Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κέικ αμυγδάλου με μέλι: Μια θρεπτική συνταγή με μέλι και αμύγδαλα

Κέικ αμυγδάλου με μέλι: Μια θρεπτική συνταγή με μέλι και αμύγδαλα

Κέικ αμυγδάλου με μέλι: Αυτό το κέικ μελιού με αμύγδαλα είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει με την υγρή του υφή και την πλούσια, γλυκιά γεύση του.


Το κέικ αμυγδάλου με μέλι είναι ένα απλό αλλά κομψό επιδόρπιο που αναδεικνύει τη φυσική γλυκύτητα και το βάθος της γεύσης που μπορεί να φέρει το μέλι στα αρτοσκευάσματα. Σε συνδυασμό με τη γεύση των αμυγδάλων, αυτό το κέικ είναι τέλειο για απογευματινό τσάι ή ως γλυκό τέλος σε οποιοδήποτε γεύμα.

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 3/4 φλιτζάνι μέλι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
  • 1/4 φλιτζάνι φέτες αμύγδαλου
  • Ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C. Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 9 ιντσών και στρώνουμε τον πάτο με λαδόκολλα.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, κρέμα μαζί το μαλακωμένο βούτυρο και το μέλι μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 2-3 ​​λεπτά.
  • Χτυπήστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, βεβαιώνοντας ότι το καθένα έχει ενσωματωθεί πλήρως πριν προσθέσετε το επόμενο. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Προσθέτουμε σταδιακά τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά, εναλλάξ με ελληνικό γιαούρτι, ξεκινώντας και τελειώνοντας με τα ξηρά υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
  • Ρίξτε το κουρκούτι στην προετοιμασμένη φόρμα του κέικ. Πασπαλίζουμε από πάνω φέτες αμύγδαλου. Ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
  • Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά πριν το μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε, αν θέλετε.

 

Συμβουλές για επιτυχία:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​μέλι: Για καλύτερη γεύση, χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​μέλι υψηλής ποιότητας.
  • Αλεύρι αμυγδάλου: Προσθέτει υπέροχη υφή και γεύση. Εάν δεν έχετε αλεύρι αμυγδάλου, μπορείτε να αλέσετε ολόκληρα αμύγδαλα σε ένα καλό γεύμα.

Αυτό το κέικ μελιού με αμύγδαλα είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει με την υγρή του υφή και την πλούσια, γλυκιά γεύση του. Απολαύστε αυτό το κέικ με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ και αναδείξτε την φυσική γλυκύτητα του μελιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κέικ με μύρτιλα: Απόλαυση σε κάθε κομμάτι

Κέικ με χαρούπι και ελαιόλαδο: Μια γευστική και υγιεινή επιλογή

Κέικ παντζαριού: Ένας δημιουργικός τρόπος να φάτε λαχανικά

Η απόλυτη απόλαυση σε μία τούρτα snickers

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon