Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτικά νιόκι: Μια αυθεντική ιταλική συνταγή

Σπιτικά νιόκι: Μια αυθεντική ιταλική συνταγή

Σπιτικά νιόκι: Τα σπιτικά νιόκι είναι ένα απολαυστικό και ανακουφιστικό ιταλικό πιάτο που μπορεί να απογειώσει κάθε γεύμα. Με λίγα απλά υλικά και λίγη υπομονή, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτά τα μαλακά, μαξιλαράκια ζυμαρικά από την αρχή.


Τα σπιτικά νιόκι είναι ένα απολαυστικό και ανακουφιστικό ιταλικό πιάτο που μπορεί να απογειώσει κάθε γεύμα. Με λίγα απλά υλικά και λίγη υπομονή, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτά τα μαλακά, μαξιλαράκια ζυμαρικά από την αρχή. Ακολουθεί μια απλή συνταγή που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία.

 

Συστατικά:

  • 900 γραμμάρια πατάτες
  • 1 1/2 φλιτζάνι (180 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε τις πατάτες:

Ξεκινήστε βράζοντας τις πατάτες ολόκληρες, με τη φλούδα τους, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπηθούν εύκολα με ένα πιρούνι, περίπου 20-25 λεπτά.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Μόλις κρυώσουν αρκετά για να τα χειριστούν, ξεφλουδίστε τις φλούδες.

Πολτοποιήστε τις πατάτες:

Περάστε τις καθαρισμένες πατάτες από ένα ρυζάκι ή πολτοποιήστε τις καλά, φροντίζοντας να μην έχουν σβόλους. Απλώστε τον πουρέ πατάτας σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας για να κρυώσει εντελώς.

Φτιάχνουμε τη ζύμη:

Μόλις κρυώσουν οι πατάτες, τις μαζεύουμε σε ένα ανάχωμα και κάνουμε ένα πηγάδι στο κέντρο. Σπάμε το αυγό στο πηγάδι και προσθέτουμε το αλάτι.
Πασπαλίστε 1 φλιτζάνι αλεύρι πάνω από τις πατάτες και το αυγό. Με τα χέρια σας, αρχίστε να ενσωματώνετε το αλεύρι και το αυγό στις πατάτες, ζυμώνοντας απαλά το μείγμα. Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι όσο χρειάζεται, μέχρι να ενωθεί η ζύμη. Πρέπει να είναι μαλακό αλλά όχι κολλώδες.

Σχηματίστε τα νιόκι:

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μερίδες. Τυλίξτε κάθε μερίδα σε ένα μακρύ σχοινί, περίπου 1/2 ίντσας σε διάμετρο.
Κόψτε τα σχοινιά σε κομμάτια 1 ίντσας. Αν θέλετε, κυλήστε κάθε κομμάτι πάνω από τα δόντια ενός πιρουνιού ή μιας σανίδας νιόκι για να δημιουργήσετε ραβδώσεις, που βοηθούν τη σάλτσα να κολλήσει στα νιόκι.

Μαγειρέψτε τα νιόκι:

Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα νιόκι σε παρτίδες, προσέχοντας να μην γεμίσει η κατσαρόλα. Γίνονται όταν επιπλέουν στην επιφάνεια, περίπου 2-3 ​​λεπτά.
Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να μεταφέρετε τα μαγειρεμένα νιόκι σε ένα πιάτο ή απευθείας στη σάλτσα που προτιμάτε.


Σερβίρισμα:

Σερβίρετε τα νιόκι αμέσως με την αγαπημένη σας σάλτσα, όπως μια απλή σάλτσα βουτύρου και φασκόμηλου, μαρινάρα ή πέστο. Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα αν θέλουμε. Aπολαύστε τα σπιτικά νιόκι σας, μια αληθινή απόδειξη της χαράς του μαγειρέματος από την αρχή!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι καλύτερες συνταγές με νιόκι

Συνταγή νιόκι καρότου σε βούτυρο αρωματισμένο με καρύδια

Νιόκι με πράσινα καλοκαιρινά λαχανικά

Τι είναι τα Gnocchi Pomodoro και πώς μπορείτε να τα φτιάξετε;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon