις καλές στιγμές μπορεί να εκτροχιαστούν από εξάρσεις αλλεργίας και άσθματος, όμως μερικές προφυλάξεις μπορούν να σας κρατήσουν υγιείς.

Οι ανάγκες των ανθρώπων σε νερό σε όλο τον κόσμο διαφέρουν σημαντικά

Νερό: Η μελέτη μέτρησε τον κύκλο νερού περισσότερων από 5.600 ανθρώπων από 26 χώρες, ηλικιών από 8 ημερών έως 96 ετών, και βρήκε ημερήσιους μέσους όρους σε ένα εύρος μεταξύ 1 λίτρου και 6 λίτρων την ημέρα.