Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Υποδεχθείτε το 2020 με πρασόσουπα βελουτέ και φανταστικά ροκφοροψωμάκια

Υποδεχθείτε το 2020 με πρασόσουπα βελουτέ και φανταστικά ροκφοροψωμάκια

Πρασόσουπα βελουτέ


Εύκολη, νόστιμη και οικονομική πρασόσουπα με πατάτα. Ξεκινήστε το γεύμα σας, με μία ελαφριά βελουτέ σούπα με πράσο. Για μεγαλύτερη απόλαυση σερβίρετέ την με φανταστικά ροκφοροψωμάκια

Υλικά Συνταγής

  • • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • • 6 πράσα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα (το άσπρο μέρος μόνο)
  • • 6 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • • 4 φλ. ζωμό κότας ή λαχανικών ή νερό
  • • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι ή λίγο ξερό (1/2 κ.γλ.)
  • • 2 φλ. γάλα φρέσκο
  • • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • • 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • • αλάτι
  • • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για την πρασόσουπα βελουτέ με πατάτα, ζεσταίνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα σε μέτρια φωτιά για 5΄-6΄, να γίνουν διάφανα. Κρατάμε 2 κ.σ. πράσο για να γαρνίρουμε τα πιάτα με τη σούπα στο τέλος.

Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες, το ζωμό ή το νερό και το γάλα. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα λαχανικά για 25΄-30΄.

Τα τελευταία 5΄ αρωματίζουμε με το θυμάρι. Αφήνουμε να κρυώσει για 10΄. Αφαιρούμε το θυμάρι (αν είναι φρέσκο) και πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μίξερ.

Ξαναβάζουμε την πρασόσουπα στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Εάν σε αυτό το σημείο η βελουτέ μας φαίνεται πολύ παχιά μπορούμε να την αραιώσουμε με λίγο ζωμό ή με ζεστό γάλα.

Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ ή βαθιά πιάτα και προσθέτουμε από μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι σε κάθε μερίδα. Γαρνίρουμε με λίγα από τα σοταρισμένα πράσα που κρατήσαμε στην άκρη και τρίβουμε έξτρα πιπέρι.

Ροκφοροψωμάκια

Υλικά Συνταγής

  • • 5 φέτες ψωμί
  • • 150 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • • 150 γραμ. ροκφόρ μαλακό

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τα ροκφοροψωμάκια, κόβουμε πρώτα το ψωμί στα 4 ή στα 6. Σε μπολ ανακατεύουμε το μαλακό βούτυρο με το μαλακό ροκφόρ. Αλείφουμε κάθε κομμάτι ψωμί με την πάστα τυριού. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα καταψύξουμε για μήνες. Σε αυτή την περίπτωση παγωμένα τα βάζουμε στον καυτό φούρνο.

Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C να ροδίσουν καλά για περίπου 15 λεπτά. Πασπαλίζου με μπόλικο κόκκινο πιπέρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon