Συνταγές

Ενίσχυση του μεταβολισμού με βρώμη – Εύκολες συνταγές

Ενίσχυση του μεταβολισμού με βρώμη – Εύκολες συνταγές

Φανταστείτε ένα μπολ γεμάτο νιφάδες βρώμης μέσα σε ζεστό γάλα και από πάνω οι αγαπημένοι σας ξηροί καρποί, φρούτα και σπόροι. Αυτή η επιλογή πρωινού ή και δεκατιανού κανέναν δεν αφήνει ασυγκίνητο. Η βρώμη είναι μία από τις δημοφιλείς επιλογές για όσους θέλουν να ξεκινήσουν τη μέρα τους τρώγοντας υγιεινά.

Η βρώμη είναι εξαιρετικά πολυχρηστική, αλλά έχει να μας προσφέρει και πολλά οφέλη. Αν και ο συνταγές που περιλαμβάνουν βρώμη είναι ελαφριές για το στομάχι, περιέχουν γενναίες ποσότητες ενέργειας και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Η βρώμη επίσης μας βοηθά να διατηρήσουμε τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, ενισχύει την υγεία της καρδιάς, βοηθά στη διατήρηση της υγείας σε περίπτωση διαβήτη και βοηθά στην απώλεια του περιττού βάρους.

4 απλές συνταγές με βρώμη για ενίσχυση του μεταβολισμού

Βρώμη με μήλο και κανέλα

Υλικά

– 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης

-1,5 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου

-1 κόκκινο μήλο κομμένο σε κύβους

-3 κουταλάκια κανέλα

-2 κουταλιές της σούπας μέλι

Μέθοδος παρασκευής

Σε ένα κατσαρολάκι, ανακατέψτε το γάλα, το μέλι, τη βρώμη και την κανέλα. Ζεστάνετε το μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς για να μη κολλήσει. Συνεχίστε μέχρι το γάλα αμυγδάλου να απορροφηθεί κατά ένα μεγάλο μέρος. Βγάλτε από τη φωτιά και προσθέστε το μήλο σε κύβους. Αφήστε το να κρυώσει και ύστερα πασπαλίστε με κανέλα.

Γιαούρτι με βρώμη και κόκκινα φρούτα

Χρησιμοποιήστε γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά. Στη συνέχεια, προσθέστε μισό φλιτζάνι νιφάδες βρώμης, λίγη κανέλα, κομμένα κόκκινα φρούτα και μια γεμάτη κουταλιά μέλι.

Μπισκότα βρώμης με καρύδια και κόκκινα φρούτα

Υλικά

– 2/4 φλιτζανιού σταρένιο αλεύρι

– 2 φλιτζάνια βρώμη

– Μισή κουταλιά σόδα

– 1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι

– 2 κουταλιές βούτυρο

– 1 φλιτζάνι μέλι

– 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

– 1 φλιτζάνι καρύδια και κόκκινα φρούτα

– 1 κουταλιά κανέλα

– Λίγο λάδι

– 1 αυγό

Μέθοδος παρασκευής

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Σε ένα άλλο χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό και τη βανίλια. Όταν το μίγμα γίνει σαν κρέμα, προσθέτουμε νερό. Ανακατεύουμε καλά, καλύπτουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Ύστερα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 300 βαθμούς και ψήνουμε το μίγμα για περίπου 15 λεπτά.

Smoothie με βρώμη τζίντζερ και μπανάνα

Αν δεν θέλετε να μαγειρέψετε, υπάρχει η πολύ απλή λύση του smoothie. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μισό φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου, λίγο φρεσκοτριμμένο τζίντζερ, 1/3 φλιτζάνι βρώμης, 2 παγάκια, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και 1 μικρή μπανάνα. Ανακατέψτε τα όλα μαζί σε ένα μπλέντερ και σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.