Διατροφή

Χυμοί Λαχανικών: Οι πιο θρεπτικές επιλογές

Χυμοί Λαχανικών: Οι πιο θρεπτικές επιλογές

Χυμοί Λαχανικών: Μπορείτε να στύψετε μια μεγάλη ποικιλία λαχανικών, το καθένα από τα οποία παρέχει ένα μοναδικό σύνολο θρεπτικών συστατικών και οφέλη για την υγεία. Δοκιμάστε να αναμίξετε και να ταιριάξετε λαχανικά μεταξύ τους για να συνδυάσετε διαφορετικές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά στη διατροφή σας.

Τα τελευταία χρόνια, ο χυμός έχει αποκτήσει ευρεία δημοτικότητα μεταξύ ατόμων που έχουν επίγνωση της υγείας και αναζητούν έναν γρήγορο και βολικό τρόπο για να ενισχύσουν την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών. Ωστόσο, εάν είστε νέοι στο χυμό, μπορεί να δυσκολευτείτε να προσδιορίσετε ποια λαχανικά να επιλέξετε.

1. Κale

Το Kale είναι ένα φυλλώδες πράσινο λαχανικό με ήπια γεύση που συνδυάζεται καλά με άλλα φρούτα και λαχανικά σε χυμούς. Αυτό το πλούσιο τρόφιμο είναι μια εξαιρετική πηγή πολλών βασικών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών A, C και Κ. Το ωμό λάχανο έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένης της β-καροτίνης.

2. Καρότα

Λόγω της ελαφρώς γλυκιάς γεύσης και του εντυπωσιακού θρεπτικού προφίλ, τα καρότα είναι η τέλεια επιλογή για χυμό. Είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε βιταμίνη Α, βιοτίνη και κάλιο. Επιπλέον, είναι γεμάτα με καροτενοειδή, τα οποία είναι φυτικές χρωστικές που λειτουργούν ως ισχυρά αντιοξειδωτικά στο σώμα σας. Αυτά περιλαμβάνουν το β-καροτένιο, το λυκοπένιο, το άλφα-καροτένιο και τη λουτεΐνη.

3. Παντζάρια

Εκτός από το έντονο χρώμα και τη γήινη γεύση τους, τα παντζάρια προσθέτουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία στον καθημερινό χυμό σας. Όσον αφορά τη διατροφή, τα παντζάρια είναι γεμάτα με μαγγάνιο, κάλιο και φυλλικό οξύ. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα, έναν τύπο φυσικής ένωσης φυτών με ισχυρά αποτελέσματα στην υγεία. Στην πραγματικότητα, μελέτες δείχνουν ότι ο χυμός παντζαριού πλούσιος σε νιτρικά μπορεί να βελτιώσει την αρτηριακή πίεση, καθώς και την αθλητική και ψυχική απόδοση.

4. Λάχανο

Το λάχανο μπορεί να μην φαίνεται προφανής επιλογή για χυμό, αλλά είναι ένα θρεπτικό και νόστιμο συστατικό που λειτουργεί καλά στους χυμούς. Κάθε μερίδα λάχανου είναι γεμάτη από βιταμίνες Κ και C, μαζί με άλλα μικροθρεπτικά συστατικά όπως φολικό οξύ, μαγγάνιο και βιταμίνη Β6. Σχετίζεται στενά με άλλα λαχανικά όπως το μπρόκολο, το λάχανο, το κουνουπίδι και τα λαχανάκια των Βρυξελλών.

5. Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι ένα σταυραντό λαχανικό που συνδέεται με διάφορα εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία. Συγκεκριμένα, είναι μια εξαιρετική πηγή βασικών μικροθρεπτικών συστατικών, όπως το κάλιο και οι βιταμίνες A, B6 και C. Περιέχει επίσης καμπεφερόλη, μια ισχυρή ένωση που έχει αποδειχθεί ότι εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν ασθένειες, μειώνει τη φλεγμονή και μειώνει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων σε μελέτες δοκιμαστικών σωλήνων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα πολλά οφέλη των εσπεριδοειδών στη διατροφή μας

10 λόγοι να εντάξεις το ρόδι στη διατροφή σου

Είναι τα βατόμουρα φιλικά προς την Κέτο διατροφή;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν να χτίσετε μυς;

Μαζί με μια ισχυρή ρουτίνα προπόνησης, μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει άπαχες πρωτεΐνες, υγιείς υδατάνθρακες και υγιή λίπη είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση μυών και τη βελτίωση της συνολικής σας φυσικής κατάστασης.

3 στους 5 γονείς παίζουν το μάγειρα για τα μικρά παιδιά που είναι δύσκολα στο φαγητό

Ο Woolford ενθαρρύνει επίσης τη συμμετοχή των παιδιών σε εκδρομές με είδη παντοπωλείου, περνώντας χρόνο στο τμήμα προϊόντων και ρωτώντας τους τι μπορεί να τους αρέσει να δοκιμάσουν.

Πολυτελής πίτα Banoffee με καραμελωμένη μπανάνα 

Αυτή η συνταγή ανεβάζει την παραδοσιακή πίτα Banoffee σε ένα εντελώς νέο επίπεδο με την προσθήκη καραμελωμένων μπανανών, καθιστώντας την μια πραγματικά πολυτελή απόλαυση που είναι ιδανική για κάθε ειδική περίσταση.

Θαλασσινά συνταγή - Σοταρισμένο καλαμάρι

Στα διατροφικά πλεονεκτήματα των καλαμαριών περιλαμβάνεται και το χαμηλό θερμιδικό τους περιεχόμενο, το οποίο μπορεί ωστόσο να διαφοροποιηθεί σημαντικά, ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος.