Διατροφή

Ομελέτα με λαχανικά: Μια απλή και θρεπτική συνταγή έτοιμη σε 10 λεπτά

Ομελέτα με λαχανικά: Μια απλή και θρεπτική συνταγή έτοιμη σε 10 λεπτά

Ομελέτα με λαχανικά: Αν θέλετε ένα γεύμα υγιεινό και γεμάτο με πρωτεΐνες, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε μια ομελέτα για ένα υπέροχο και γρήγορο γεύμα για δύο.

Αν θέλετε ένα γεύμα υγιεινό και γεμάτο με πρωτεΐνες, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε μια ομελέτα. Οι ομελέτες μπορούν να γίνουν πολύ λιχουδιάρικες, χωρίς όμως να έχουν περιττά λιπαρά. Ταυτόχρονα τέτοιες συνταγές μας δίνουν και την πρωτεΐνη που χρειαζόμαστε, αλλά είναι και εξαιρετικά υγιεινές. Αν λοιπόν έχετε μερικά λαχανικά στο ψυγείο ή στην κατάψυξή σας και τρία τέσσερα αυγά, μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο και γρήγορο γεύμα για δύο, που θα είναι εξαιρετικά θρεπτικό.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα παρακάτω:

  • 1 πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 7 – 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 3 με 4 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κούπα κατεψυγμένα λαχανικά (καρότο, μπρόκολο, κουνουπίδι, καλαμπόκι, κτλ.)
  • 4-5 αυγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1/4 κούπα τριμμένο γκούντα ή ένταμ
  • 1 κ.σ. σπόρους τσία
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο βασιλικό
  • Πάπρικα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες παρασκευής

  1. Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το λάδι με τα κατεψυγμένα λαχανικά σε μέτρια φωτιά.
  2. Μόλις τα λαχανικά ξεπαγώσουν, προσθέστε τα μανιτάρια, την πιπεριά και τα ντοματίνια.
  3. Σε αυτό το σημείο, προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και τον βασιλικό. Χαμηλώστε λίγο τη φωτιά και
    αφήστε τα λαχανικά να πάρουν λίγο χρώμα, αλλά να μην χάσουν την υφή τους.
  4. Σε ένα μπολάκι χτυπήστε τα δύο αυγά με λίγο αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Έπειτα προσθέστε το γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει λίγο αφρώδες.
  5. Προσθέστε τα αυγά στο τηγάνι και πασπαλίστε από πάνω ομοιόμορφα τους σπόρους και το
    τριμμένη γκούντα.
  6. Μόλις δείτε ότι από κάτω το αυγό έχει μαγειρευτεί γυρίστε κομμάτια της ομελέτας ανάποδα με μία
    σπάτουλα (όπως θα γυρνούσατε τηγανίτες). Επαναλάβετε εάν χρειαστεί για να μαγειρευτεί όλο το
    μίγμα του αυγού. Όταν δείτε ότι έχει ψηθεί όλο το μείγμα της ομελέτας, αποσύρετε από την φωτιά
    και σερβίρετε.

Έτοιμη η ομελέτα σας! Τα συγκεκριμένα υλικά, είναι για δύο μερίδες, αρκετά χορταστικές. Απολαύστε την ομελέτα σας είτε ζεστή είτε κρύα. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μέρος της σε ένα τοστ. Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το σημερινό δείπνο έχει νηστίσιμη τάρτα μανιταριών

Φτιάξτε μοσχάρι κοκκινιστό και διεκδικήστε συγχαρητήρια από όλους

Μια συνταγή με άρωμα Ελλάδας για το κρύο του χειμώνα

Πρωτεΐνική διατροφή: Αξίζει να τη δοκιμάσετε ή όχι;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το άμυλο και γιατί είναι αναπόσπαστο μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής

Άμυλο: Τα αμυλούχα τρόφιμα είναι η κύρια πηγή υδατανθράκων για τους περισσότερους ανθρώπους. Παίζουν καθοριστικό ρόλο σε μια θρεπτική, καλά ισορροπημένη διατροφή, καθώς παρέχουν στον οργανισμό γλυκόζη, η οποία είναι η κύρια πηγή ενέργειας για κάθε κύτταρο. Παρέχουν επίσης μια σειρά από βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Σοκολατόπιτα με μπανάνα και φυστικοβούτυρο

Σοκολατόπιτα μπανάνα: Ποιος δε λατρεύει ένα πλούσιο γλυκό με σοκολάτα και μπανάνα; Με τον συνδυασμό του φυστικοβούτυρου, το γευστικό αποτέλεσμα πραγματικά απογειώνεται.

Βελγικό μοσχάρι Carbonnade με μπύρα

Μοσχάρι Carbonnade a la Flamande: Ταξιδεύουμε στο Βέλγιο και δοκιμάζουμε το εμβληματικό μοσχάρι carbonnade, παραδοσιακά μαγειρεμένο με τοπική μπύρα.