Ρεπορτάζ Υγείας

«Πώς να μετακομίσετε στον Καναδά» – Οι αναζητήσεις στο Google αυξήθηκαν κατά 850% μετά την απόφαση για τις αμβλώσεις

«Πώς να μετακομίσετε στον Καναδά» – Οι αναζητήσεις στο Google αυξήθηκαν κατά 850% μετά την απόφαση για τις αμβλώσεις

Οι Καναδοί προειδοποιούν τους Αμερικανούς ότι μπορεί να μην είναι μια απλή διαδικασία, αναφέρει το Politico. «Οι λίστες αναμονής έχουν ξεπεράσει την οροφή», είπε ο επικεφαλής της Planned Parenthood Toronto τον Μάιο. «Τα μέρη που παρέχουν αμβλώσεις ή αναπαραγωγική φροντίδα σε αυτή τη χώρα είναι κατακλυσμένα».

«Πώς να μετακομίσετε στον Καναδά»: Η απόφαση Roe v Wade όχι μόνο έχει καταστήσει το πέρασμα των πολιτειακών ορίων μεγάλο ζήτημα στην αναζήτηση άμβλωσης, αλλά οι Αμερικανοί εξετάζουν επίσης τη μεγαλύτερη εικόνα – τη μετακόμιση στον Καναδά. Το Google αναζητά “πώς να μετακινηθείτε στον Καναδά από τις ΗΠΑ”. Αυξήθηκε την Παρασκευή μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που ανέτρεψε τον Roe εναντίον Wade, σύμφωνα με τα στοιχεία των τάσεων της Google, η αναζήτηση “πώς να μετακομίσετε στον Καναδά από τις ΗΠΑ.”

Αυξήθηκε κατά 850 τοις εκατό την ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις ΗΠΑ, αναφέρει το Axios, και η αναζήτηση «πώς να γίνεις Καναδός πολίτης» αυξήθηκε κατά 550 τοις εκατό στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Όσο για τον Καναδά, μπορεί απλώς να βρείτε πολλή ενθάρρυνση αν σκέφτεστε να γίνετε Καναδός.

Όταν διέρρευσε ένα προσχέδιο της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το Roe v Wade τον περασμένο μήνα, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ανέβηκε στο Twitter για να επιβεβαιώσει την υποστήριξή του στα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών, σύμφωνα με την Digital Journal.

Ο Πρωθυπουργός Τριντό υποσχέθηκε την Παρασκευή να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των αμβλώσεων στον Καναδά και σε όλον τον κόσμο αφού το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέτρεψε την απόφαση Roe εναντίον Wade, αναφέρει η Global News.

Ο Τριντό μιλούσε σε συνέντευξη Τύπου στο Κιγκάλι της Ρουάντα, στη Σύνοδο των Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας.

Ο Τριντό χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου «καταστροφική οπισθοδρόμηση» για τις Αμερικανίδες, οι οποίες θα αντιμετωπίσουν τώρα τεράστιες ανισότητες στην πρόσβαση ανάλογα με το κράτος στο οποίο ζουν.

Ο Τριντό χαρακτήρισε την απόφαση «φρικιαστική» και προειδοποίησε ότι θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε εξασθενημένη προστασία για τα ομόφυλα ζευγάρια, σύμφωνα με την Washington Post. «Οι γυναίκες για γενιές αγωνίστηκαν για περισσότερα δικαιώματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, (μόνο) για να δουν αυτή την οπισθοδρόμηση, για να ανησυχούν επίσης για το πώς αυτό μπορεί να επεκταθεί σε περισσότερα δικαιώματα που αφαιρούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Η πρόσβαση σε αμβλώσεις ποικίλλει στον Καναδά

Η άμβλωση είναι νόμιμη σε κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης στον Καναδά.

