ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μυστικά για να απαλλαγείτε από τον επίμονο πονοκέφαλο

Μυστικά για να απαλλαγείτε από τον επίμονο πονοκέφαλο

Οι οξείς πονοκέφαλοι συνήθως εμφανίζονται το απόγευμα, προκαλώντας μέτριο πόνο που μπορεί να δίνει την αίσθηση σφιξίματος και πίεσης. Οι κεφαλαλγίες που επιμένουν εμφανίζονται όταν οι μύες του αυχένα, του ώμου και του κεφαλιού τεντώνονται, σκληραίνουν και σφίγγουν. Ένα αυτό σας συμβαίνει συχνά, ιδού κάποιες στρατηγικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε.

Δώστε προσοχή στα βασικά

Κοιμηθείτε αρκετά, διατραφείτε καλά και προσπαθήστε με μια συνολική αντιμετώπιση να αποφύγετε άγχος, στρες και κόπωση μέσα στην ημέρα.

Τεχνικές χαλάρωσης

Οι φυσικές και ψυχολογικές θεραπείες χαλάρωσης μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή των πονοκεφάλων αυτών, αρκεί να ασκείτε τακτικά αυτές τις τεχνικές. Οι φυσικές προσεγγίσεις περιλαμβάνουν την τοποθέτηση μιας θερμοφόρας στο λαιμό και τους ώμους για να χαλαρώσετε τους μυς. Στις ψυχολογικές εντάσσεται ο διαλογισμός.

Βιοανάδραση

Αυτή η τεχνική χαλάρωσης απαιτεί εξάσκηση, αλλά μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποφύγουν τους επίμονους πονοκεφάλους. Συνήθως, ένας θεραπευτής θα συνδέσει ηλεκτρόδια στο δέρμα για να ανιχνεύσει ηλεκτρικά σήματα από τους μυς του αυχένα και του ώμου. Μέσα από αυτό ο ασθενής μαθαίνει να αναγνωρίζει πότε αυξάνεται η ένταση στους μυς και με τρόπους χαλάρωσης να αποσυμφορεί την ένταση πριν αυτή μετατραπεί σε πονοκέφαλο.

Ιατρικές προσεγγίσεις

Μερικά άτομα με πονοκεφάλους έντασης έχουν πολύ ευαίσθητες περιοχές, γνωστές ως σημεία ερεθισμού (trigger points), στο πίσω μέρος του λαιμού ή στους ώμους. Η ένεση ενός τοπικού αναισθητικού σε αυτές τις περιοχές μπορεί να εξαλείψει τον πόνο και να αποτρέψει την επανεμφάνιση του πονοκεφάλου. Υπάρχουν επίσης ορισμένα φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση του πονοκεφάλου σε χαμηλό επίπεδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι οι εγκέφαλοι με περισσότερη βιταμίνη D λειτουργούν καλύτερα

Η καταπολέμηση του καρκίνου είναι πιο αποτελεσματική την αυγή, διαπιστώνει μελέτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέες ανακαλύψεις για τον αισθητηριακό φλοιό και τους νευρώνες

Εγκέφαλος: Τα νέα ευρήματα σχετικά με τις νευρωνικές δραστηριότητες σε αυτή την περιοχή του εγκεφάλου θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα για την περαιτέρω ανάπτυξη και χρήση των λεγόμενων νευροπροθέσεων.

Πώς επηρεάζεται ο σίδηρος από την ηλικία;

Σίδηρος: Η κατανόηση του τοπίου της γονιδιακής έκφρασης κατά τη διάρκεια της συσσώρευσης σιδήρου που σχετίζεται με την ηλικία μπορεί να μας βοηθήσει να αποσαφηνίσουμε τις μοριακές οδούς και τις πιθανές προληπτικές στρατηγικές κατά των νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Πώς σχετίζεται το αλκοόλ με την άνοια;

Άνοια: Τις τελευταίες δεκαετίες, ο εκτιμώμενος παγκόσμιος επιπολασμός της άνοιας έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, από 20,2 εκατομμύρια το 1990 σε 57,4 εκατομμύρια το 2019.

Γιατί το κρυολόγημα εμφανίζεται τον χειμώνα;

Κρυολόγημα: Η νέα μελέτη προσφέρει την πρώτη βιολογική εξήγηση γιατί οι λοιμώξεις από ιούς του αναπνευστικού είναι πιο πιθανό να αυξηθούν σε ψυχρότερες εποχές, είπαν οι ερευνητές.