Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: ατοµικές πίτσες µε ζαµπόν, παρµεζάνα και ρόκα απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Συνταγή της ημέρας: ατοµικές πίτσες µε ζαµπόν, παρµεζάνα και ρόκα απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

Ετοιμάστε αυτές τις υπέροχες και πανεύκολες ατομικές πίτσες, και απολαύστε τες παρέα με τους φίλους σας. Το βέβαιο είναι ότι θα αρέσουν πολύ!

 Υλικά


 

  •             1/2 δόση ζύμη για πίτσα
  •             1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  •             4 φέτες ζαμπόν
  •             250 γραμμ. (2 μπαλίτσες) μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
  •             50 γραμμ. ρόκα
  •             50 γραμμ. φλούδες παρμεζάνας

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια με τις άκρες των δακτύλων, δουλεύοντας με κυκλικές κινήσεις, ή με πλάστη για πιο λεπτό αποτέλεσμα, ανοίγουμε τα ζυμάρια σε δίσκους 15 εκ. Πασπαλίζουμε τη λαμαρίνα με καλαμποκάλευρο ή κοινό αλεύρι και τοποθετούμε τις ατομικές πίτσες. Ισομοιράζουμε τη σάλτσα, το ζαμπόν (ή οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας), τη μοτσαρέλα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 12΄-15΄. Μόλις ψηθούν, τις βάζουμε σε πιάτα γαρνίροντας με τη ρόκα και τις φλούδες παρμεζάνας.

μερίδες 4

Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά

Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon