Πολιτική Υγείας

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για κυβερνοεπίθεση με στόχο εμβόλιο – φάρμακα

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για κυβερνοεπίθεση με στόχο εμβόλιο – φάρμακα

Μόνο λίγες μέρες αφότου τρεις κυβερνήσεις δήλωσαν ότι οι Ρώσοι χάκερ στόχευαν σε ομάδες που διεξήγαγαν έρευνα εμβολίων COVID-19, οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει δύο Κινέζους υπηκόους για πειρατεία εκατοντάδων εταιρειών, κυβερνήσεων και άλλων οργανισμών στις ΗΠΑ και πέραν αυτών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εργάζονται για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Μια μεγάλη κριτική επιτροπή στην πολιτεία της Ουάσινγκτον επέστρεψε ένα κατηγορητήριο 11 κατηγοριών εναντίον των Li Xiaoyu και Dong Jiazhi για μια δεκαετή «εκστρατεία πειρατείας» που στοχεύει βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας στις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες. Πρόσφατα, οι χάκερς έστρεψαν την προσοχή τους σε εταιρείες που ερευνούσαν τα εμβόλια, τα φάρμακα και τα τεστ COVID-19, σύμφωνα με τις αρχές.

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι λένε ότι οι χάκερς εργάστηκαν από την Κίνα, τόσο για δικό τους κέρδος όσο και προς όφελος του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας, μέρος της κυβέρνησης της Κίνας. Οι φερόμενοι χάκερς δεν είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν δίκη επειδή η Κίνα και οι ΗΠΑ δεν έχουν συνθήκη έκδοσης, αναφέρουν οι The New York Times .

«Η Κίνα έχει πλέον πάρει τη θέση της, μαζί με τη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, σε αυτό το ντροπιαστικό σύλλογο εθνών που παρέχει ένα ασφαλές καταφύγιο για εγκληματίες στον κυβερνοχώρο σε αντάλλαγμα για τους εγκληματίες που« καλούν »να εργαστούν προς όφελος του κράτους, εδώ για να τροφοδοτήσει την ακατάλληλη πείνα του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος για τη σκληρή πνευματική ιδιοκτησία των αμερικανικών και άλλων μη κινεζικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας COVID-19 », ανέφερε σε δήλωση ο John Demers, βοηθός γενικός εισαγγελέας εθνικής ασφάλειας.

Οι ισχυρισμοί έρχονται λίγες μέρες αφότου το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς ανέφεραν ότι οι χάκερς που είναι συνδεδεμένοι με τη ρωσική κυβέρνηση στοχεύουν ερευνητές εμβολίων COVID-19. Αξιωματούχοι ασφαλείας ανέφεραν ότι μια ομάδα που ονομάζεται APT29, η οποία επίσης ονομάζεται «The Dukes» ή «Cozy Bear», έχει αναπτύξει τα «WellMess» και «WellMail» για να κλέψουν πληροφορίες παγκοσμίως.

Μετά από αυτούς τους ισχυρισμούς, η AstraZeneca επιβεβαίωσε τη συνεργασία εμβολίων COVID-19 με τη Ρωσική φαρμακοβιομηχανία R-Pharm που θα επιτρέψει σε αυτήν την εταιρεία να παράγει και να διανείμει το εμβόλιο κοροϊού της AZ στη Ρωσία και σε οκτώ άλλες χώρες. Ρώσοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς για πειρατεία και επισήμαναν τη συμφωνία AZ ως απόδειξη ότι η χώρα δεν χρειάζεται να κλέψει μυστικά.

Σε όλο τον κόσμο, περισσότερες από 160 ομάδες εργάζονται σε υποψήφιους για εμβόλια COVID-19 και 24 έχουν φτάσει σε δοκιμές σε ανθρώπους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Οι ερευνητές στην Κίνα έχουν προχωρήσει αρκετούς υποψήφιους στα μέσα και στα τέλη του σταδίου, λέει ο οργανισμός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δωρεά 20 εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Η Ιαπωνία θα άρει τους περιορισμούς για τον COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έλλειψη βρεφικών τροφών - O FDA αναφέρει ξεπερασμένο σύστημα και θέματα εκπαίδευσης

Ο Οργανισμός είχε δηλώσει προηγουμένως στο Κογκρέσο ότι οι υπάλληλοι του οργανισμού δεν έμαθαν για την καταγγελία μέχρι τον Φεβρουάριο λόγω καθυστερήσεων στην αλληλογραφία και της αποτυχίας κλιμάκωσης των ισχυρισμών του υπαλλήλου της Abbott.

Αυστραλία: Η κυβέρνηση διπλασιάζει τον αριθμό των νοσηλευτών που εντάσσονται στην SA Health

Αυστραλία: Ο αριθμός των πτυχιούχων νοσηλευτών που θα ενταχθούν στα νοσοκομεία της Νότιας Αυστραλίας θα διπλασιαστεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο ενός σχεδίου 25 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε η πολιτειακή κυβέρνηση. 

ΠΟΥ: Σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες ζητούν την προαγωγή της ψυχικής υγείας

ΠΟΥ: Ειδικοί από τις περιοχές της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής συναντήθηκαν για να μοιραστούν ιδέες σχετικά με τον τρόπο διατήρησης και βελτίωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας για τα σχεδόν 35 εκατομμύρια άτομα.

Οι ΗΠΑ ηγούνται νέων δεσμεύσεων για την καταπολέμηση του υποσιτισμού των παιδιών

Η Power δήλωσε ότι μια πλήρης πορεία των θεραπευτικών πακέτων διαρκεί αρκετές εβδομάδες και απαιτεί παρακολούθηση από έναν εργαζόμενο στον τομέα της υγείας, ενώ η θεραπεία κοστίζει λίγο περισσότερο από 100 δολάρια ανά παιδί.

Πώς χορηγήθηκε η ομοσπονδιακή εκπαιδευτική βοήθεια COVID-19 σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ

Περαιτέρω κονδύλια έκτακτης βοήθειας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση διατέθηκαν μέσω των νόμων “Φροντίζει” CARES και “Συμπληρωματικές πιστώσεις για την αντιμετώπιση και την ανακούφιση από τον κορωνοϊό”  CRRSA.

Η Κίνα υπόσχεται να "πολεμήσει" κατά των "αντικινεζικών" επικριτών που ισχυρίζονται παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Στα τελευταία λεπτά της τελευταίας ημέρας της θητείας της, στις 31 Αυγούστου, το γραφείο της Μισέλ Μπατσελέτ, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, εξέδωσε έκθεση στην οποία κατηγορεί την Κίνα για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος των Ουιγούρων και άλλων κυρίως μουσουλμανικών εθνοτικών ομάδων.

Το πρόγραμμα στέγασης αστέγων της εποχής της πανδημίας τελειώνει στο Ντένβερ, στέλνοντας κάποιους πίσω στους δρόμους

Ο Ντόναλντ Γουάιτχεντ, εκτελεστικός διευθυντής του Εθνικού Συνασπισμού για τους Αστέγους, δήλωσε ότι, αν και είναι λυπηρό να βλέπει κανείς να κλείνουν οι προσωρινές κατοικίες σε ξενοδοχεία, παρείχε ένα σημαντικό σχέδιο για τους υποστηρικτές των αστέγων σε όλη τη χώρα.