Συνταγές

Συνταγή για ρόφημα από κουκούτσι αβοκάντο

Συνταγή για ρόφημα από κουκούτσι αβοκάντο

Ένας ακόμη λόγος για να μην πετάτε το κουκούτσι του γευστικού φρούτου.

Το αβοκάντο αποτελεί μία από τις πιο θρεπτικές τροφές και έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Πιθανότατα γνωρίζετε πολλούς τρόπους για να το καταναλώνετε και να δημιουργείτε πολύχρωμα και γευστικά πιάτα. Για παράδειγμα, το τοστ με αβοκάντο και το γκουακαμόλε αποτελούν δύο από τις κορυφαίες επιλογές, που αναδεικνύουν τη γεύση και την κρεμώδη υφή του, που το καθιστούν εξαιρετικό συστατικό για μοναδικές συνταγές. Ωστόσο, υπάρχει μία χρήση του αβοκάντο, που είναι λιγότερο γνωστή και μπορεί να πραγματοποιηθεί με ένα μέρος του φρούτου που μάλλον πετάτε.

Αυτή η πρωτότυπη ιδέα ανήκει στον Miguel Gonzalez, γνωστό ως Davocado Guy, ο οποίος προμηθεύει ώριμα αβοκάντο από το Μεξικό σε περισσότερα από 150 εστιατόρια στη Νέα Υόρκη. Μία απροσδόκητη χρήση του αβοκάντο που ίσως δεν είχατε σκεφτεί, λοιπόν, είναι να χρησιμοποιήσετε το χαρακτηριστικό του κουκούτσι, για να δημιουργήσετε το δικό σας αφέψημα αβοκάντο.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το κουκούτσι στο νερό και να το βράσετε για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το από το νερό και κόψτε το προσεκτικά σε μερικά κομμάτια. Τοποθετήστε τα κομμάτια πάλι στο νερό και βράστε για περίπου 5-10 λεπτά ακόμη. Σουρώστε το και το τσάι σας είναι έτοιμο.Μπορείτε να προσθέσετε όποιο άλλο υλικό θέλετε.

Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε αγαύη, μέλι ή ακόμη και αλκοόλ προκειμένου να δημιουργήσετε το δικό σας πρωτότυπο κοκτέιλ. Όλα τα θρεπτικά συστατικά του αβοκάντο, όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Κ και το κάλιο, βρίσκονται στο κουκούτσι. Τα ροφήματα που γίνονται με αυτό λοιπόν, είναι ένας ιδανικός τρόπος για να απολαύσετε το αγαπημένο σας φρούτο και παράλληλα να πάρετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.