ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Babka: Αφράτο, μυρωδάτο και πεντανόστιμο γλυκό που θυμίζει τσουρέκι

Babka: Αφράτο, μυρωδάτο και πεντανόστιμο γλυκό που θυμίζει τσουρέκι

Babka: Για όσους λατρεύουν το τσουρέκι, αλλά θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, αυτό το γλυκό θα σας ενθουσιάσει!

Πεθύμησες τσουρέκι, αλλά αναζητάς μια διαφορετική εκδοχή του; Η babka είναι παραδοσιακό γλυκό της Ανατολικής Ευρώπης, με καταγωγή από την Πολωνία, γνωστό για την εντυπωσιακή εμφάνιση σαν πλεξούδα και για την πλούσια βουτυρένια του γεύση. Παρασκευάζεται με μια γλυκιά ζύμη και συνήθως προσθέτουμε σοκολάτα, βούτυρο και κανέλα για να το απογειώσουμε!

 

Υλικά

Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι

225 γρ. αλεύρι Manitoba

75 γρ. αφυδατωμένη μαγιά μπύρας

80 γρ. ζάχαρη άχνη

130 γρ. φρέσκο ​​πλήρες γάλα

3 αυγά

1 λοβό βανίλιας

90 γρ. μαλακό βούτυρο

2 γρ. αλάτι

Για τη γέμιση

250 γρ. μαύρη σοκολάτα

10 ρ. σκόνη κανέλας

60 γρ. βούτυρο

Για το γλάσο

1 αυγό

2 κ.σ γάλα

 

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  • Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα και χτυπάμε το μείγμα με ένα πιρούνι και μετά προσθέτουμε το αλάτι.
  • Στο μεταξύ αφαιρούμε τους σπόρους από τον λοβό βανίλιας και τους ενσωματώνουμε στο βούτυρο που είναι κομμένο σε κομμάτια.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα κομμάτι βούτυρο τη φορά στο μίξερ, περιμένοντας να απορροφηθεί εντελώς, πριν προσθέσουμε κι άλλο.
  • Ύστερα τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει σε σβηστό φούρνο με το φως αναμμένο για 2μιση ώρες. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση

  • Χοντροκόβουμε τη μαύρη σοκολάτα και την τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ με τις λεπίδες.
  • Προσθέτουμε επίσης την κανέλα και το βούτυρο κομμένο σε κύβους από το ψυγείο. Χτυπάμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να έχουμε ψίχουλα.
  • Μόλις φουσκώσει η ζύμη τη μεταφέρουμε ξανά στην αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και την ανοίγουμε με έναν πλάστη για να αποκτήσουμε ένα παραλληλόγραμμο περίπου 40 x 35 cm.
  • Απλώνουμε όλη τη γέμιση στην επιφάνεια αφήνοντας 3-4 εκ. από την άκρη, μετά χτυπάμε το αυγό με το γάλα σε ένα μπολ και αλείφουμε τις κενές άκρες.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σφιχτά ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά και, αφού έχουμε ένα ρολό, το κόβουμε τη στη μέση κατά μήκος για να αποκτήσουμε δύο μέρη.
  • Πλέκουμε τα δύο μέρη, αφήνοντας τη γέμιση προς τα πάνω και κολλάμε τα δύο άκρα, τα οποία στη συνέχεια τα γυρνάμε ελαφρώς προς τα κάτω.

 

  • Τέλος, ήρθε η ώρα να τοποθετήσουμε τη babka σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τη εταφέρουμε στον φούρνο και το αφήνουμε να φουσκώσει για 40-60 λεπτά, στη συνέχεια το αλείφουμε απαλά με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό και το ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου.
  • Μόλις ψηθεί, τη βγάζουμε από τον φούρνο και το μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσει.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι η πιο νόστιμη συνταγή με γεμιστά κρεμμύδια;

Σπιτική πάστα χουρμά: Ιδανική για να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη

Βούτυρο αγελάδος: Περισσότερα από απλά ένα άλειμμα ψωμιού

Ποια είναι τα πιο ευκολοσυνδυάσιμα συνοδευτικά για κοτόπουλο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σαλάτα ψητής αγκινάρας με φέτα και λιαστή ντομάτα 

Η αγκινάρα είναι ένα αντιοξειδωτικό λαχανικό που κατατάσσεται στις υπερτροφές του πλανήτη. Η θρεπτική της αξία είναι μεγάλη, καθώς περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και μεγάλη ποσότητα βιταμινών C και Κ.

Τι να μαγειρέψετε για δείπνο στο πάρτι συνταξιοδότησης του άντρα σας;

Μαγειρική σύνταξη: Ο εορτασμός της συνταξιοδότησης του συζύγου σας είναι ένα σημαντικό ορόσημο και το να τον εκπλήξετε με ένα προσεκτικά προετοιμασμένο γεύμα είναι ένας υπέροχος τρόπος για να σηματοδοτήσετε την περίσταση.

Πώς και από ποιον εφευρέθηκε ο καφές;

H αρχή του καφέ: Η προέλευση του καφέ είναι γεμάτη μύθους και ιστορία, με τον πιο δημοφιλή θρύλο να αποδίδει την ανακάλυψή του σε έναν Αιθίοπα κτηνοτρόφο με το όνομα Kaldi τον 9ο αιώνα.

Tροφές που προστατεύουν από θρόμβους

Θρόμβοι:Συμπεριλαμβάνοντας αυτά τα νόστιμα και θρεπτικά τρόφιμα στη διατροφή σας, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο θρόμβων αίματος και να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή.