Σπιτικοί κύβοι ζωμού κοτόπουλου: Το να φτιάξετε κύβους ζωμού κοτόπουλου στο σπίτι δεν είναι μόνο εύκολο, αλλά είναι και ένας τρόπος να κάνετε το φαγητό σας πιο υγιεινό και νόστιμο.
Οι κύβοι ζωμού κοτόπουλου είναι από τα πιο βασικά υλικά στη μαγειρική, καθώς δίνουν πλούσια γεύση σε σούπες, σάλτσες και μαγειρευτά. Οι έτοιμοι κύβοι του εμπορίου, όμως, συχνά περιέχουν συντηρητικά, αλάτι και ενισχυτικά γεύσης. Η σπιτική εκδοχή είναι πολύ πιο υγιεινή και εξίσου γευστική. Ας δούμε πώς μπορείτε εύκολα να φτιάξετε τους δικούς σας κύβους ζωμού κοτόπουλου στο σπίτι!
Υλικά και Προετοιμασία
Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε είναι κόκαλα και κομμάτια κοτόπουλου με λίγο κρέας, κατά προτίμηση από βιολογικό κοτόπουλο. Θα προσθέσετε επίσης λαχανικά όπως καρότα, σέλινο και κρεμμύδι, καθώς και μυρωδικά όπως δάφνη, δεντρολίβανο και θυμάρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τοποθετήστε όλα τα υλικά και καλύψτε τα με νερό. Σιγοβράστε για τουλάχιστον 2-3 ώρες, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Όσο περισσότερο βράσει, τόσο πιο συμπυκνωμένος και γευστικός θα γίνει ο ζωμός σας.
Πώς να Φτιάξετε τους Κύβους
Όταν ο ζωμός είναι έτοιμος, σουρώστε τον καλά και πετάξτε τα στερεά. Στη συνέχεια, βάλτε τον ζωμό ξανά στη φωτιά και αφήστε τον να μειωθεί στο μισό ή και περισσότερο, μέχρι να αποκτήσει συμπυκνωμένη υφή. Αυτό είναι το μυστικό για δυνατούς κύβους με έντονη γεύση! Μόλις κρυώσει λίγο, μοιράστε τον σε παγοθήκες ή σε μικρά φορμάκια σιλικόνης και βάλτε τα στην κατάψυξη. Μπορείτε να τους αποθηκεύσετε σε σακουλάκια και να τους χρησιμοποιείτε όποτε χρειάζεστε ένα boost γεύσης στο φαγητό σας.
Γιατί να Επιλέξετε Σπιτικούς Κύβους Ζωμού;
Οι σπιτικοί κύβοι ζωμού κοτόπουλου δεν περιέχουν συντηρητικά ή τεχνητά πρόσθετα. Είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά, όπως κολλαγόνο και ανόργανα στοιχεία από τα κόκαλα, που κάνουν καλό στις αρθρώσεις και στο ανοσοποιητικό σας. Επίσης, μπορείτε να ελέγξετε το αλάτι και να προσαρμόσετε τη γεύση σύμφωνα με τα δικά σας γούστα. Είναι ιδανικοί για όσους ακολουθούν υγιεινή διατροφή ή έχουν αλλεργίες και θέλουν να ξέρουν ακριβώς τι περιέχει το φαγητό τους.
Η παρασκευή σπιτικών κύβων ζωμού κοτόπουλου δεν είναι μόνο εύκολη, αλλά και ένας τρόπος να κάνετε τη μαγειρική σας πιο υγιεινή και γευστική. Με απλά υλικά και λίγη υπομονή, θα έχετε πάντα στη διάθεσή σας φυσικούς, θρεπτικούς κύβους που θα απογειώσουν κάθε σας συνταγή. Δοκιμάστε το και δεν θα επιστρέψετε ποτέ ξανά στους έτοιμους κύβους του εμπορίου!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube