Εναλλακτική Ιατρική

Ρέικι: Μια εναλλακτική θεραπεία

Ρέικι: Μια εναλλακτική θεραπεία

Τι είναι το Ρέικι και σε τι μπορεί να ωφελήσει την ανθρώπινη υγεία; Γνωρίστε την εναλλακτική ενεργειακή θεραπεία που προέρχεται από την Ιαπωνία.

Το Ρέικι είναι μια πνευματική, ενεργειακή θεραπευτική πρακτική που χρησιμοποιείται για την προώθηση της ισορροπίας σε όλο το ανθρώπινο σύστημα. Το Ρέικι δεν περιλαμβάνει σωματική επαφή ή κατανάλωση ουσιών, αλλά βασίζεται στις δονήσεις και τα μαγνητικά πεδία που περιβάλλουν το σώμα. Η θεραπεία Ρέικι συνήθως είναι ελαφριά μη επεμβατική επαφή με ντυμένο παραλήπτη. Θεραπεία Ρέικι μπορεί να κάνει ένας επαγγελματίας ή ακόμα και ένας απλός άνθρωπος που έχει εκπαιδευτεί αναλόγως. Ακόμα και εσείς οι ίδιοι μπορείτε να μάθετε πώς να κάνετε στον εαυτό σας Ρέικι. Αυτό το είδος θεραπείας, ενισχύει και επιταχύνει την ικανότητα αυτοθεραπείας και αποκαθιστά προβλήματα, σωματικά, ψυχικά και νοητικά.

Τα άτομα που κάνουν Ρέικι ως θεραπεία, συχνά εκφράζουν μια αίσθηση σύνδεσης με τη δική τους έμφυτη πνευματικότητα. Δεν υπάρχει, ωστόσο, κάποια θρησκεία που να συνδέεται με το Ρέικι. Η μέθοδος, αναπτύχθηκε αρχικά ως μια πρακτική για την αυτο-φροντίδα, και οι μαθητές ενθαρρύνθηκαν να δώσουν και να λάβουν θεραπεία από τους άλλους. Είναι μια πρακτική που μπορεί εύκολα να τη μάθει όποιος ενδιαφέρεται, ανεξαρτήτως ηλικίας ή κατάστασης της υγείας.

Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν Ρέικι για την ενίσχυση της ευεξίας τους, άλλοι για να αντιμετωπίσουν συμπτώματα, όπως πόνος ή κούραση, ή ακόμα για υποστηρίξουν την ιατρική θεραπεία τους. Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2007, 1.2 εκατομμύρια ενήλικες και 161.000 παιδιά έχουν κάνει μία ή περισσότερες συνεδρίες ενεργειακής θεραπείας Ρέικι, από τότε η δημοφιλία του έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Από πού όμως προέρχεται το Ρέικι; Η αρχική ιαπωνική ονομασία της μεθόδου είναι «Usui Reiki Ryoho». Η λέξη Ρέικι σημαίνει κατά κυριολεξία «πνευματική ενέργεια» και Usui είναι το όνομα του ιδρυτή ενώ Ryoho σημαίνει «μέθοδος ίασης» . Έτσι, η αρχική ονομασία Ουσούι Ρέικι Ρυόχο ερμηνεύεται ως «Μέθοδος Ίασης με Πνευματική Ενέργεια του Ουσούι».

Το Ρέικι, όπως το ξέρουμε σήμερα, προέρχεται από τις διδασκαλίες του Mikao Usui στην Ιαπωνία στις αρχές της δεκαετίας του 1920. Ο Usui ήταν ένας πνευματικός άνθρωπος, ένας λαϊκός μοναχός που ζούσε με τη σύζυγό του και δύο παιδιά. Οι έντονες πνευματικές πρακτικές του Usui οδήγησαν σε μια μεγάλη αποκάλυψη που οδήγησε στην πρακτική που τώρα αποκαλείται Ρέικι. Ένας από τους μαθητές του, ο Chujiro Hayashi, ήταν ένας συνταξιούχος αξιωματικός του ναυτικού και συνεργάστηκε με τον Usui ώστε να μπορούν να διαδοθούν ευρύτερα οι πρακτικές της εναλλακτικής θεραπείας. Χάρη σε αυτόν και στην πρώτη σχολή Ρέικι που ίδρυσε, και ο δυτικός κόσμος μπορεί πλέον να απολαμβάνει τα οφέλη της εναλλακτικής ολιστικής θεραπείας Ρέικι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα εμπειρία χαλάρωσης και αναπνοής σε σπήλαια αλατιού στο Ηνωμένο Βασίλειο

Συνδυασμός βοτάνων κατά της κατάθλιψης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βότανα που θεραπεύουν και προστατεύουν ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Ειδικά αυτήν την περίοδο με την πανδημία να μας κρατάει κλεισμένους στα σπίτια μας, η οχύρωση του οργανισμού μας είναι απαραίτητη και η βοτανοθεραπεία ο πιο φυσικός τρόπος για να την πετύχουμε

Αλλοπάθεια και Αγιουρβέδα - Δύο εναλλακτικές θεραπείες με εντελώς διαφορετικό εκπαιδευτικό υπόβαθρο

Αλλοπάθεια και Αγιουρβέδα: Οι ασκούμενοι της Αγιουρβέδα αναζητούν ισοδυναμία με αλλοπαθητικούς γιατρούς, όμως φαίνεται να υπάρχει μια τεράστια διαφορά στην ποσότητα της εκπαίδευσης που λαμβάνεται στα δύο συστήματα.

Σύμμαχος ο βελονισμός στη μάχη με τον πόνο πριν το χειρουργείο

Βελονισμός Ιδιότητες: Μια νέα πιλοτική μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η χρήση βελονισμού πριν από τη χειρουργική επέμβαση μπορεί να μειώσει την ανάγκη ενός ατόμου για οπιοειδή μετά το χειρουργείο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο βελονισμός είναι μια χαμηλού κόστους και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τον πόνο και το άγχος σε μερικούς ανθρώπους. Στις Ηνωμένες […]

Χαμομήλι ο σύμμαχος των διαβητικών

Διαχείριση διαβήτη: Χαμομήλι ασπίδα για τον σακχαρώδη διαβήτη. Το χαμομήλι έχει πολλά αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, είναι επίσης γνωστό ότι βοηθά στην πρόκληση ύπνου, ενισχύει την ανοσία, βοηθά στην πέψη και έχει αντιγηραντικά οφέλη. Μπορεί επίσης να έχει σημαντική επίδραση στην διαχείριση  του διαβήτη. 

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της άκανθας φτέρνας

Η παγοθεραπεία σύμμαχος στην αντιμετώπιση της άκανθας πτέρνας. Σε περίπτωση που αισθάνεστε πόνο μπορείτε να μειώσετε την φλεγμονή που ενδεχομένως να έχει συγκεντρωθεί στο σημείο με το να εφαρμόσετε πάγο στο συγκεκριμένο μέρος. Βάλτε πολλά παγάκια σε μια σακούλα, και τυλίξτε την με μια πετσέτα. Στην συνέχεια αφήστε τον πάγο στην πληγείσα περιοχή για τουλάχιστον […]

Γιατροσόφι με λεμόνι για τον πόνο στα γόνατα

Όσοι γυμνάζονται ή τρέχουν, ιδιαίτερα όσο περνάει ο καιρός, αντιμετωπίζουν διάφορους πόνους στα γόνατα, οι οποίοι δεν προέρχονται απαραίτητα από κάποιον τραυματισμό. Μετά την επίσκεψη στον γιατρό σας και αφού επιβεβαιώσετε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο γόνατο που να χρήζει ιατρικής φροντίδας και αγωγής, μπορείτε να εφαρμόσετε μια μέθοδο η οποία μπορεί να σας ανακουφίσει […]

Καταπολεμήστε με φυσικό τρόπο τη γαστρεντερίτιδα

«Θανάσιμος εχθρός» του ιού της γαστρεντερίτιδας θα μπορούσε να αποδειχθεί ο κουρκουμάς, το ευρέως διαδεδομένο μπαχαρικό που προέρχεται από την Ασία, όπως προκύπτει από τα προκαταρκτικά ευρήματα νέας εργαστηριακής μελέτης που δημοσιεύεται στις σελίδες του Journal of General Virology. Η κουρκουμίνη, το φυσικό συστατικό που περιέχει ο κουρκουμάς, εμφανίστηκε να εμποδίζει τη μετάδοση ή ακόμη και […]