ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ιράν: Καταδικάζει δύο γυναίκες σε θάνατο για τον ακτιβισμό των ΛΟΑΤΚΙ και τον χριστιανισμό

Ιράν: Καταδικάζει δύο γυναίκες σε θάνατο για τον ακτιβισμό των ΛΟΑΤΚΙ και τον χριστιανισμό

"Η κρατούμενη υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ LGBT+ Zahra Sedighi-Hamedani καταδικάστηκε σε θάνατο στο Ιράν. Ναι, στον 21ο αιώνα το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι ποινικά κολάσιμο έγκλημα στο Ιράν και τώρα αυτή και η Elham Chobdar καταδικάζονται σε εκτέλεση.

Ιράν: Παρατηρητές κάλεσαν τις ΗΠΑ να επιβάλουν νέες κυρώσεις στο Ιράν για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ιρανός δημοσιογράφος προς Μπάιντεν: “Μην θάψετε τα ανθρώπινα δικαιώματα κάτω από τη συμφωνία σας Ο Ιρανός δημοσιογράφος και ακτιβιστής Masih Alinejad καλεί τη Δύση να συνεχίσει να συνεργάζεται με το Ιράν και κατακεραυνώνει την κυβέρνηση Μπάιντεν για τη συμφωνία με το Ιράν μετά την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι.

Ιερουσαλήμ, Ισραήλ – Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν καταδίκασε σε θάνατο δύο Ιρανές γυναίκες για τον ΛΟΑΤΚΙ LGBTQ ακτιβισμό τους, την προώθηση του χριστιανισμού και την επαφή τους με μέσα ενημέρωσης που αντιτίθενται στο κληρικό καθεστώς της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με κυριακάτικη έκθεση στην ιστοσελίδα της οργάνωσης Hengaw για τα ανθρώπινα δικαιώματα με έδρα τη Νορβηγία, “η Zahra Sediqi Hamedani, γνωστή ως ‘Sareh’, 31 ετών, από τη Naqadeh, και η Elham Chubdar, 24 ετών, από την Urmia καταδικάστηκαν σε θάνατο από το Επαναστατικό Δικαστήριο της Urmia σε κοινή υπόθεση με την κατηγορία της ‘Διαφθοράς στη Γη’ μέσω της προώθησης της ομοφυλοφιλίας”.

Η Ουρμία είναι μια πόλη στην επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν του Ιράν, όπου η Hengaw παρακολουθεί τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Hengaw δήλωσε επίσης ότι οι δύο γυναίκες καταδικάστηκαν για “προώθηση του χριστιανισμού” και “επικοινωνία με μέσα ενημέρωσης που αντιτίθενται στην Ισλαμική Δημοκρατία”.

Μια ημέρα μετά την έκθεση του Hengaw, το ελεγχόμενο από το κράτος του Ιράν Πρακτορείο Ειδήσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας (IRNA) μετέδωσε τις ποινές που επιβλήθηκαν στις δύο γυναίκες. Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν -μια τρομοκρατική οντότητα που έχει χαρακτηριστεί από τις ΗΠΑ- κατηγόρησε τις γυναίκες για “προώθηση της ομοφυλοφιλίας, του τζόγου, της απάτης και της προώθησης παράνομων σεξουαλικών σχέσεων και της δημοσίευσής τους στο Διαδίκτυο”.

Η έκθεση του IRNA ανέφερε ότι οι δύο γυναίκες “καταχράστηκαν” γυναίκες και κορίτσια όσον αφορά τις ευκαιρίες απασχόλησης εκτός της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Η κατηγορία της “κατάχρησης” σχετίζεται με μια κατηγορία για εμπορία ανθρώπων που διατυπώθηκε εναντίον των γυναικών πέρυσι.

Το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) συνέλαβε τη Ζάχρα τον Νοέμβριο και, σύμφωνα με το φιλοϊρανικό καθεστωτικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, τα άτομα κρατήθηκαν με την κατηγορία ότι “συγκρότησαν συμμορία για την εμπορία κοριτσιών και την υποστήριξη της ομοφυλοφιλίας”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του IRGC εκείνη την εποχή, μία από τις κατηγορίες κατά του ασαφούς “δικτύου διακίνησης” ήταν η “επικοινωνία και υποστήριξη ομοφυλοφιλικών ομάδων” που “λειτουργούσαν υπό την αιγίδα των διακρατικών υπηρεσιών πληροφοριών”.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν τιμωρεί τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου με τη θανατική ποινή. Σύμφωνα με ένα βρετανικό τηλεγράφημα του 2008 του WikiLeaks, το καθεστώς του Ιράν έχει εκτελέσει 4.000-6.000 ομοφυλόφιλους και λεσβίες από την ισλαμική επανάσταση της χώρας το 1979.

Το 6G Δίκτυο Ιρανών, Λεσβιών και Τρανσέξουαλ ανέφερε τον Δεκέμβριο ότι η Zahra ζούσε και εργαζόταν στο ιρακινό Κουρδιστάν. Η αστυνομία του Ιρακινού Κουρδιστάν τη συνέλαβε αφού έδωσε συνέντευξη στο περσικό BBC για τους τζιχαντιστές στο Ιράκ. Φυλακίστηκε για 21 ημέρες στο Ιράκ.

Το δίκτυπ 6G δήλωσε ότι η Zahra προσπάθησε να διαφύγει στην Τουρκία για να σωθεί και δημοσίευσε ένα βίντεο σε περίπτωση φυλάκισής της.

Το δίκτυο 6G δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της ένα βίντεο με την ίδια.

Η περσική λέξη της 6G είναι Shesh rang και ενσαρκώνει τα έξι χρώματα της σημαίας των ΛΟΑΤΚΙ+.

Ένα ιρανικό δικαστήριο φέρεται να καταδίκασε δύο γυναίκες σε θάνατο. Το καθεστώς τις καταδίκασε για ΛΟΑΤΚΙ LGBTQ ακτιβισμό, προώθηση του χριστιανισμού και επαφή με μέσα ενημέρωσης που αντιτίθενται στο κληρικό καθεστώς της Τεχεράνης.

Ένα ιρανικό δικαστήριο φέρεται να καταδίκασε δύο γυναίκες σε θάνατο. Το καθεστώς τις καταδίκασε για ΛΟΑΤΚΙ LGBTQ ακτιβισμό, προώθηση του χριστιανισμού και επαφή με μέσα ενημέρωσης που αντιτίθενται στο κληρικό καθεστώς της Τεχεράνης.

Η Zahra δήλωσε στο βίντεο: “Σήμερα έφτασα στο Ιράν. Το καθεστώς έμαθε ότι βρίσκομαι εδώ μέσω των φίλων μου. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να με συλλάβουν.

Η ζωή μου βρίσκεται σε κίνδυνο. Προσπαθώ να φύγω από το Ιράν, δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω ή όχι”.

Ο μελετητής του Ιράν Alireza Nader δήλωσε στο Fox News Digital:

“Η κυβέρνηση Μπάιντεν ισχυρίζεται ότι ενδιαφέρεται για τα παγκόσμια ζητήματα ΛΟΑΤΚΙ, αλλά παρέμεινε σιωπηλή για τη δίωξη αυτών των δύο ακτιβιστών ΛΟΑΤ στο Ιράν.

Πώς μπορεί κανείς να πάρει στα σοβαρά τον Μπάιντεν όταν σιωπά για τη δίωξη των ΛΟΑΤ Ιρανών από το καθεστώς;”. Και πρόσθεσε: “Οι ΗΠΑ θα πρέπει να καταδικάσουν δυνατά τη δίωξή τους και να καταστήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής τους στο Ιράν. Αλλά τα λόγια δεν αρκούν.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρέπει να αναλάβει πραγματική δράση, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης πίεσης στο καθεστώς με την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων σε Ιρανούς αξιωματούχους και θεσμούς καταστολής. Δυστυχώς, ο Μπάιντεν επιδιώκει την άρση των κυρώσεων κατά του καθεστώτος”.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Vedant Patel ρωτήθηκε για την υπόθεση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Δευτέρας και δήλωσε ότι ήταν ενήμερος για τις αναφορές σχετικά με την καταδίκη των δύο ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστών, λέγοντας στους δημοσιογράφους: “Οι ΗΠΑ αντιτίθενται σθεναρά σε όλες τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και προτρέπουν τις κυβερνήσεις να καταργήσουν τους νόμους που ποινικοποιούν τα άτομα με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα ή την έκφραση φύλου και τα χαρακτηριστικά φύλου”.

Πρόσθεσε ότι δεν έχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της υπόθεσης.

Η Ιρανοαμερικανίδα δημοσιογράφος και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών Masih Alijenad έγραψε στο Twitter:

“Η κρατούμενη υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ LGBT+ Zahra Sedighi-Hamedani καταδικάστηκε σε θάνατο στο Ιράν. Ναι, στον 21ο αιώνα το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι ποινικά κολάσιμο έγκλημα στο Ιράν και τώρα αυτή και η Elham Chobdar καταδικάζονται σε εκτέλεση.

Αυτή η πράξη τρόμου πρέπει να καταδικαστεί από τον κόσμο. Γίνετε η φωνή τους”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το FBI των ΗΠΑ κατονόμασε το Ιράν ως τον ύποπτο πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης.

Διαμαρτυρίες στο Ιράν ξεσπούν σε όλη τη χώρα εν μέσω της εκτίναξης των τιμών των τροφίμων

Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα μεταλλαγμένου ιού στο Ιράν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έρευνα εμβολίων mRNA κέρδισε το Νόμπελ Ιατρικής τη Δευτέρα

«Νομίζω ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικά καλή εστίαση για το Βραβείο Ειρήνης φέτος» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταν Σμιθ, επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης, μετά από ένα χρόνο ακραίων καιρικών φαινομένων σε όλο τον κόσμο. Για το Βραβείο Οικονομίας, η έρευνα για την ανισότητα εισοδήματος και πλούτου θα μπορούσε να τιμηθεί.

Πώς αντιμετωπίζεται και τι πρέπει να γνωρίζετε για το πιάσιμο νεύρου;

Πιάσιμο νεύρου: Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα τσιμπημένου νεύρου, μια κατάσταση κατά την οποία ένα νεύρο συμπιέζεται λόγω της πίεσης που ασκείται από οστά, μύες, τένοντες ή χόνδρο. Ένα τσιμπημένο νεύρο μπορεί να είναι μια επώδυνη και απογοητευτική κατάσταση. 

Πώς να κάνετε σεξ κατά το 1ο, 2ο και 3ο τρίμηνο εγκυμοσύνης;

Σεξ εγκυμοσύνη: Για πολλούς, το σεξ και η εγκυμοσύνη δεν πάνε μαζί. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που τρομάζουν τα ζευγάρια για την έκβασή του. 

Λάθη που προκαλούν αύξηση βάρους μετά το δείπνο

Αύξηση βάρους: Οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να ακολουθήσουμε μια υγιεινή ρουτίνα για να διατηρήσουμε το βάρος μας και να έχουμε μια υγιή σωματική διάπλαση, συμπεριλαμβανομένης της ισορροπημένης διατροφής, της άσκησης και της κατανάλωσης θρεπτικών τροφών.