Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Γλυκό χωρίς τύψεις από την Ελένη Πετρουλάκη

Γλυκό χωρίς τύψεις από την Ελένη Πετρουλάκη

Επειδή η όρεξή μας για γλυκό υπάρχει πάντα και τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί λόγω της καραντίνας μέσα στο σπίτι, η Ελένη Πετρουλάκη θέλησε να μας βοηθήσει και να μας δώσει μια συνταγή με λίγες θερμίδες.


Aς δούμε τα υλικά που πρέπει να χρειαστούμε για το κέικ σοκολάτας:

120 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ιδανικά ολικής αλέσεως)

30 γρ κακάο σκόνη

1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα

Λίγο αλάτι

140 γρ (ιδανικά καστανή) ζάχαρη ή 80 γρ στέβια

60 γρ γιαουρτι 0-2%

180 γρ νερό

60 γρ λάδι ή (προτείνω λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο ή φυστικοβούτυρο ή ταχίνι)

Εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 12 εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι (ή βούτυρο) το γιαούρτι, το νερό και τη βανίλια. Τοποθετούμε τα υγρά υλικά στα στερεά και αναμιγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν (δεν χτυπάμε για πολύ ώρα όμως). Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Έτσι θα είναι πιο ζουμερό.

Στα 100γρ

Θερμίδες: 239

Λιπαρά: 12,73γρ

Υδατάνθρακες: 33,44 γρ

Πρωτεΐνες: 3γρ

Ένα κομμάτι μικρό 42γρ

Θερμίδες: 100

Λιπαρά: 5,3

Υδατάνθρακες: 14,8

Πρωτεΐνες: 1,26

Όλη η συνταγή δίνει ένα κέικ περίπου 500 γρ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon