Tεχνολογία

ΗΠΑ FBI: Λέει ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης

ΗΠΑ FBI: Λέει ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης

Επιστρέφοντας στην υγεία, ο Nachmany προειδοποιεί: «Ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια Λειτουργικής Τεχνολογίας (OT) και να εφαρμόσει στρατηγικές μηδενικής εμπιστοσύνης σε όλα τα δίκτυα και τα συστήματα, ειδικά εκείνα που είναι κρίσιμα για τη ζωή»

ΗΠΑ FBI: Εάν η επίθεση είχε πετύχει, θα υπήρχε μια σειρά από απειλές, συμπεριλαμβανομένου ενός τερματισμού λειτουργίας σε όλο το σύστημα, που θα επηρέαζε τη φροντίδα των παιδιών που ήταν ασθενείς στο νοσοκομείο, καθώς και τις απαιτήσεις για λύτρα. Σύμφωνα με τον διευθυντή του FBI, Christopher Wray: «Λάβαμε μια αναφορά από έναν από τους συνεργάτες μας στις υπηρεσίες πληροφοριών που έδειχνε ότι η Boston Children’s επρόκειτο να στοχοποιηθεί, και κατανοώντας τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης, η ομάδα του κυβερνοχώρου στο γραφείο μας στη Βοστώνη έτρεξε για να ειδοποιήσει το νοσοκομείο. ” Εξετάζοντας αυτό το περιστατικό για την Digital Journal είναι ο ευαγγελιστής της κυβερνοασφάλειας Alon Nachmany, Field CISO του AppViewX.

Ο Nachmany επεκτείνεται σε ορισμένα από τα κίνητρα πίσω από αυτούς τους τύπους αποτρόπαιων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και σε ποια νοσοκομεία/ κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στο μέλλον.

Σύμφωνα με τον Nachmany, το συγκεκριμένο περιστατικό υποδηλώνει έναν σημαντικό παίκτη και έναν αποφασισμένο να προκαλέσει ζημιά: «Η τρομακτική πραγματικότητα της κυβερνοεπίθεσης στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης είναι ότι υπάρχουν κίνητρα πίσω από αυτούς τους τύπους απεχθών κυβερνοεπιθέσεων. Προσθέτει ότι αυτού του είδους οι δραστηριότητες αποδεικνύονται επικερδείς για τα λεγόμενα «αδίστακτα κράτη»: «Ενώ ορισμένες χώρες βασίζονται στον κυβερνοπόλεμο για πολιτικό όφελος, άλλες χώρες, όπως η Βόρεια Κορέα, το Ιράν και τώρα η Ρωσία, βασίζονται στο hacking για εισόδημα.

Στην πραγματικότητα, εκτιμάται ότι το 8 τοις εκατό του ΑΕΠ της Βόρειας Κορέας το 2020 προήλθε από το έγκλημα στον κυβερνοχώρο».

Ο Nachmany καταγράφει επίσης την αύξηση της δραστηριότητας, σημειώνοντας: «Αυτή είναι μια αυξανόμενη τάση και επηρεάζει κυρίως την υγειονομική περίθαλψη, καθώς οι υπηρεσίες υγείας είναι κρίσιμος παράγοντας όταν διακυβεύεται η ανθρώπινη ζωή.

Ενώ ευτυχώς η κυβερνοεπίθεση στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης δεν μετατράπηκε σε λύτρα λογισμικού ransomware, η όλη κατάσταση αποκαλύπτει ότι οι σημερινοί κυβερνοεγκληματίες θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρουν αυτό που θέλουν — ανεξάρτητα από το πόσο τρομακτικό είναι». Επιστρέφοντας στην υγεία, ο Nachmany προειδοποιεί:

«Ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια Λειτουργικής Τεχνολογίας (OT) και να εφαρμόσει στρατηγικές μηδενικής εμπιστοσύνης σε όλα τα δίκτυα και τα συστήματα, ειδικά εκείνα που είναι κρίσιμα για τη ζωή». Η ασφάλεια Λειτουργικής Τεχνολογίας OT αναφέρεται σε υλικό και λογισμικό που εντοπίζει ή προκαλεί μια αλλαγή μέσω της άμεσης παρακολούθησης ή/και ελέγχου φυσικών συσκευών, διαδικασιών και συμβάντων στην επιχείρηση.

Η  ασφάλεια Λειτουργικής Τεχνολογίας OT είναι κοινή σε Συστήματα Βιομηχανικού Ελέγχου (ICS) όπως ένα σύστημα SCADA. Από το Zero Trust, αυτό είναι ένα πλαίσιο ασφαλείας που απαιτεί από όλους τους χρήστες, είτε εντός είτε εκτός του δικτύου του οργανισμού, να ελέγχονται, να εξουσιοδοτούνται και να επικυρώνονται συνεχώς για τη διαμόρφωση και τη στάση ασφαλείας πριν τους εκχωρηθεί ή διατηρηθεί η πρόσβαση σε εφαρμογές και δεδομένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οδεύοντας προς το 2022, είναι πιθανό να δούμε αύξηση τόσο στον τεράστιο αριθμό των επιθέσεων ασφάλειας στα νοσοκομεία όσο και στη σοβαρότητα

Νέο χτύπημα από κυβερνοπειρατές στις ΗΠΑ

Σε παράνομη επίθεση στον κυβερνοχώρο η Υπηρεσία Υγείας της Ιρλανδίας

Μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων των DarkSide

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ιατρική πλατφόρμα των ΗΠΑ «διαρρέει» προσωπικά δεδομένα σχεδόν 100.000 επαγγελματιών υγείας

Ο Mirza προσθέτει: «Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορούν να συγκεντρώσουν και να κάνουν κατάχρηση του συνδυασμού δεδομένων Προσωπικών στοιχείων ταυτοποίησης PII και Αναγνωριστικού Εθνικού Παρόχου NPI και να εκμεταλλευτούν προσωπικές και επαγγελματικές πληροφορίες που ανήκουν σε γιατρούς, νοσηλευτές και διαχειριστές.

Ο ρόλος του Facebook στη δίωξη αμβλώσεων έχει εγείρει νέες ανησυχίες από τους υποστηρικτές

Το WhatsApp, που ανήκει στο μεταφορικό σύστημα, διαθέτει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία δεν έχει πρόσβαση στις πληροφορίες, αλλά αυτό το επίπεδο προστασίας απορρήτου δεν είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση στο Facebook messenger.

Αυτές είναι οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τις οποίες θέλουμε περισσότερο αποτοξίνωση

Στα τέλη του 2021, το Facebook σημείωσε την πρώτη του μείωση στον αριθμό των καθημερινών χρηστών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και μια μείωση 1% στα έσοδα το τελευταίο τρίμηνο του 2022 .

Επιστήμονες στη Νότια Κορέα αναπτύσσουν «τατουάζ» νανοτεχνολογίας που θα προειδοποιεί για προβλήματα υγείας;

Το μελάνι, στο μεταξύ, δεν προκαλεί προβλήματα υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι του πρότζεκτ και υπόσχονται πως είναι ανθεκτικό και δεν… ξεβάφει. «Όταν το μελάνι τοποθετείται στο δέρμα δεν βγαίνει αν το τρίψεις, το οποίο δεν ισχύει αν είναι απλά υγροποιημένο μέταλλο», πρόσθεσε ο Παρκ.

«Αυτοκόλλητο Υπερήχων», που μπορεί να παρέχει εικόνες οργάνων, μυών και ιστών διάρκειας 48 ωρών

Επί του παρόντος, το αυτοκόλλητο είναι συνδεδεμένο σε ένα πλαίσιο δεδομένων μέσω καλωδίων. Ο Zhao και η ομάδα του εργάζονται για να δημιουργήσουν ένα αυτοκόλλητο δεύτερης γενιάς που να είναι ασύρματο και να μπορεί να συνδεθεί με το smartphone του χρήστη.

Νέο μαθηματικό μοντέλο προβλέπει κατολισθήσεις μετά από πυρκαγιά

«Ένα πλεονέκτημα του μοντέλου μας είναι ότι χρησιμοποιεί τη βροχόπτωση όπως θα έπεφτε στον πραγματικό κόσμο… Προσομοιώνουμε χωρικά πολύπλοκη και χρονικά εξελισσόμενη βροχόπτωση και πώς αυτή η βροχόπτωση αλληλεπιδρά με την επιφάνεια της γης»

Η νέα τεχνολογία προκαλεί ψεύτικες ειδήσεις και παραπληροφόρηση

Η νέα τεχνολογία θα αξιοποιήσει την τεχνολογία επεξεργασίας σήματος για να ανιχνεύσει τις εγγενείς παραμορφώσεις που παράγονται από τις συσκευές και τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται κατά τη δημιουργία ή την τροποποίηση οποιουδήποτε οπτικοακουστικού αρχείου.