Μια ελαφριά σαλάτα με φίνα γεύση που ταιριάζει πολυ με πιάτα με κρέας.
Υλικά
200γρ. διάφορες πράσινες σαλάτες
1 πορτοκάλι σαγκουίνι (φιλέτο)
2 κ.σ. σπόρους όπως κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο, κλπ
2 κ.σ. αποξηραμένο κρανμπερι ή σταφίδες
1/2 καθαρισμένο ρόδι
100 γρ. μανούρι σε κυβάκια
Για τη σος
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι (ακέρωτο)
χυμός από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. ξύδι balsamico
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε όλα τα λαχανικά σε μπολ. Προσθέτουμε το φιλέτο πορτοκαλιού, τους σπόρους, το κράνμπερι ή τις σταφίδες, το ρόδι και το μανούρι.
Για την σος: Σε ένα μπρίκι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά τον συμπυκνώνουμε , δηλαδή βράζουμε να μειωθεί στο 1/3 του όγκου του. Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το ξύσμα, τη μουστάρδα, το balsamico και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι και με το σύρμα χτυπάμε να πυκνώσει. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.
μερίδες 2
Χρόνος Μαγειρέματος 10 λεπτά
Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube