Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κέικ Αμυγδάλου: Το γλυκό που θα λατρέψετε

Κέικ Αμυγδάλου: Το γλυκό που θα λατρέψετε

Κέικ Αμυγδάλου: Το κέικ αμυγδάλου είναι ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό της ελληνικής κουζίνας, γνωστό για την ελαφριά υφή του και τη γλυκιά, αρωματική γεύση του αμυγδάλου. Πρόκειται για μια απλή αλλά εξαιρετικά γευστική συνταγή

Το κέικ αμυγδάλου είναι ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό της ελληνικής κουζίνας, γνωστό για την ελαφριά υφή του και τη γλυκιά, αρωματική γεύση του αμυγδάλου. Πρόκειται για μια απλή αλλά εξαιρετικά γευστική συνταγή, που συνδυάζει τα αμύγδαλα με λίγα μόνο υλικά, δημιουργώντας ένα κέικ που είναι ταυτόχρονα πλούσιο και αφράτo.

Υλικά:

  • 200γρ αλεύρι αμυγδάλου (ή αλεσμένα αμύγδαλα)
  • 150γρ ζάχαρη (ή 100γρ μέλι για πιο φυσική γλυκύτητα)
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 100γρ Ιντέο (γλυκό λικέρ πορτοκαλιού για μια γεύση εσπεριδοειδών)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100γρ λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανση Φούρνου: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C (350°F). Λιπάνετε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ 23 εκ.
  2. Ανακάτεμα Ξηρών Υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε.
  3. Ανακάτεμα Υγρών Υλικών: Σε άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη (ή το μέλι) μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο (ή ελαιόλαδο), το Ιντέο και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατέψτε καλά.
  4. Συνδυασμός Υλικών: Προσθέστε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα ξηρά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Η ζύμη πρέπει να είναι ομοιογενής και ελαφριά.
  5. Ψήσιμο: Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι όταν το βυθίσετε στο κέντρο του κέικ.
  6. Αφήστε το να Κρυώσει: Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά και μετά μεταφέρετέ το σε μια σχάρα να κρυώσει τελείως.
  7. Πασπάλισμα και Σερβίρισμα: Αν θέλετε, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε. Απολαύστε το με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι!


Αυτό το κέικ αμυγδάλου με Ιντέο συνδυάζει την ελαφρότητα των αμυγδάλων με την ελαφριά γεύση πορτοκαλιού από το Ιντέο, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά νόστιμο και αρωματικό γλυκό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Υπέροχες συνταγές με cottage cheese για γλυκές απολαύσεις

Μέλι: Γλυκές και αλμυρές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε

Ζαχαρούχα ροφήματα: Γιατί είναι επικίνδυνα για την καρδιά και ποιες είναι οι υγιεινές εναλλακτικές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σπαγγέτι με Θαλασσινά: Αυθεντικές Θαλασσινές Απολαύσεις

Σπαγγέτι με Θαλασσινά: Η απλότητά του το καθιστά ιδανικό για όλες τις περιστάσεις. Απολαύστε την αυθεντική γεύση της θάλασσας σε κάθε μπουκιά και αφεθείτε στη μαγεία των θαλασσινών και των ντοματών.

Τα 3 καλύτερα ροφήματα Detox Water για απώλεια βάρους

Detox Water: Το Detox Water μπορεί να προσφέρει μεγάλα οφέλη για την απώλεια βάρους και την ενυδάτωση. Να θυμάστε ότι η υγιεινή διατροφή και η άσκηση είναι εξίσου σημαντικές για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Μπορεί το τσάι να παραμείνει πόσιμο όλη την ημέρα;

Τσάι :Η θερμοκρασία και η αποθήκευση παίζουν καθοριστικό ρόλο. Το τσάι που αφήνεται σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετές ώρες μπορεί να μην είναι ασφαλές, ενώ το τσάι στο ψυγείο μπορεί να διαρκέσει έως και δύο ημέρες.

Ποιο ψωμί να επιλέξετε;

Ψωμί: Το ψωμί είναι ένα από τα πιο βασικά και αγαπημένα τρόφιμα στη διατροφή μας, αλλά η επιλογή του σωστού ψωμιού μπορεί να είναι κάπως συγκεχυμένη λόγω των πολλών επιλογών που υπάρχουν στην αγορά. Η επιλογή του κατάλληλου ψωμιού

Ψωμί με ρίγανη και σκόρδο: Το πιο νόστιμο αρωματικό ψωμί

Ψωμί με ρίγανη και σκόρδο: Το ψωμί με ρίγανη και σκόρδο είναι μια απολαυστική επιλογή που συνδυάζει την αρωματική γεύση της ρίγανης με την έντονη γεύση του σκόρδου. Ιδανικό συνοδευτικό για σαλάτες ή σούπες,

Close Icon