Επειδή η όρεξή μας για γλυκό υπάρχει πάντα και τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί λόγω της καραντίνας μέσα στο σπίτι, η Ελένη Πετρουλάκη θέλησε να μας βοηθήσει και να μας δώσει μια συνταγή με λίγες θερμίδες.
Aς δούμε τα υλικά που πρέπει να χρειαστούμε για το κέικ σοκολάτας:
120 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ιδανικά ολικής αλέσεως)
30 γρ κακάο σκόνη
1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα
Λίγο αλάτι
140 γρ (ιδανικά καστανή) ζάχαρη ή 80 γρ στέβια
60 γρ γιαουρτι 0-2%
180 γρ νερό
60 γρ λάδι ή (προτείνω λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο ή φυστικοβούτυρο ή ταχίνι)
Εσάνς βανίλιας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 12 εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι (ή βούτυρο) το γιαούρτι, το νερό και τη βανίλια. Τοποθετούμε τα υγρά υλικά στα στερεά και αναμιγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν (δεν χτυπάμε για πολύ ώρα όμως). Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Έτσι θα είναι πιο ζουμερό.
Στα 100γρ
Θερμίδες: 239
Λιπαρά: 12,73γρ
Υδατάνθρακες: 33,44 γρ
Πρωτεΐνες: 3γρ
Ένα κομμάτι μικρό 42γρ
Θερμίδες: 100
Λιπαρά: 5,3
Υδατάνθρακες: 14,8
Πρωτεΐνες: 1,26
Όλη η συνταγή δίνει ένα κέικ περίπου 500 γρ
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube