Ψυχική Υγεία

Αδέλφια bullying: Ο εκφοβισμός από τα αδέρφια είναι κακός για την ψυχική ευεξία

Αδέλφια bullying: Ο εκφοβισμός από τα αδέρφια είναι κακός για την ψυχική ευεξία

Αδέλφια bullying: Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι νέοι που εκφοβίζονται επανειλημμένα από τα αδέρφια τους είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν προβλήματα ψυχικής υγείας αργότερα στην εφηβεία.

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι νέοι που εκφοβίζονται επανειλημμένα από τα αδέρφια τους είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν προβλήματα ψυχικής υγείας αργότερα στην εφηβεία. Η νέα έρευνα, η οποία ανέλυσε δεδομένα από περισσότερους από 17.000 συμμετέχοντες, διαπίστωσε ότι καθώς η συχνότητα του εκφοβισμού αυξήθηκε στην πρώιμη έως τη μέση εφηβεία, το ίδιο αυξανόταν και η σοβαρότητα των αποτελεσμάτων ψυχικής υγείας στα τέλη της εφηβείας τους. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι ο εκφοβισμός μεταξύ αδελφών στην πρώιμη εφηβεία, ανεξάρτητα από το αν το άτομο ήταν θύμα, θύτης ή και τα δύο, έχει μακροπρόθεσμη επίδραση τόσο στη θετική όσο και στην αρνητική ψυχική υγεία στην ύστερη εφηβεία.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η εφηβεία είναι μια ιδιαίτερα ευάλωτη περίοδος για την επιδείνωση της ψυχικής υγείας και οι προβληματικές σχέσεις αδελφών μπορεί να είναι βασικός παράγοντας για την ανάπτυξη προβλημάτων ψυχικής υγείας κατά την εφηβεία. Ο εκφοβισμός μεταξύ αδελφών είχε προηγουμένως συνδεθεί με κακά αποτελέσματα ψυχικής υγείας, δεν ήταν γνωστό εάν υπάρχει σχέση μεταξύ της εμμονής του εκφοβισμού αδελφών και της σοβαρότητας του αποτέλεσμα της ψυχικής υγείας, μακροπρόθεσμα.

Η ψυχική υγεία έχει μεγάλη σημασία

Τέλος, η εργασία πρότεινε ότι η πρόληψη και οι κλινικές παρεμβάσεις που στοχεύουν στη μείωση των δυσκολιών ψυχικής υγείας και στην προώθηση της θετικής ψυχικής υγείας κατά την ύστερη εφηβεία είναι πιθανό να ωφεληθούν από τη μείωση του εκφοβισμού από τα αδέρφια στην πρώιμη εφηβεία. Η μελέτη χρησιμοποίησε δεδομένα από τη μελέτη Millennium Cohort με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Η μελέτη δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για να διερευνήσει τη ζωή των παιδιών στον νέο αιώνα.

Οι νέοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με τον εκφοβισμό αδελφών σε ηλικία 11 και 14 ετών και περαιτέρω ερωτηματολόγια σχετικά με την ψυχική υγεία και την ευημερία τους όταν ήταν 17 ετών. Οι γονείς συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με τις δυσκολίες ψυχικής υγείας του παιδιού τους όταν ήταν 11, 14 και 17 ετών.

Η παρουσία χώρων πρασίνου γύρω από το σπίτι μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της υγείας του παιδιού σας

Σύμφωνα με μια μαζική ανασκόπηση δεδομένων από σχεδόν 300 μελέτες, η παρουσία χώρων πρασίνου κοντά σε σπίτια και σχολεία συνδέεται στενά με βελτιωμένη σωματική δραστηριότητα και αποτελέσματα ψυχικής υγείας στα παιδιά. Σύμφωνα με μια μαζική ανασκόπηση δεδομένων από σχεδόν 300 μελέτες, η παρουσία χώρων πρασίνου κοντά σε σπίτια και σχολεία συνδέεται στενά με βελτιωμένη σωματική δραστηριότητα και αποτελέσματα ψυχικής υγείας στα παιδιά. Δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στο περιοδικό Pediatrics, η ανασκόπηση που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Washington State University και του University of Washington υπογραμμίζει τον σημαντικό ρόλο που παίζει η έκθεση στη φύση στην υγεία των παιδιών. Είναι σημαντικό ότι ορισμένα από τα δεδομένα εξέτασαν τις επιπτώσεις για παιδιά από ιστορικά περιθωριοποιημένες κοινότητες και έδειξαν ότι τα οφέλη της έκθεσης στη φύση μπορεί να είναι ακόμη πιο έντονα για αυτά.

Εξετάζοντας το πλήρες εύρος των υπαρχόντων ποσοτικών στοιχείων, μπορέσαμε να δούμε τη σημασία της άμεσης πρόσβασης στη φύση τόσο για τα αποτελέσματα της σωματικής όσο και της ψυχικής υγείας στην παιδική ηλικία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανάπτυξη του παιδιού: Δώστε το δώρο της παρουσίας και της αγάπης κατά τη διάρκεια των διακοπών

Ποιες μπορεί να είναι οι συχνότερες ανησυχίες των παιδιών;

Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Εκφοβισμού

Η μελλοντική συμπεριφορά των θυτών μπορεί να γίνει πιο βίαιη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έκθεση σε πλαστικοποιητές στην εγκυμοσύνη συνδέεται με χαμηλότερο IQ στα παιδιά

Πλαστικοποιητές IQ: Η νοημοσύνη ενός παιδιού μπορεί να επηρεαστεί τόσο από γενετικούς όσο και από περιβαλλοντικούς παράγοντες, ξεκινώντας από την ίδια την προγεννητική περίοδο.

Η καταπίεση των αρνητικών σκέψεων μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα;

Αρνητικές σκέψεις: Στον κόσμο της ψυχικής υγείας, όπου χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές και προσεγγίσεις, η καταστολή μπορεί να προσφέρει έναν μοναδικό τρόπο διαχείρισης των αρνητικών σκέψεων και βελτίωσης της ευημερίας για ορισμένα άτομα.

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να αυξάνουν τα επίπεδα κατάθλιψης;

Τρόφιμα: Η μείωση της πρόσληψης εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων και τεχνητών γλυκαντικών μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, ιδίως για τα άτομα που αγωνίζονται με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η οικογενειακή υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της χρήσης ουσιών από τους εφήβους στις παραμεθόριες περιοχές

"Οι τρόποι ενίσχυσης της οικογενειακής υποστήριξης θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στις αξιολογήσεις της σχολικής συμβουλευτικής, στα κοινοτικά προγράμματα, στις εξετάσεις υγειονομικής περίθαλψης και σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες".

Πώς η εργασία επηρεάζει την ψυχική υγεία;

Εργασία: Ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον μπορεί να προάγει την καλή ψυχική υγεία, ενώ οι στρεσογόνοι παράγοντες που σχετίζονται με την εργασία μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική ευημερία.