Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κέικ Αμυγδάλου: Το γλυκό που θα λατρέψετε

Κέικ Αμυγδάλου: Το γλυκό που θα λατρέψετε

Κέικ Αμυγδάλου: Το κέικ αμυγδάλου είναι ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό της ελληνικής κουζίνας, γνωστό για την ελαφριά υφή του και τη γλυκιά, αρωματική γεύση του αμυγδάλου. Πρόκειται για μια απλή αλλά εξαιρετικά γευστική συνταγή


Το κέικ αμυγδάλου είναι ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό της ελληνικής κουζίνας, γνωστό για την ελαφριά υφή του και τη γλυκιά, αρωματική γεύση του αμυγδάλου. Πρόκειται για μια απλή αλλά εξαιρετικά γευστική συνταγή, που συνδυάζει τα αμύγδαλα με λίγα μόνο υλικά, δημιουργώντας ένα κέικ που είναι ταυτόχρονα πλούσιο και αφράτo.

Υλικά:

  • 200γρ αλεύρι αμυγδάλου (ή αλεσμένα αμύγδαλα)
  • 150γρ ζάχαρη (ή 100γρ μέλι για πιο φυσική γλυκύτητα)
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 100γρ Ιντέο (γλυκό λικέρ πορτοκαλιού για μια γεύση εσπεριδοειδών)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100γρ λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανση Φούρνου: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C (350°F). Λιπάνετε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ 23 εκ.
  2. Ανακάτεμα Ξηρών Υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε.
  3. Ανακάτεμα Υγρών Υλικών: Σε άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη (ή το μέλι) μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο (ή ελαιόλαδο), το Ιντέο και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατέψτε καλά.
  4. Συνδυασμός Υλικών: Προσθέστε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα ξηρά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Η ζύμη πρέπει να είναι ομοιογενής και ελαφριά.
  5. Ψήσιμο: Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι όταν το βυθίσετε στο κέντρο του κέικ.
  6. Αφήστε το να Κρυώσει: Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά και μετά μεταφέρετέ το σε μια σχάρα να κρυώσει τελείως.
  7. Πασπάλισμα και Σερβίρισμα: Αν θέλετε, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε. Απολαύστε το με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι!

Αυτό το κέικ αμυγδάλου με Ιντέο συνδυάζει την ελαφρότητα των αμυγδάλων με την ελαφριά γεύση πορτοκαλιού από το Ιντέο, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά νόστιμο και αρωματικό γλυκό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Υπέροχες συνταγές με cottage cheese για γλυκές απολαύσεις

Μέλι: Γλυκές και αλμυρές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε

Ζαχαρούχα ροφήματα: Γιατί είναι επικίνδυνα για την καρδιά και ποιες είναι οι υγιεινές εναλλακτικές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η ευεργετική κανέλα – Πώς ωφελεί την υγεία μας 

Η κανέλα έχει επίσης αποδειχθεί ότι υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση κανέλας μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης (της «κακής» χοληστερόλης) και των τριγλυκεριδίων, ενώ παράλληλα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της HDL χοληστερόλης (της «καλής» χοληστερόλης).

Συνταγή για γαλλική κρεμμυδόσουπα 

Η γαλλική κρεμμυδόσουπα είναι ένα κλασικό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του καραμελωμένου κρεμμυδιού με τη ζεστασιά ενός αρωματικού ζωμού. Ιδανική για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, αυτή η σούπα είναι εύκολη στην παρασκευή της και γεμάτη γεύση.

Μια εξαιρετική επιλογή χωρίς πολλή ζάχαρη

Κέικ χουρμά: Αυτό το κέικ χουρμάς είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τα φυσικά γλυκά χωρίς πολλή ζάχαρη. Είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστεί και είναι γεμάτο με γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Φυσική θεραπεία για τον παιδικό βήχα

Γάλα με μέλι: Εκτός από την άνεση που παρέχει, προάγει τη γενική υγεία των παιδιών και συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Όταν συγκρίνουμε το ελαιόλαδο με το λάδι καρύδας, και τα δύο έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ενδείξεις για χρήση. Ας εξετάσουμε τις βασικές διαφορές τους

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι 

Ταχίνι: Το ταχίνι είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά, κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά είναι σημαντικά για την καρδιοαγγειακή υγεία, καθώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL).

Πώς βοηθά την υγεία το μαρούλι

Από θρεπτική άποψη, το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνη A, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Close Icon