Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: εύκολο χοιρινό με φρούτα στη γάστρα

Συνταγή της ημέρας: εύκολο χοιρινό με φρούτα στη γάστρα

Εύκολο χοιρινό με φρούτα στη γάστρα απο την Αργυρώ Μπαραμαρίγου

Υλικά

1. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
2. 2 κιλά χοιρινό μπούτι ή σπάλα ή καρέ, κομμένο σε μερίδες
3. Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4. 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε χοντρές φέτες
5. 1 σκελίδα σκόρδο
6. 1 ώριμη ντομάτα
7. 1 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί
8. Για το αρωματικό μπουκέτο:
9. 1 κλαδάκι θυμάρι
10. 1 δαφνόφυλλο
11. 4-5 κόκκους μπαχάρι
12. 4-5 κόκκους πιπέρι
13. Για τα φρούτα:
14. 12 δαμάσκηνα
15. 12 βερίκοκα
16. 2 μήλα
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος

1. Βάζουμε όλα τα υλικά για το μπουκέτο σε τουλπάνι και το δένουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το χοιρινό απ’ όλες τις πλευρές. Τα κομμάτια που ροδίζουμε τα ρίχνουμε σε γάστρα.

2. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3΄-4΄ και τα προσθέτουμε κι αυτά στη γάστρα. Σβήνουμε τα υπολείμματα του τηγανιού με το κρασί, τρίβουμε τη βάση του και τα ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά.

3. Χαράζουμε σταυρωτά την ντομάτα, τη ρίχνουμε μέσα κι ολοκληρώνουμε με το αρωματικό μπουκέτο, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε καλά τη γάστρα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C-200°C, για περίπου 1 ώρα και 45΄, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.

4. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε κυδωνάτα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και ροδίζουμε τα μήλα για 4΄-5΄. Τα προσθέτουμε στη γάστρα μαζί με τα αποξηραμένα φρούτα.

5. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 30΄ μέχρι να μελώσουν τα μήλα και να φουσκώσουν τα φρούτα. Το κρέας στο τέλος θα είναι πολύ τρυφερό, με μια υπόξινη γεύση, ενώ η σάλτσα του θα είναι σκούρα και πυκνή.

μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 90 λεπτά

Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.