ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μητρική Υγεία: Κανείς δεν πρέπει να πεθαίνει γεννώντας, αλλά αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει

Μητρική Υγεία: Κανείς δεν πρέπει να πεθαίνει γεννώντας, αλλά αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει

Μητρική Υγεία: Η αξιοποίηση δεδομένων και ιστοριών ασθενών μπορεί να δώσει τη δυνατότητα σε όλους μας να υποστηρίξουμε δίκαιες πολιτικές, πιο ικανή πολιτιστικά φροντίδα και μια ασφαλέστερη εμπειρία τοκετού για έγχρωμες γυναίκες.

Η Θερμοκοιτίδα Μητρικής Υγείας του Κέντρου για την Υγεία του AAMC τον περασμένο μήνα ξεκίνησε με αυτήν την τρομακτική υπενθύμιση. Η 2ήμερη εκδήλωση συγκέντρωσε διάφορα άτομα για να κατανοήσουν συλλογικά τα δεδομένα που απαιτούνται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ανισοτήτων στη μητρική υγεία. Οι έγχρωμες γυναίκες επιβαρύνονται καθημερινά με τις υπάρχουσες ανισότητες και προκαταλήψεις στην υγειονομική περίθαλψη, γεγονός που καθιστά τον τοκετό αγχωτικό και σε ορισμένες περιπτώσεις επικίνδυνο. Μια γυναίκα μοιράστηκε ότι δεν είχε πρόσβαση σε κοινωνική και κλινική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της καθώς αντιμετώπιζε αστάθεια στη στέγαση, το φαγητό, την εργασία και αντιμετώπιζε ενδοοικογενειακή βία και σεξουαλική επίθεση, ενώ μια άλλη γυναίκα σε αγροτικό περιβάλλον ταξίδεψε χιλιόμετρα μακριά για να γεννήσει το μωρό της με ασφάλεια.

Λοιπόν από πού και πώς να ξεκινήσουμε; Εδώ είναι 10 πράγματα που μου έμειναν:

  1. Θυμηθείτε, πίσω από κάθε στατιστική κρύβεται ένα πραγματικό πρόσωπο: Κάθε άτομο αξίζει εξατομικευμένη φροντίδα. Αντί να αντιμετωπίζετε ένα άτομο ως περίπτωση, εξανθρωπίστε την εμπειρία του ατόμου.
  2. Ακούστε, αλλά με ταπεινοφροσύνη, ενσυναίσθηση και συμπόνια: Οι ιστορίες ασθενών είναι ποιοτικά δεδομένα. Σκύψτε και ακούστε τους. Δεν μπορούμε να κάνουμε συστημικές αλλαγές ή να υποστηρίξουμε καλύτερες πολιτικές για τη μητρική υγεία εάν δεν αναγνωρίζουμε τι χρειάζονται πραγματικά οι ασθενείς και η κοινότητά μας ή πώς αντιλαμβάνονται ή θέλουν φροντίδα.
  3. Η υγεία των γυναικών δεν είναι αίνιγμα: Συχνά οι γυναίκες δεν γίνονται πιστευτές και θεωρούνται υστερικές, δήλωσε ο Anushay Hossain, συγγραφέας και δημοσιογράφος. Δώστε στις γυναίκες πλήρη εξουσία, ενθαρρύνετέ τις να διατυπώσουν αυτό που χρειάζονται, δημιουργήστε ασφαλείς χώρους για αυτές και συμπεριλάβετε έγχρωμες γυναίκες σε ερευνητικές πρακτικές και μελέτες. Ακούστε το podcast του AHA με τον Hossain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ανακαλύψουμε κενά στη μητρική φροντίδα.
  4. Ονομάστε τον ρατσισμό όπως είναι: Ο ρατσισμός έχει μια ιστορική, γενεαλογική επίδραση στην υγεία και μας κάνει να νιώθουμε άβολα να συζητάμε. Για να μετατοπίσουμε το σύστημα για να υποστηρίξουμε καλύτερα τις έγχρωμες γυναίκες, πρέπει να ξεπεράσουμε την ταλαιπωρία. Ο Terry Wright, M.D., στρατηγός υγείας και φυλετικής ισότητας και επιστήμονας δημόσιας υγείας, πρότεινε να ενσωματώσουμε αυτές τις συνομιλίες ως μέρος του προγράμματος σπουδών της ιατρικής σχολής για να εξοπλίσουμε ολιστικά την επόμενη γενιά παρόχων μητρικής υγειονομικής περίθαλψης.
  5. Εξερευνήστε νέα σύνολα δεδομένων για να θέσετε διαφορετικές, πιο απαιτητικές ερωτήσεις: Ο Eugene Declerq, Ph. D., καθηγητής κοινοτικών επιστημών υγείας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, πρότεινε την εξέταση διαχρονικών δεδομένων για την κατανόηση των αποχρώσεων που υπάρχουν στις ανισότητες στη μητρική υγεία και συνδέουν τον αντίκτυπό του στις γενεές με τη μητρική θνησιμότητα. Εξερευνήστε τα τελευταία δεδομένα από το Birth by the Numbers εδώ.
  6. Οι προκαταλήψεις έχουν την ικανότητα να διαπερνούν: Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση της AAMC σε περισσότερα από 1.000 άτομα που γεννούν, σχεδόν το ένα τρίτο θεώρησε ότι η ποιότητα της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της φροντίδας μετά τον τοκετό επηρεάστηκε από εμπειρίες μεροληψίας ή διακρίσεων. Προκαταλήψεις υπάρχουν μέσα σε όλους μας, δεν μπορούμε να το αρνηθούμε. Αλλά πρέπει να μάθουμε να καταλαβαίνουμε και να εκπαιδευτούμε για να τα αντιμετωπίζουμε.
  7. Συμμετέχετε τα άτομα που βρίσκονται πιο κοντά στο θέμα για να συμμετάσχουν στη λύση: Η δημοσκόπηση της AAMC ανέφερε ότι τέσσερις στους 10 ερωτηθέντες δεν έχουν πρόσβαση σε άδεια μετ’ αποδοχών μετά τον τοκετό από την εργασία τους και οι Ισπανόφωνοι που γεννούν ελέγχονται για ψυχική υγεία με χαμηλότερα ποσοστά. Πρόσφατα, η πρόσβαση στη φόρμουλα ήταν πρόκληση για πολλές νέες μαμάδες, εκθέτοντας εκ νέου τις διαφορές που υπάρχουν στα ποσοστά θηλασμού μεταξύ των μαύρων και των ιθαγενών Αμερικανών και των ιθαγενών μητέρων της Αλάσκας. Δώστε τη δυνατότητα σε διάφορες γυναίκες να συμμετάσχουν στο τραπέζι και να μοιραστούν τι σημαίνει καλύτερη φροντίδα για αυτές.
  8. Θέστε προσδοκίες για υψηλή ποιότητα μητρικής φροντίδας και κρατήστε τα συστήματα και τον εαυτό σας υπεύθυνους: Κατανοήστε τι συνιστά υψηλή ποιότητα μητρικής φροντίδας για τους ασθενείς, την κοινότητα και τους οργανισμούς σας. Καθορίστε αυτές τις παραμέτρους, αλλά το πιο σημαντικό είναι να θεωρήσετε ο ένας τον άλλον υπεύθυνο για την εκπλήρωσή τους.
  9. Χρειάζεται ένα χωριό για να μεγαλώσει ένα παιδί, δυναμώστε αυτό το χωριό: Καθιερώστε διατομεακή συνεργασία εντός και εκτός κλινικών τειχών για να προσφέρετε στις γυναίκες μια σειρά από υπηρεσίες υποστήριξης. Υποστηρίξτε τους κοινωνικά, συναισθηματικά, οικονομικά και μέσω πολιτικής.
  10. Εργαστείτε με και μέσω του συστήματος: Η ισότητα της μητρικής υγείας είναι ένα ζήτημα δημόσιας υγείας και η καθεμία από εμάς έχει έναν ρόλο σε αυτό. Είτε πρόκειται για τη δημιουργία μιας καλύτερης συνέχειας φροντίδας για το άτομο εντός της κλινικής ομάδας, την προσφορά υπηρεσιών υποστήριξης ή ακόμα και τον απλό προσδιορισμό εάν ένας ασθενής έχει πρόσβαση σε wifi ή ευρυζωνική σύνδεση για εικονική πρόσβαση σε έναν πάροχο ή στον χάρτη του/της, πρέπει να συνεργαστούμε , σε όλες τις μονάδες, για να προσφέρει ισότιμη φροντίδα για όλες τις γυναίκες.

Η αξιοποίηση δεδομένων και ιστοριών ασθενών μπορεί να δώσει τη δυνατότητα σε όλους μας να υποστηρίξουμε δίκαιες πολιτικές, πιο ικανή πολιτιστικά φροντίδα και μια ασφαλέστερη εμπειρία τοκετού για έγχρωμες γυναίκες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

«Πώς να μετακομίσετε στον Καναδά» - Οι αναζητήσεις στο Google αυξήθηκαν κατά 850% μετά την απόφαση για άμβλωση

Σχέδιο Β για επείγουσα αντισύλληψη, απάντηση στην απαγόρευση αμβλώσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Οφέλη της άσκησης στην εγκυμοσύνη

Τα χάπια για την άμβλωση θα γίνουν το επόμενο πεδίο μάχης στον αναπαραγωγικό αγώνα των ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς το μέλι μπορεί να καταπραΰνει τον βήχα;

Μέλι: Το ακατέργαστο, μη επεξεργασμένο μέλι διατηρεί περισσότερες από τις ευεργετικές του ενώσεις σε σύγκριση με τις εξαιρετικά επεξεργασμένες ποικιλίες που βρίσκονται στα περισσότερα σούπερ μάρκετ.

Πώς θα βοηθήσετε στη φροντίδα των ατόμων με άνοια;

Άνοια: Να θυμάστε ότι η φροντίδα της άνοιας είναι ένα ταξίδι που απαιτεί συνεχή προσαρμογή και ευελιξία. Κάθε άτομο με άνοια είναι μοναδικό και οι ανάγκες και οι συμπεριφορές του μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου.

Πώς μπορείτε να διατηρήσετε τη σχέση σας από απόσταση;

Σχέση εξ αποστάσεως: Δίνοντας προτεραιότητα στην επικοινωνία, την εμπιστοσύνη και τις κοινές εμπειρίες, μπορείτε να διατηρήσετε ζωντανό το ενδιαφέρον και την αγάπη στη σχέση σας, ανεξάρτητα από τη φυσική απόσταση.

Η ικανότητα των μητέρων να "θυμούνται" προηγούμενες εγκυμοσύνες υποδηλώνει νέες στρατηγικές για την πρόληψη επιπλοκών

Αυτή η επιρροή που συνδέεται με τα εμβρυϊκά κύτταρα βασίζεται στην έρευνα που δημοσίευσαν ο Way και οι συνεργάτες του στο Cell το 2015 και η οποία δείχνει ότι τα παιδιά διατηρούν ένα μικρό απόθεμα κυττάρων που μεταφέρονται από τις μητέρες τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ονομάζονται μητρικά μικροχιμαιρικά κύτταρα.