«Αν ένας Αμερικανός θελήσει μια ιατρική πράξη, θα μπορεί να την κάνει, απλώς θα πρέπει να την πληρώσει από την τσέπη του», είπε ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο θα αποτρέψουμε κανέναν για να λάβει αυτή τη διαδικασία εδώ». Ωστόσο, στον Καναδά, ορισμένες γυναίκες σε αγροτικές περιοχές ορισμένων επαρχιών συμπεριλαμβανομένων των Οντάριο, Αλμπέρτα, Σασκάτσουαν και Μανιτόμπα – αναγκάζονται να ταξιδέψουν σε αστικά κέντρα για χειρουργικές αμβλώσεις.

Και για πολλούς Αμερικανούς, το κόστος του ταξιδιού στον Καναδά θα μπορούσε να είναι απαγορευτικό, και αυτό δεν περιλαμβάνει το κόστος της διαδικασίας ή την απόκτηση διαβατηρίου, αναφέρει η First Post.

Οι Καναδοί προειδοποιούν τους Αμερικανούς ότι μπορεί να μην είναι μια απλή διαδικασία, αναφέρει το Politico. «Οι λίστες αναμονής έχουν ξεπεράσει την οροφή», είπε ο επικεφαλής της Planned Parenthood Toronto τον Μάιο. «Τα μέρη που παρέχουν αμβλώσεις ή αναπαραγωγική φροντίδα σε αυτή τη χώρα είναι κατακλυσμένα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα χάπια για την άμβλωση θα γίνουν το επόμενο πεδίο μάχης στον αναπαραγωγικό αγώνα των ΗΠΑ

Η τελευταία κλινική αμβλώσεων του Μιζούρι προσελκύει διαδηλωτές που αποδοκιμάζουν την απαγόρευση

Οι γιατροί των ΗΠΑ πιέζουν την FDA να επιτρέψει τον έλεγχο των γεννήσεων χωρίς ιατρική συνταγή καθώς πλησιάζει το τέλος του Roe v. Wade

Τζο Μπάιντεν: Mια θλιβερή μέρα για τη χώρα η απόφαση για τις αμβλώσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί ορισμένες κοινότητες δεν έχουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς και στις προσπάθειες δημόσιας υγείας

«Οι άνθρωποι εμπιστεύονται κυριολεκτικά στους γιατρούς την υγεία και τη ζωή τους», είπε ο Σαλέρνο. "Χωρίς εμπιστοσύνη, οι ασθενείς έχουν ελάχιστο λόγο να ακολουθούν τις συμβουλές των γιατρών τους. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτό είναι ανησυχητικό."

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές COVID-19

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η επίγνωση του πού μπορούν να αγοράσουν τεστ πλευρικής ροής παραμένει εμπόδιο (όπως η δυνατότητα αγοράς κιτ δοκιμών από μεγάλα σούπερ μάρκετ).

Προσωπικός  Γιατρός : Είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής γιατρών

‘’Είναι ανάγκη να οριστεί επακριβώς το ποιες θα είναι οι σχέσεις του προσωπικού γιατρού με τους εγγεγραμμένους σε αυτόν ασφαλισμένους και να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής .’’ λέει ο τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος.

Nέα Βρετανική Επιστημονική Έρευνα προειδοποιεί τις γυναίκες για τους κινδύνους της φυτοφαγικής διατροφής

Η νέα μελέτη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να κατανοηθεί καλύτερα ο δυνητικός κίνδυνος από τις φυτοφαγικές δίαιτες σε βάθος χρόνου και τι μπορεί να γίνει για να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι».

Σεξουαλική δυσλειτουργία, απώλεια μαλλιών που συνδέονται με Μακρά COVID

Ο Haroon, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, λέει ότι ένας λόγος που φάνηκε ότι οι νεότεροι άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα μακράς διάρκειας COVID μπορεί να είναι ότι οι ηλικιωμένοι με COVID ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν και δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη μελέτη.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από ευλογιά των πιθήκων από άνθρωπο σε κατοικίδιο

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί μέσω στενής, προσωπικής επαφής, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με εξάνθημα, ψώρα ή σωματικά υγρά από άτομο με τον ιό ή επαφή με υφάσματα ή αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από κάποιον που έχει τον ιό.