Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Τρόπος διατήρησης τροφίμων με τη γεύση αλώβητη

Τρόπος διατήρησης τροφίμων με τη γεύση αλώβητη

Αποδεικνύεται τελικά πως ο πιο απλός τρόπος συντήρησης του ψωμιού είναι ταυτοχρόνως και ο καλύτερος για να διατηρεί τη γεύση του.


Ναι, η κατάψυξη.

Το φρέσκο ψωμί αντέχει σε θερμοκρασία δωματίου για μία μέρα, άντε δύο το πολύ. Η κατάψυξή του είναι το αποφασιστικό βήμα για να παραμείνει φρέσκο για μήνες, φτάνει να γίνει σωστά.

Τις οδηγίες μας τις παρέχει το περιοδικό Good Housekeeping, που έκανε τη δική του μελέτη στο εργαστήριο.

Και μας λέει πως ο καλύτερος τρόπος κατάψυξης του ψωμιού είναι κομμένο σε φέτες. Κάθε φέτα τυλίγεται σε μεμβράνη φαγητού και μπαίνουν κατόπιν όλες μαζί σε σακουλάκι τροφίμων, αφαιρώντας όσο περισσότερο αέρα γίνεται.

Ως και 8 μήνες διατηρείται έτσι το ψωμί, μας λέει πάντα το Good Housekeeping, προτείνοντας ωστόσο να καταναλώνεται μέσα στους δύο πρώτους μήνες.

Όταν είναι να το φάμε, το ζεσταίνουμε στον φούρνο ή το περνάμε από την τοστιέρα. Χωρίς ξεπάγωμα…

Τι κερδίζεις αν καταψύξεις τις μπανάνες

Όχι μόνο μπαίνουν στην κατάψυξη, αλλά το πάγωμα κάνει και… θαύματα

Οι εξωτικές μπανάνες, πέρα από λαχταριστές, είναι και γεμάτες κάλιο και βιταμίνη B6.

Το μόνο κακό; Πως χαλάνε γρήγορα.

Κι εδώ ακριβώς μπαίνει η κατάψυξη, που τις διατηρεί φρέσκιες, χωρίς να μαυρίζουν μέχρι να τις φας.

Ο χρόνος διατήρησής τους στο ψυγείο όμως είναι το μεγάλο ζητούμενο. Καθώς δεν μιλάμε για μερικές μέρες, αλλά σύμφωνα με τον αμερικανικό FDA (Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων) μιλάμε για μήνες!

Ο FDA μας λέει πως στο ψυγείο η μπανάνα ζει για 3 μέρες, ενώ στην κατάψυξη για 2-3 μήνες.

Όσο για τον τρόπο κατάψυξής της, την ξεφλουδίζουμε πριν τη βάλουμε στην κατάψυξη. Πάντα μέσα σε σακουλάκι τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς.

Πριν την καταψύξουμε, αφαιρούμε τον αέρα από το σακουλάκι…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon