ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός παγκόσμια σήμερα: Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα

Κορωνοϊός παγκόσμια σήμερα: Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα

Κορωνοϊός παγκόσμια σήμερα: Ο ΠΟΥ ανησυχεί πως η αύξηση κρουσμάτων θα οδηγήσει και στην άνοδο του αριθμού θανάτων που οφείλονται στον κορωνοϊό. Ήδη καταγράφονται περίπου 5.000 θάνατοι την ημέρα.

Νέα κρούσματα κορονοϊού φτάνουν τα 100.000 στην Ευρώπη σε καθημερινή βάση. Σχεδόν 20.000 μολύνσεις του COVID-19 εντοπίζονται στη Βρετανία και την Ιταλία, ενώ η Ελβετία και η Ρωσία καταγράφουν ρεκόρ νέων κρουσμάτων. Περισσότεροι από 38 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό και 1,1 εκατομμύριο έχουν πεθάνει σε όλο τον κόσμο.

Η επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Σουμία Σουαμινάταν, εξέφρασε την ανησυχία της για την άνοδο των θανάτων ως αποτέλεσμα αύξησης των νέων κρουσμάτων Covid-19 που καταγράφονται παγκόσμια. Οι θάνατοι ήδη αυτή την στιγμή προσεγγίζουν τους 5.000 την ημέρα.

Χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης του ΠΟΥ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε πως: «Οι αυξήσεις στη θνησιμότητα καθυστερούν πάντα σε σύγκριση με την άνοδο των κρουσμάτων κατά περίπου δύο εβδομάδες».

«Χάνουμε αυτή τη στιγμή περίπου 5.000 ανθρώπους την ημέρα… επομένως δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε ότι τα ποσοστά θανάτων μειώνονται».

Διαβάστε για τα “καμπανάκια” του ΠΟΥ και τις ενστάσεις που έχει.

Εμβόλιο και ανοσία της αγέλης

Η Σουαμινάταν αναφέρθηκε επίσης, στην προσπάθεια για το εμβόλιο. Παρά την παγκόσμια κινητοποίηση για ένα εμβόλιο του COVID-19, με δεκάδες κλινικές δοκιμές και ελπίδες για αρχικούς εμβολιασμούς το 2020, οι γρήγορες, μαζικές λήψεις ήταν απίθανες.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε πως οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν πως το εμβόλιο πρέπει να ξεκινήσει με τους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη και τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής. Όμως ακόμα και εκεί, πρέπει να γίνει ξεκάθαρο από την αρχή ποιοι από αυτούς διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο και. Έπειτα θα ακολουθήσουν οι ηλικιωμένοι. «Ένας υγιής νέος μπορεί να χρειαστεί να περιμένει μέχρι το 2022», είπε χαρακτηριστικά η Σουαμινάταν.

«Οι άνθρωποι μιλούν για την ανοσία της αγέλης. Θα πρέπει να το συζητήσουμε μόνο στο πλαίσιο ενός εμβολίου. Μόνο αν εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% των ανθρώπων, θα μπορέσει να διακοπεί πραγματικά η μετάδοση», δήλωσε η Σουαμινάταν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός εμβόλιο: 12 δις από την Παγκόσμια Τράπεζα

ΠΟΥ: Πάνω από 180 χώρες δεσμεύονται για τη χρηματοδότηση του εμβολίου για τον κορονοϊό

7 φράσεις που χρησιμοποιούν οι gashlighters για να μπερδεύουν και να ελέγχουν

"Δεν έχω ιδέα για τι πράγμα μιλάς" Απλό, κι όμως αποτελεσματικό. Αυτή η δήλωση μπορεί να εμπλουτιστεί με ένα «…αλλά χρειάζεται να ηρεμήσεις». Ο gashlighter μπορεί απλώς να ισχυριστεί ότι δεν έχει ιδέα γιατί έχουμε εκνευριστεί ή θυμώσει και καμία γνώση για τις κατηγορίες που του προσάπτουμε. Απλώς δεν γνωρίζουν. Και ακριβώς επειδή παίζουν το χαρτί του αθώου τόσο αποτελεσματικά, εμείς μένουμε με το ερώτημα μήπως υπερβάλλουμε ή μήπως εμείς τελικά φταίμε σε κάτι.

Απόφαση για επιδότηση αποζημίωσης αποδοχών αδείας εργαζομένων σε ξενοδοχεία

Επιδότηση Ξενοδοχεία: Αποζημίωσης αποδοχών αδείας ξενοδοχοϋπαλλήλων. Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση 53345/Δ1.15956/2021 με την οποία τροποποιείται η απόφαση  40331/Δ1.13521/13-9-2019 και προστίθεται νέα παράγραφος με το σχετικό έντυπο για την αποζημίωση αποδοχών αδείας για κάθε μήνα αναστολής της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ανήκουν στον ξενοδοχειακό κλάδο δωδεκάμηνης-συνεχούς λειτουργίας.

Το Βατικανό εμβολιάζει τους αστέγους της Ρώμης

Εμβολιασμός κορωνοϊός: Άστεγοι στο Βατικανό λαμβάνουν το εμβόλιο. Δήλωση που δημοσιεύθηκε από το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας ανέφερε ότι 25 άστεγοι εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο Covid-19 στο Δημαρχείο Παύλου VI του Βατικανού. Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας,  Matteo Bruni, δήλωσε ότι όσοι εμβολιάστηκαν την Τετάρτη το πρωί είναι μέρος ομάδας ανθρώπων που λαμβάνουν τακτικά βοήθεια από το Γραφείο Παπικών Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων. Πρόσθεσε ότι τις προσεχείς ημέρες θα λάβουν το εμβόλιο και άλλοι φτωχοί.

Η μεταδοτικότητα του κορωνοϊού και η επικινδυνότητα των κλειστών χώρων

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, χρειάζονται μάσκες, τήρηση αποστάσεων και καλός αερισμός στους κλειστούς χώρους, ώστε να μη συσσωρεύονται τα πιθανώς μολυσμένα σωματίδια στον εγκλωβισμένο αέρα