Ρεπορτάζ Υγείας

Εκπαίδευση Εφηβεία: Έφηβοι με ακανόνιστα πρότυπα ύπνου διαπιστώθηκε ότι έχουν υψηλότερο κίνδυνο σχολικών προβλημάτων

Εκπαίδευση Εφηβεία: Έφηβοι με ακανόνιστα πρότυπα ύπνου διαπιστώθηκε ότι έχουν υψηλότερο κίνδυνο σχολικών προβλημάτων

Ο Mathew σημείωσε ότι τα ευρήματα παρέχουν συστάσεις για παιδιάτρους και γονείς σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο του χρόνου ύπνου και τη μεταβλητότητα στα σχολικά αποτελέσματα. «Η σταθεροποίηση των προγραμμάτων ύπνου στους εφήβους μπορεί να είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της λειτουργικότητας στο σχολείο», είπε.

Εκπαίδευση Έφηβεία: Μια νέα μελέτη που θα παρουσιαστεί στο SLEEP 2023 διαπίστωσε ότι οι έφηβοι με μεγαλύτερη μεταβλητότητα στα πρότυπα ύπνου τους έχουν υψηλότερο κίνδυνο για προβλήματα που σχετίζονται με το σχολείο. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι έφηβοι με μεγαλύτερη μεταβλητότητα από νύχτα σε νύχτα στην ώρα που κοιμήθηκαν είχαν 42% περισσότερες πιθανότητες να είχαν ανασταλεί ή αποβληθεί τα τελευταία δύο χρόνια, 29% περισσότερες πιθανότητες να είχαν λάβει D ή F σε οποιοδήποτε μάθημα. , και 26% περισσότερες πιθανότητες να έχουν αποτύχει ποτέ σε ένα μάθημα. Η πιθανότητα αναστολής ή αποβολής ήταν επίσης 31% υψηλότερη στους εφήβους με μεγαλύτερη διακύμανση στη διάρκεια του ύπνου. «Η μεταβλητότητα στη διάρκεια του ύπνου και ο μεταγενέστερος χρόνος ύπνου σχετίστηκαν με χειρότερες ακαδημαϊκές επίδοση και σχολικές συμπεριφορές στο δείγμα μας», δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας Gina Marie Mathew, η οποία έχει διδακτορικό στη βιοσυμπεριφορική υγεία και είναι μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο Stony Brook Medicine στο Stony. Μπρουκ, Νέα Υόρκη.

«Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν τη σημασία του πρώιμου, τακτικού χρόνου και της διάρκειας του ύπνου για τη βέλτιστη ακαδημαϊκή απόδοση και τη σχολική συμπεριφορά στην εφηβεία».Ο υγιεινός ύπνος απαιτεί επαρκή διάρκεια, κατάλληλο χρόνο, καλή ποιότητα, κανονικότητα και απουσία διαταραχών ή διαταραχών ύπνου.

Η Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής του Ύπνου συνιστά στους εφήβους να κοιμούνται 8 έως 10 ώρες σε τακτική βάση για να προάγουν τη βέλτιστη υγεία. Οι ερευνητές συνέλεξαν δεδομένα από περισσότερους από 700 μαθητές σε μια υπομελέτη του κύματος ηλικίας 15 ετών της μελέτης ‘Μέλλον της Οικογένειας και της Παιδικής Ευημερίας’ Future of Families and Child Wellbeing, ένα εθνικό δείγμα διαφορετικών εφήβων. Οι συμμετέχοντες φορούσαν μια συσκευή ακτιγραφίας στον καρπό τους για περίπου μία εβδομάδα για να παρακολουθούν την κίνησή τους και να υπολογίζουν τα πρότυπα ύπνου τους. Οι έφηβοι ολοκλήρωσαν, επίσης, μια έρευνα για να αξιολογήσουν τους βαθμούς τους και να εντοπίσουν τρέχοντα ή προηγούμενα προβλήματα στο σχολείο. Οι αναλύσεις προσάρμοσαν τα αποτελέσματα για δημογραφικά και οικιακά χαρακτηριστικά, καθώς και συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους. Ο Mathew σημείωσε ότι τα ευρήματα παρέχουν συστάσεις για παιδιάτρους και γονείς σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο του χρόνου ύπνου και τη μεταβλητότητα στα σχολικά αποτελέσματα. «Η σταθεροποίηση των προγραμμάτων ύπνου στους εφήβους μπορεί να είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της λειτουργικότητας στο σχολείο», είπε. Η περίληψη της έρευνας θα παρουσιαστεί την Τρίτη, 6 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του SLEEP 2023 στην Ινδιανάπολη. Η εργασία δημοσιεύεται επίσης στο περιοδικό SLEEP.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε ανάλογα την ηλικία μας;

Πώς μπορούμε να ξέρουμε αν οι έφηβοι κοιμούνται όσο πρέπει;

Οι LGBTQ νέοι έχουν διπλάσιες πιθανότητες για προβλήματα ύπνου

Φτάνουν 6 ώρες ύπνου για να ξεκουραστείτε;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προειδοποίηση του καθηγητή Νίκου Τζανάκη για την τριπλή επίθεση γρίπης κορωνοϊού και RSV

Παράλληλα, ο Νίκος Τζανάκης εξέφρασε την ανησυχία του πως «τον χειμώνα θα περάσουμε πολύ δύσκολα με τον συνδυασμό συγκυριακού ιού (RSV), γρίπης και κορωνοϊού». Όσον αφορά στα εμβόλια δήλωσε «βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα πίσω από τον κορωνοϊό, παρότι αναμφισβήτητα προσφέρουν επιπλέον ανοσία» και κατέθεσε την πρότασή του «οι άνθρωποι πάνω από 65 ετών, ιδιαίτερα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, θα πρέπει να εμβολιαστούν με το επικαιροποιημένο εμβόλιο» παρότι όπως είπε «θα πρέπει να περιμένουμε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να μας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές».

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Ασθενών 2023: «Engaging Patients for Patient Safety»

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Ασθενών 2023: Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πρόκειται να παραστεί τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στην εκδήλωση που συνδιοργανώνει το Υπουργείο με το γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα.

Επικαιροποιημένες κατευθυντήριες γραμμές μπορούν να βοηθήσουν στη διάσωση ζωής από υπερβολική δόση οπιοειδών

Ο Lavonas δήλωσε ότι στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του, οι περισσότεροι από τους ασθενείς με υπερβολική δόση που αντιμετωπίζει έχουν διασωθεί από κάποιον που ήταν εκπαιδευμένος στη ναλοξόνη και την είχε στη διάθεσή του. "Δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι που κάνουν χρήση οπιοειδών μόνοι τους ή κάνουν χρήση οπιοειδών όπου δεν υπάρχει κάποιος να βοηθήσει, δεν επιβιώνουν για να με δουν". Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται εκπαίδευση - επειγόντως, είπε. "Η δηλητηρίαση από οπιοειδή είναι τόσο συχνή που όλοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι".