Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Εφαρμόστε αυτά τα tips για να έχετε το τέλειο κέικ

Εφαρμόστε αυτά τα tips για να έχετε το τέλειο κέικ

Το κέικ είναι από τα αγαπημένα γλυκίσματα μικρών και μεγάλων. Μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα και οι συνταγές για τις διάφορες εκδοχές του είναι πολλές.


Όποια και αν είναι όμως τα υλικά της συνταγής, ορισμένα tips είναι αυτά που θα εξασφαλίσουν το επιτυχημένο αποτέλεσμα και που πρέπει να τηρήσουμε κατά τη διαδικασία παρασκευής του.

Τα tips ακολουθούν εδώ και χρόνια οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας και είναι ο λόγος που τα κέικ τους είναι πάντα τόσο λαχταριστά και αφράτα.

Ποια είναι αυτά; Δείτε τα, εφαρμόστε τα και θα δείτε αμέσως διαφορά. Τις μέρες που έχουμε περισσότερο χρόνο εντός σπιτιού, είναι ευκαιρία για εξάσκηση!

Ζυγίστε προσεκτικά τα υλικά σας – Η ζαχαροπλαστική θέλει ακρίβεια. Σιγά – σιγά θα εξοικειωθείτε και θα μπορείτε να δείτε εάν το μείγμα σας έχει την υφή που χρειάζεται και με το μάτι.

Βγάλτε από το ψυγείο τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε τουλάχιστον 3 ώρες πριν – Είναι σημαντικό το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά που θα χρησιμοποιήσετε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Αποφύγετε το πολύ χτύπημα – Στις περισσότερες συνταγές, το πρώτο βήμα για την παρασκευή του κέικ είναι το χτύπημα της ζάχαρης με το βούτυρο. Χτυπήστε τα δύο υλικά πολύ καλά για τουλάχιστον πέντε λεπτά. Από εκεί και έπειτα, όταν θα αρχίσετε να προσθέτετε τα στερεά στοιχεία, το κέικ δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα. Χτυπήστε τα τόσο, ώστε να αναμειχθούν.

Εάν ανάμεσα στα υλικά του κέικ σας είναι η βανίλια, προτιμήστε την υγρή βανίλια από τη σκόνη που βρίσκεται στις γνωστές ασπροκόκκινες κάψουλες.

Κοσκινίστε καλά το αλεύρι και το baking powder πριν τα χρησιμοποιήσετε – Το κοσκίνισμα συμβάλλει στο αφράτο αποτέλεσμα.

Προθερμάνετε τον φούρνο – Πριν βάλετε το κέικ σας για ψήσιμο, είναι σημαντικό ο φούρνος να είναι προθερμασμένος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon