ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Τάρτα χωριάτικη

Συνταγή της ημέρας: Τάρτα χωριάτικη

Τάρτα που μυρίζει καλοκαίρι και Ελλάδα! Τα υλικά είναι για δύο τάρτες, ό,τι πρέπει για τραπέζι.

Υλικά

▪ 1 δόση ζύμη σπιτικής σφολιάτας ή έτοιμη σφολιάτα
▪ 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
▪ 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
▪ 1 φλ. φέτα βαρελίσια σε τρίμματα
▪ 12 ντοματίνια μακρόστενα
▪ 1/2 φλ. ροδέλες ελιάς
λίγη φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση


Στρώνουμε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα. Απλώνουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας στον πάγκο. Κόβουμε γύρω-γύρω από κάθε φύλλο από μία λωρίδα 2 εκ. (γύρω-γύρω σαν κορνίζα). Βάζουμε τη σφολιάτα στις λαμαρίνες. Αλείφουμε με αυγό όλη την επιφάνεια. Κολλάμε περιμετρικά τις λωρίδες που κόψαμε ώστε να σχηματιστεί θήκη. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με πιρούνι και χαράζουμε ρόμβους ή γραμμές στην μπορντούρα με κοφτερό μαχαίρι. Αλείφουμε γύρω-γύρω την μπορντούρα με αυγό.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200οC-220οC στον αέρα και τις δύο λαμαρίνες για 15΄ ώσπου να φουσκώσουν οι τάρτες και να ψηθεί το αυγό με το τυρί αδιαβροχοποιώντας τη σφολιάτα και κρατώντας την τραγανή.

Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια και τα ζουλάμε να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι. Τα βάζουμε ανάποδα σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν καλά. Αφού μισοψηθούν οι τάρτες, τις πασπαλίζουμε με τη φέτα, τα ντοματίνια, τη ρίγανη και τις ελιές. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 160οC στον αέρα για 15΄-20΄ μέχρι να γίνουν οι τάρτες τραγανές. Τις σερβίρουμε ζεστές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.