Να τι πρέπει να κάνετε για λαχταριστά σπιτικά μπισκότα
Όλο το μυστικό κρύβεται στη ζύμη
Ο γνωστός ζαχαροπλάστης της Νέας Υόρκης, Kyle Bartone, μοιράζεται με όλους εμάς το τρικ που του δίδαξε η εμπειρία του για τα πιο νόστιμα σπιτικά κουλουράκια.
«Αφήστε τη ζύμη των μπισκότων να ‘‘ωριμάσει’’ για τουλάχιστον 24 ώρες πριν το ψήσιμο», μας λέει ο επαγγελματίας ζαχαροπλάστης και εξηγεί:
«Φτιάξε τη ζύμη σας και αφήστε τη στο ψυγείο για 1-2 μέρες. Αυτό θα ξηράνει ελαφρώς τη ζύμη και θα αποδώσει ένα μπισκότο με καλύτερη γεύση και υφή».
Ο Bartone μας λέει ακόμα πως το ίδιο ακριβώς έκανε και η ίδια η «εφευρέτρια» των μπισκότων σοκολάτας Ruth Graves Wakefield ήδη από το 1938. Εκείνη άφηνε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 36 ολόκληρες ώρες…
Αν θέλετε ομοιόμορφα σπιτικά μπισκότα, υπάρχει κόλπο
Είναι απλό και κάνει θαύματα στο σχήμα και τις διαστάσεις
Όλοι αγαπούν τα σπιτικά μπισκότα, καθώς έχουν κάτι από τη θαλπωρή της οικογενειακής εστίας.
Γιατί να μην έχουν όμως ομοιόμορφο σχήμα και να είναι μονίμως ακανόνιστα;
Αυτό λύνεται εύκολα και απλά, με μια κουτάλα παγωτού (scoop παγωτού).
Έτσι διασφαλίζεις πως η ζύμη θα έχει πάντα την ίδια ποσότητα και τα μπισκότα παρόμοιο μέγεθος.
Που πέρα από αισθητικούς λόγους, ομοιόμορφα μπισκότα σημαίνουν και ομοιόμορφο ψήσιμο. Καλύτερα αποτελέσματα σε όλα δηλαδή.
Με την ίδια κουτάλα παγωτού μπορούμε επίσης να μοιράσουμε αντίστοιχα το βούτυρο, όπου το απαιτεί η συνταγή…
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube