ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ισραήλ κορωνοϊός: Τέρμα στις πτήσεις για αποφυγή εξάπλωσης covid-19

Ισραήλ κορωνοϊός: Τέρμα στις πτήσεις για αποφυγή εξάπλωσης covid-19

Το Ισραήλ διέταξε τον τερματισμό όλων των επιβατικών πτήσεων από και προς τη χώρα που ξεκινούσε τη Δευτέρα (25 Ιανουαρίου), και συνεχίζοντας μέχρι το τέλος του μήνα, σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθεί η άφιξη νέων μεταλλάξεων του COVID-19, σύμφωνα με κοινό δελτίο Τύπου από το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Τα μέτρα ελήφθησαν από το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και περιλαμβάνουν “απαγόρευση των εισερχόμενων αεροπλάνων στο Ισραήλ, εκτός από τις πτήσεις φορτίου, τις πυροσβεστικές πτήσεις και τις πτήσεις για έκτακτη ιατρική εκκένωση”.  

 

Το μέτρο περιλαμβάνει, επίσης, προσωρινό περιορισμό των αδειών για τις ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες και περιορισμό των εξαιρέσεων από τους προηγούμενους ταξιδιωτικούς κανόνες που εφαρμόστηκαν για την άμβλυνση του COVID-19. Σύμφωνα με το νέο κανόνα, οι μόνες πτήσεις που επιτρέπονται θα είναι για ιατρική περίθαλψη, δικαστικές διαδικασίες στις οποίες πρέπει να συμμετάσχει ταξιδιώτης ή κηδείες στενών συγγενών. Οι νέοι αυστηροί κανονισμοί έρχονται λιγότερο από 2 ημέρες μετά την απόφαση των ηγετών του Ισραήλ να επιτρέψουν συνεχή ταξίδια στη χώρα, αλλά μόνο από επιβάτες οι οποίοι είχαν πρόσφατα αποδειχθεί υγιείς μέσω τεστ PCR ή είχαν δείξει στην ικανοποίηση της κυβέρνησης ότι είχαν αναρρώσει από το COVID-19.

Το Ισραήλ είχε επίσης απαιτήσει αυστηρή απομόνωση για οποιονδήποτε εισέρχεται στη χώρα χωρίς να έχει εμβολιαστεί με επαρκή χρόνο για να προστατευθεί. Ταξιδιώτης που έφτασε στο Ισραήλ αεροπορικώς βρέθηκε να έχει μολυνθεί από μετάλλαξη του COVID-19 που έχει εντοπιστεί στο Λος Άντζελες. Ο ταξιδιώτης είχε ήδη μολύνει 4 άτομα πριν αναγνωριστεί ότι αποτελεί κίνδυνο. Οι ενέργειες του Ισραήλ ακολουθούν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που εφαρμόζονται σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς νέα στελέχη του COVID-19 φαίνεται να θέτουν νέους κινδύνους στον τρόπο εξάπλωσής τους και, ενδεχομένως, στην ικανότητά τους να εξουδετερώσουν τα θύματά τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κολχικίνη: Γιατί τόση βιασύνη να ανακοινωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο η δυνατότητα  χορήγησης ;

Καθυστερήσεις στις προμήθειες των εμβολίων μέχρι  τέλος 2021

Μουδιασμένοι κυβέρνηση - ειδικοί με τις εικόνες συνωστισμού το Σαββατοκύριακο

Επεισόδια σε διαδηλώσεις στην Ολλανδία κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Διάκριση για το ΕΚΠΑ στην παγκόσμια κατάταξη «Webometrics Ranking Web of Universities»

Tο ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 251η θέση παγκοσμίως μεταξύ 12.000 Πανεπιστημίων, στην 53η θέση μεταξύ των 3411 Πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντίστοιχα στην 1η θέση στην Ελλάδα μεταξύ των ελληνικών Πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στην κατάταξη.

Monkeypox στην Αμερική: Ποιος κινδυνεύει και γιατί

Ο Γκάουντερ είπε ότι ορισμένα θέατρα στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, εξετάζουν πώς θα μπορούσαν να προστατεύσουν τους εργαζομένους τους από πιθανές μολύνσεις από ευλογιά των πιθήκων μέσω επαφής με κοινά κοστούμια.

Νέος ιός προκαλεί ανησυχία στην Κίνα – 35 άτομα θετικά με πιθανή μετάδοση από ζώο

Στη συγκεκριμένη μελέτη αναφέρεται πως «δεν υπήρχε στενή επαφή ή κοινό ιστορικό έκθεσης μεταξύ των ασθενών, γεγονός που υποδηλώνει ότι η μόλυνση στον ανθρώπινο πληθυσμό μπορεί να είναι σποραδική.

Αγγειίτιδα του Ashton Kutcher, μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή: Τι είναι;

Ένας γιατρός μπορεί να διαγνώσει την αγγειίτιδα με βάση τα συμπτώματα, το ιατρικό ιστορικό ενός ατόμου, τη φυσική εξέταση και τις εργαστηριακές εξετάσεις. Μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν σαρώσεις αιμοφόρων αγγείων και καρδιάς, καθώς και βιοψίες ιστών, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ.