ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Σάλτσα μπάρμπεκιου για να «απογειωθεί» η γεύση της πίτσας

Σάλτσα μπάρμπεκιου για να «απογειωθεί» η γεύση της πίτσας

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η σάλτσα μπάρμπεκιου δεν έχει θέση στην πίτσα, αλλά μόλις δοκιμάσεις μια μπουκιά δεν θα θέλεις πια καμιά άλλη. Αυτή η συνταγή βγάζει περισσότερο από όσο θα χρειαστείτε για μία ή και δύο πίτσες. Αποθηκεύστε τη σάλτσα που έχει απομείνει στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε τη για να φτιάξετε κοτόπουλο με μπάρμπεκιου σος ή συνοδέψτε τις τηγανιτές πατάτες. Όπως και να έχει θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.

Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι (περίπου 1 μικρό)

2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένο σκόρδο (περίπου 2 μεσαία σκελίδες)

1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

800 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας

1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας

1/4 φλιτζάνι μέλι

1/4 φλιτζάνι ξύδι μήλου

2 κουταλιές της σούπας μελάσσα

2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα

2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire

1/2 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Θερμάνετε το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε το σκόρδο και το πιπέρι καγιέν και μαγειρέψτε μέχρι να ενσωματωθούν τα αρώματα, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ανακατεύετε τη σάλτσα ντομάτας, την καστανή ζάχαρη, την πάστα ντομάτας, το μέλι, το ξίδι, τη μελάσα, τη μουστάρδα, τη σάλτσα Worcestershire και τη ρίγανη. Αφήνουμε να βράσει, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει, περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Χρησιμοποιώντας έναν μπλέντερ βάζουμε τη σάλτσα για να γίνει πουρές. Χρησιμοποιήστε την στην πίτσα την ίδια μέρα ή μεταφέρετε την σε βάζο και φυλάξτε τη στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.