ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός εμβόλιο: 5000 δόσεις μεταφέρονται από το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους

Κορωνοϊός εμβόλιο: 5000 δόσεις μεταφέρονται από το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους

Κορωνοϊός εμβόλιο: 5000 δόσεις μεταφέρονται από το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους νοσηλευτές πρώτης γραμμής. Το Ισραήλ έχει ένα από τα πιο προηγμένα προγράμματα εμβολιασμού στον κόσμο, αλλά οι Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Γάζα δεν έχουν δει ακόμα κάποιο.

Το Ισραήλ έχει καταγράψει περίπου 640.000 κρούσματα κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας, και μόλις 4.700 θάνατοι, δείχνει έρευνα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Έχουν υπάρξει περίπου 160.000 περιπτώσεις στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, με 1.833 θανάτους, σύμφωνα με την έρευνα. Η ειδική συμφωνία του Ισραήλ με τον προμηθευτή εμβολίων Pfizer, βοήθησε να γίνει η χώρα που έχει εμβολιάσει περισσότερους ανθρώπους κατά κεφαλήν από οποιονδήποτε άλλη.

Περίπου 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι, σχεδόν το 20% του πληθυσμού, έχουν ήδη λάβει και τις 2 δόσεις. Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει το πρώτο. Ωστόσο, η χώρα παραμένει υπό καθεστώς lockdown. Το γραφείο του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Μπένι Γαντζ επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ θα πραγματοποιήσει τη μεταφορά στην Παλαιστινιακή Αρχή. Οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν ακόμη σχολιάσει. Το Ισραήλ επισημαίνει τις συμφωνίες του Όσλο, οι οποίες συμφωνήθηκαν το 1993 και το 1995, οι οποίες ορίζουν τον τρόπο διακυβέρνησης τμημάτων της Δυτικής Όχθης και της Γάζας υπό προσωρινό πλαίσιο μέχρι να επιτευχθεί μόνιμη ειρηνευτική διευθέτηση. Οι Παλαιστίνιοι αναφέρουν ότι τα σύμφωνα αυτά αναφέρουν επίσης ότι το Ισραήλ πρέπει να συνεργαστεί στην καταπολέμηση των επιδημιών και των μεταδοτικών ασθενειών.

 

Ειδικοί του ΟΗΕ αναφέρουν ότι η Σύμβαση της Γενεύης για τα κατεχόμενα εδάφη έχει προτεραιότητα έναντι αυτών των συμφωνιών και είναι ευθύνη του Ισραήλ να παρέχει δίκαιη πρόσβαση σε εμβόλια για τους Παλαιστίνιους στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Ωστόσο, ειδικοί του διεθνούς δικαίου διαφωνούν σε αυτό και σε πολλά άλλα ζητήματα που αφορούν τα κατεχόμενα εδάφη. Η εκτεταμένη προσπάθεια εμβολιασμού του Ισραήλ περιλαμβάνει τους Άραβες πολίτες του Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους που ζουν στην προσαρτημένη ανατολική Ιερουσαλήμ. Ο Π.Ο.Υ προειδοποίησε ενάντια στον “εθνικισμό των εμβολίων”, λέγοντας ότι υπήρχε “πραγματικός κίνδυνος τα ίδια τα εργαλεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον τερματισμό της πανδημίας – τα εμβόλια – να επιδεινώσουν την παγκόσμια ανισότητα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

To Ισραήλ έχει εμβολιάσει το 1/3 του πληθυσμού του - Οι δόσεις για τους Παλαιστίνιους

Το Ισραήλ απαγορεύει τις άσκοπες μετακινήσεις από και προς αυτό

Έναρξη εμβολιασμού των εγκύων κατά του SARS-CoV-2 στο Ισραήλ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια σπάνια διαταραχή του πεπτικού συστήματος

Σύνδρομο άνω μεσεντέριου αρτηρίας SMAS: Μιά σπάνια πάθηση του πεπτικού συστήματος που μφανίζεται όταν μέρος του λεπτού εντέρου συμπιέζεται μεταξύ δύο αρτηριών, προκαλώντας μερική ή πλήρη απόφραξη.

Παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν τις πιθανότητες μακράς covid σύμφωνα με μελέτη

Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να παρουσιάζονται ως διαφορετικοί τύποι και συνδυασμοί προβλημάτων υγείας. Μερικοί άνθρωποι που είχαν σοβαρή ασθένεια με COVID-19 εμφανίζουν πολυοργανικές επιδράσεις ή αυτοάνοσες καταστάσεις και τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS).

H επισήμανση της παραλλαγής ανησυχίας όμικρον ως ηπιότερης δεν σημαίνει ότι είναι ήπια, επισημαίνει η επικεφαλής των CDC Rochelle Walensky

Η Walensky κάλεσε τους ανθρώπους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση απέναντι στον ιό και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν προληπτικά μέτρα, όπως φορώντας μάσκες προσώπου, τηρώντας κοινωνική απόσταση και κάνοντας εμβολιασμό ή ενίσχυση.

Η σωματική δραστηριότητα ενισχύει την ευημερία μας

Αθλητισμός: Η σωματική άσκηση μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στην ανακούφιση του στρες. Έρευνα σε εργαζόμενους ενήλικες έχει βρει ότι τα άτομα με υψηλή δραστηριότητα τείνουν να έχουν χαμηλότερα ποσοστά στρες σε σύγκριση με άτομα που είναι λιγότερο δραστήρια.

Από 30/1 οι αιτήσεις για 7.000 νέες θέσεις εργασίας

ΟΑΕΔ: Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 44.000.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020".