Ψυχική Υγεία

Άγχος Συμπτώματα Αντιμετώπιση: Πώς να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα του άγχους [vid]

Άγχος Συμπτώματα Αντιμετώπιση: Πώς να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα του άγχους [vid]

Άγχος Συμπτώματα Αντιμετώπιση: Το άγχος συχνά συνοδεύεται από μια ποικιλία διαφορετικών φυσικών συμπτωμάτων, η εμπειρία των οποίων μπορεί να εντείνει το βιούμενο άγχος, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο δυσφορίας. Εάν αναζητάτε τρόπους να διαχειριστείτε τα συμπτώματα του άγχους, το παρακάτω κείμενο μπορεί να σας δώσει μια ίδεα πρακτικών αυτοβοήθειας.

Για μερικούς ανθρώπους, το αίσθημα του άγχους είναι η αρχή ενός φαύλου κύκλου.  Τούτο διότι, το άγχος πορεί να προκαλέσει φυσικά συμπτώματα και, επιπλέον, η αντίδρασή σας σε αυτά τα συμπτώματα μπορεί να επιδεινώσει την έντασή τους. Όσο περισσότερο εστιάζετε στα συμπτώματα που εμπειράστε εξαιτίας του άγχους, τόσο περισσότερο ανησυχείτε και τόσο πιο έντονα γίνονται τελικά τα συμπτώματά σας.

Πώς να διαχειριστείτε τα συμπτώματα του άγχους

  • Σταματήστε για μια στιγμή και αξιολογήστε την κατάσταση

“Το πρώτο βήμα είναι να σταματήσουμε για ένα δευτερόλεπτο και να παρατηρήσουμε τι συμβαίνει με το σώμα σας”, λέει ο Δρ Arthur Barsky, καθηγητής ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Σκεφτείτε τι βιώνετε και αν σχετίζεται με μια συναισθηματική αναστάτωση ή μια αντίδραση σε κάτι ανησυχητικό ή αγχωτικό. Εάν τα συμπτώματά σας ακολούθησαν ένα αγχωτικό συμβάν ή μια ορισμένη χρονική περίοδο, είναι πιθανό αυτά τα συναισθήματα να προκαλέσουν τα συμπτώματά σας.

  • Αποσπάστε τον εαυτό σας

Εάν υποψιάζεστε ότι το άγχος είναι η ρίζα των φυσικών σας συμπτωμάτων, η απόσπαση της προσοχής μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. “Είναι καλό να χτίζεις ένα “ρεπερτόριο” πραγμάτων που μπορεί να σε αποσπάσουν από την εστίασή σου στο σώμα σου. Κοιτάξτε ένα άλμπουμ φωτογραφιών. Πλύντε τα ρούχα”, λέει ο Dr. Barsky.

Ακόμα και κάτι τόσο απλό όσο το πότισμα των φυτών ή η δημιουργία ενός παζλ μπορεί να βοηθήσουν την κατάσταση. “Αυτό μπορεί να σας βγάλει αξιόπιστα από έναν κύκλο αυξημένου άγχους και αυξημένων σωματικών συμπτωμάτων”, εξηγει ο Δρ Barsky. Πολύ συχνά, μόλις προχωρήσετε σε μια άλλη δραστηριότητα και απομακρύνετε το μυαλό σας από τα συμπτώματά σας, θα αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα. Οι περισπασμοί είναι διαφορετικοί για κάθε άτομο. Δοκιμάστε διαφορετικές δραστηριότητες για να καταλάβετε τι σας βοηθά να επιστρέψετε σε έναν ήρεμο νοητικό και σωματικό χώρο.

  • Χαλαρώστε το σώμα σας – ή ασκηθείτε

Για να ανακουφίσετε το άγχος, δοκιμάστε μερικές ασκήσεις βαθιάς αναπνοής ή χαλάρωσης. Υπάρχουν πολλοί διαδικτυακοί πόροι και εφαρμογές smartphone που μπορούν να σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε τεχνικές χαλάρωσης. Η σωματική δραστηριότητα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε την ένταση. Προσπαθήστε να κάνετε μια καθημερινή βόλτα ή πηγαίνετε για τρέξιμο.

  • Μάθετε πότε να ζητήσετε βοήθεια

Το απλό άγχος μερικές φορές ξεπερνά το όριο και γίνεται διαταραχή άγχους. Στα σημάδια της διαταραχής περιλαμβάνονται: η αποφυγή δραστηριοτήτων επειδή φοβάστε, ή επειδή είστε τόσο απασχολημένοι με τις σκέψεις σας που αυτό επηρεάζει την ικανότητά σας να λειτουργείτε. Αν αυτό σας ακούγεται οικείο, ήρθε η ώρα να ζητήσετε βοήθεια. Οι διαταραχές άγχους είναι θεραπεύσιμες χρησιμοποιώντας μια ποικιλία διαφορετικών προσεγγίσεων, επισημαίνει ο Δρ Barsky.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για την καρδιακή ανεπάρκεια και την υπέρταση

Η ρουτίνα ομορφιάς της Miranda Kerr έχει άρωμα θάλασσας

Το τακτικό περπάτημα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα άτομα με κατάθλιψη διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο αυτοκτονίας τις πρώτες 3 ημέρες μετά τη νοσηλεία

Ωστόσο, οι ερευνητικές παρατηρήσεις υπογραμμίζουν τη σημασία της συνέχισης της θεραπείας όταν ένας ασθενής με κατάθλιψη μεταφέρεται από ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο σε εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Η νευρική ανορεξία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή στους άνδρες

Η θεραπεία με βάση την οικογένεια συνιστάται για εξωτερικούς ασθενείς. Σε αυτήν την προσέγγιση που προτείνεται από τις κατευθυντήριες γραμμές, οι γονείς θεωρούνται ειδικοί στον έφηβο και πρωτοστατούν στην εκ νέου διατροφή του παιδιού τους.

Τι δείχνουν τα όνειρα για την ψυχική μας υγεία;

Όνειρα: Ενώ τα όνειρα μπορεί να μην παρέχουν άμεση διάγνωση καταστάσεων ψυχικής υγείας, μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις για τη συναισθηματική μας κατάσταση, την ψυχολογική ευημερία και τα άλυτα ζητήματα.