Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μέλι ζάχαρο: Ποιο είδος μειώνει τo ζάχαρo και τη χοληστερόλη 

Μέλι ζάχαρο: Ποιο είδος μειώνει τo ζάχαρo και τη χοληστερόλη 

Μέλι ζάχαρο: Το μέλι, που συχνά θεωρείται ως φυσικό γλυκαντικό, έχει συγκεντρώσει την προσοχή για τα πιθανά οφέλη του για την υγεία


Το μέλι, που συχνά θεωρείται ως φυσικό γλυκαντικό, έχει συγκεντρώσει την προσοχή για τα πιθανά οφέλη του για την υγεία, ιδιαίτερα στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και της χοληστερόλης. Ανάμεσα στα διάφορα είδη μελιού που διατίθενται, ορισμένες ποικιλίες ξεχωρίζουν για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες.

Ένα τέτοιο είδος είναι το μέλι Manuka , που προέρχεται από το νέκταρ του δέντρου Manuka (Leptospermum scoparium). Αυτό το μέλι είναι γνωστό για τα υψηλά επίπεδα μεθυλγλυοξάλης (MGO), μια ένωση με αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Έρευνες δείχνουν ότι το μέλι Manuka μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα βελτιώνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η ενσωμάτωση του μελιού Manuka στη διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένο γλυκαιμικό έλεγχο, καθιστώντας το μια ευεργετική επιλογή για όσους διαχειρίζονται τον διαβήτη ή επιδιώκουν να σταθεροποιήσουν το σάκχαρό τους.

Μια άλλη ποικιλία που αξίζει να αναφερθεί είναι το μέλι κανέλας . Όταν αναμιγνύεται με αλεσμένη κανέλα, το μέλι μπορεί να ενισχύσει τα οφέλη για την υγεία. Η κανέλα είναι γνωστή για την ικανότητά της να μειώνει τα επίπεδα σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα. Ένας συνδυασμός αυτών των δύο συστατικών μπορεί να προσφέρει ένα συνεργικό αποτέλεσμα, όπου οι φυσικές ενώσεις της κανέλας συνεργάζονται με το μέλι για τη βελτίωση της μεταβολικής υγείας. Η τακτική κατανάλωση αυτού του μείγματος έχει δείξει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα νηστείας και LDL χοληστερόλης.

Το μέλι από φαγόπυρο κερδίζει επίσης αναγνώριση σε αυτόν τον τομέα. Μελέτες έχουν δείξει ότι το μέλι φαγόπυρου μπορεί να έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση των προφίλ χοληστερόλης. Το σκούρο χρώμα και η έντονη γεύση του αποδίδονται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία της καρδιάς και να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων ολικής και LDL χοληστερόλης.

Ενώ η ενσωμάτωση του μελιού στη διατροφή μπορεί να προσφέρει ορισμένα οφέλη για την υγεία, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι εξακολουθεί να είναι μια μορφή ζάχαρης. Το μέτρο είναι το κλειδί, ειδικά για άτομα με διαβήτη ή για όσους παρακολουθούν την πρόσληψη ζάχαρης. Για βέλτιστα αποτελέσματα, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης ή έναν διατροφολόγο πριν αλλάξετε σημαντικά τη διατροφή σας. Συνοπτικά, το Manuka, η κανέλα και το μέλι φαγόπυρου είναι πιθανοί υποψήφιοι για τη μείωση των επιπέδων σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα, καθιστώντας τα άξια προσοχής για άτομα που έχουν επίγνωση της υγείας τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να προετοιμαστείτε σωστά για μια βραδινή έξοδο

Τι να αποφεύγετε να τρώτε μαζί με μπανάνες

Τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια: Μια τέλεια τραγανή και αλμυρή απόλαυση

Γλυκό του κουταλιού μανιτάρι: Η σαρκώδης λιχουδιά με οφέλη για υγεία και γεύση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon