Πολιτική Υγείας

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για κυβερνοεπίθεση με στόχο εμβόλιο – φάρμακα

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για κυβερνοεπίθεση με στόχο εμβόλιο – φάρμακα

Μόνο λίγες μέρες αφότου τρεις κυβερνήσεις δήλωσαν ότι οι Ρώσοι χάκερ στόχευαν σε ομάδες που διεξήγαγαν έρευνα εμβολίων COVID-19, οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει δύο Κινέζους υπηκόους για πειρατεία εκατοντάδων εταιρειών, κυβερνήσεων και άλλων οργανισμών στις ΗΠΑ και πέραν αυτών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εργάζονται για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Μια μεγάλη κριτική επιτροπή στην πολιτεία της Ουάσινγκτον επέστρεψε ένα κατηγορητήριο 11 κατηγοριών εναντίον των Li Xiaoyu και Dong Jiazhi για μια δεκαετή «εκστρατεία πειρατείας» που στοχεύει βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας στις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες. Πρόσφατα, οι χάκερς έστρεψαν την προσοχή τους σε εταιρείες που ερευνούσαν τα εμβόλια, τα φάρμακα και τα τεστ COVID-19, σύμφωνα με τις αρχές.

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι λένε ότι οι χάκερς εργάστηκαν από την Κίνα, τόσο για δικό τους κέρδος όσο και προς όφελος του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας, μέρος της κυβέρνησης της Κίνας. Οι φερόμενοι χάκερς δεν είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν δίκη επειδή η Κίνα και οι ΗΠΑ δεν έχουν συνθήκη έκδοσης, αναφέρουν οι The New York Times .

«Η Κίνα έχει πλέον πάρει τη θέση της, μαζί με τη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, σε αυτό το ντροπιαστικό σύλλογο εθνών που παρέχει ένα ασφαλές καταφύγιο για εγκληματίες στον κυβερνοχώρο σε αντάλλαγμα για τους εγκληματίες που« καλούν »να εργαστούν προς όφελος του κράτους, εδώ για να τροφοδοτήσει την ακατάλληλη πείνα του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος για τη σκληρή πνευματική ιδιοκτησία των αμερικανικών και άλλων μη κινεζικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας COVID-19 », ανέφερε σε δήλωση ο John Demers, βοηθός γενικός εισαγγελέας εθνικής ασφάλειας.

Οι ισχυρισμοί έρχονται λίγες μέρες αφότου το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς ανέφεραν ότι οι χάκερς που είναι συνδεδεμένοι με τη ρωσική κυβέρνηση στοχεύουν ερευνητές εμβολίων COVID-19. Αξιωματούχοι ασφαλείας ανέφεραν ότι μια ομάδα που ονομάζεται APT29, η οποία επίσης ονομάζεται «The Dukes» ή «Cozy Bear», έχει αναπτύξει τα «WellMess» και «WellMail» για να κλέψουν πληροφορίες παγκοσμίως.

Μετά από αυτούς τους ισχυρισμούς, η AstraZeneca επιβεβαίωσε τη συνεργασία εμβολίων COVID-19 με τη Ρωσική φαρμακοβιομηχανία R-Pharm που θα επιτρέψει σε αυτήν την εταιρεία να παράγει και να διανείμει το εμβόλιο κοροϊού της AZ στη Ρωσία και σε οκτώ άλλες χώρες. Ρώσοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς για πειρατεία και επισήμαναν τη συμφωνία AZ ως απόδειξη ότι η χώρα δεν χρειάζεται να κλέψει μυστικά.

Σε όλο τον κόσμο, περισσότερες από 160 ομάδες εργάζονται σε υποψήφιους για εμβόλια COVID-19 και 24 έχουν φτάσει σε δοκιμές σε ανθρώπους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Οι ερευνητές στην Κίνα έχουν προχωρήσει αρκετούς υποψήφιους στα μέσα και στα τέλη του σταδίου, λέει ο οργανισμός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΥ: Πολιτική εγγραφή και ζωτικής σημασίας στατιστικές

ΠΟΥ: Η προσέγγιση One Health χτίζει ανθεκτικότητα στο Κόσοβο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΙΝΑΠ & ΠΟΕΔΗΝ: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

«Για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων από το ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ χρειάζεται αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επίσπευση των διαδικασιών από το ΑΣΕΠ, έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

6η Υγειονομική Περιφέρεια: Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υγείας στο καρναβάλι της Πάτρας

Από την πλευρά της, η 6η Υ.ΠΕ, θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, ενώ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου θα υπάρχει συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Πάνω από το ήμισυ του κόσμου κινδυνεύει από κρούσματα ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024

ΠOY προειδοποίηση: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι περισσότερο από το ήμισυ του κόσμου θα βρίσκεται σε «υψηλό ή πολύ υψηλό κίνδυνο» κρουσμάτων ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024.

Kaizen Foundation: Ανακαίνιση του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Kaizen Foundation: Το έργο, ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει την ανακαίνιση χειρουργείων που αποτελούν την καρδιά του νοσοκομείου, των κλινικών του πρώτου ορόφου και του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου.

Δράσεις της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων

Εξειδικευμένες επιχειρήσεις με στόχο τον περιορισμό της παραβατικότητας ανηλίκων σε Αττική και Πειραιά πραγματοποίησε η Αστυνομία, με επίκεντρο τις περιοχές όπου επικρατούν τέτοια περιστατικά.

Μητσοτάκης: Η δυναμικότητα του συστήματος θα αυξηθεί πάνω από 20% με τα απογευματινά χειρουργεία

Μητσοτάκης: "Η δυναμικότητα του συστήματος με τα απογευματινά χειρουργεία αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 20% ώστε να εξαλείψουμε τη λίστα αναμονής που δημιούργησε η πανδημία στα νοσοκομεία της χώρας μας, όπως και στα περισσότερα συστήματα υγείας"