Πίτσα µε προσούτο και ρόκα στο γκριλ . Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη πίτσα. Το προσούτο και η ρόκα την κάνουν να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Σερβίρετέ την αμέσως.
Υλικά
- 1/2 δόση ζύμη για πίτσα
- 1 φλ. σάλτσα ντομάτας
- 1 φλ. τσαγιού οτσαρέλα τριμμένη
- 1 φλ. τσαγιού πικάντικη γραβιέρα
- 6 ασπρομανίταρα μεγάλα κομμένα σε φέτες
- 6 φέτες προσούτο
- 50 γραμμ. ρόκα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα τεντώνοντάς τη, ή με πλάστη σε λεπτό δίσκο. Την απλώνουμε σε αλευρωμένη λαμαρίνα. Την ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 3΄ από κάθε πλευρά. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα μανιτάρια πασπαλίζοντας λίγο αλάτι. Ψήνουε 2΄-3΄, μέχρι ν’ απορροφήσουν τα υγρά τους. Απλώνουμε στην ψημένη ζύμη τη σάλτσα ντομάτας και τα ψημένα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με τα τυριά. Φουρνίζουμε την πίτσα στο γκριλ για 5΄, μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με το προσούτο και τη ρόκα και τρίβουμε πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως κόβοντάς την σε 8 κομμάτια.
μερίδες 8
Χρόνος Μαγειρέματος 15 λεπτά
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube