Διατροφή

Σύκα γλυκό: Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.

Απολαύστε τη γεύση σας με ένα λαχταριστό και κομψό επιδόρπιο με την πλούσια γλύκα των σύκων. Σας παρουσιάζουμε: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.

Για να ξεκινήσετε να φτιάχνετε αυτό το μαγειρικό αριστούργημα, συγκεντρώστε φρέσκα, ώριμα σύκα – κατά προτίμηση ποικιλίες Black Mission ή Brown Turkey – για τη φυσική τους γλυκύτητα και την τρυφερή υφή τους. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ξεκινήστε πλένοντας απαλά και στεγνώνοντας τα σύκα και μετά κόψτε κάθε σύκο στη μέση κατά μήκος, προσέχοντας να μην τα κόψετε μέχρι το τέλος. Τοποθετήστε τα κομμένα σύκα στη μέση, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, στο έτοιμο ταψί.

Στη συνέχεια, περιχύστε τα σύκα γενναιόδωρα με μέλι υψηλής ποιότητας, επιτρέποντας στο χρυσό νέκταρ να εισχωρήσει στις σχισμές των φρούτων. Το μέλι προσθέτει μια παρακμιακή γλυκύτητα και βοηθά στην καραμελοποίηση των σύκων καθώς ψήνονται, ενισχύοντας τη γεύση και την υφή τους.

Μόλις τα σύκα καλυφθούν απαλά με μέλι, μεταφέρετε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 12-15 λεπτά ή μέχρι τα σύκα να μαλακώσουν και να καραμελώσουν, με τις άκρες τους να ροδίσουν ελαφρώς.

Όσο ψήνονται τα σύκα, ετοιμάστε τα συνοδευτικά συστατικά αυτού του εκλεκτού γλυκού. Ρίξτε με κουτάλι το πολυτελές τυρί μασκαρπόνε σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος, αφήνοντάς το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για βέλτιστη κρεμώδη υφή.

Θρυμματίστε μια χούφτα ψητά φιστίκια σε χοντρά κομμάτια, προσθέτοντας μια απολαυστική τραγανή γεύση και γεύση ξηρών καρπών στο επιδόρπιο. Αφήνουμε στην άκρη για γαρνίρισμα.

Μόλις τα σύκα ψηθούν όμορφα και μαλακώσουν, τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς. Για να σερβίρετε, ρίξτε μια γενναιόδωρη κουταλιά μασκαρπόνε σε κάθε πιάτο, τοποθετήστε πολλά μισά σύκα ψημένα με μέλι και πασπαλίστε με θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης για μια τελευταία πινελιά.

Με τον αρμονικό συνδυασμό γλυκών, κρεμωδών και ξηρών γεύσεων, τα ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια είναι βέβαιο ότι θα εκθαμβώσουν τους γευστικούς σας κάλυκες και θα σας αφήσουν να λαχταρήσετε περισσότερο. Απολαύστε αυτό το εκλεπτυσμένο επιδόρπιο ως ένα αξέχαστο φινάλε σε οποιοδήποτε γεύμα ή μια παρακμιακή απόλαυση για ειδικές περιστάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μερικά από τα πιο νόστιμα πιάτα της Καλαμάτας

Οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση αποξηραμένων σύκων

Σύκα: Η γευστική λύση για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά

Ξερά σύκα με ελαιόλαδο - Μια φυσική λύση για τον πόνο των αρθρώσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μυρωδάτες σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια για εκλεκτούς ουρανίσκους 

Ο συνδυασμός της τρυφερής σουπιάς, των γλυκών κρεμμυδιών και του αφράτου λευκού κρασιού δημιουργεί ένα λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Σερβίρεται ως κύριο πιάτο με ψωμί κρούστας ή ακόμα και με ζυμαρικά για ένα πλήρες γεύμα. 

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

Η μεγάλη δημοτικότητά της πατάτας οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι' αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας

Τα πιο νόστιμα πιάτα του Αζερμπαϊτζάν;

Αζερμπαϊτζάν φαγητό: Η κουζίνα του Αζερμπαϊτζάν είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός, με μια πλούσια ταπετσαρία γεύσεων, μπαχαρικών και συστατικών που αντικατοπτρίζουν την ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά και τη γεωγραφική ποικιλομορφία της χώρας.

Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με σπανάκι και ρικότα

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και σε μαγνήσιο, σίδηρο και μαγγάνιο, καθιστώντας αυτό το πιάτο μια υγιεινή επιλογή για ένα οικογενειακό δείπνο ή μια συγκέντρωση.

Ποια είδη τροφών μπορούν να καθαρίσουν το στομάχι σας;

Στομάχι τροφές: Όταν αντιμετωπίζετε στομαχικές διαταραχές, είναι σημαντικό να επιλέγετε τροφές που είναι ήπιες για το πεπτικό σύστημα και μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση συμπτωμάτων όπως η ναυτία, ο έμετος και η διάρροια.

Είναι τα σπορέλαια επικίνδυνα για την υγεία σας;

Μάλιστα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agriculture and Food Chemistry διαπίστωσε ότι η θέρμανση φυτικών ελαίων, όπως το ηλιέλαιο και το σογιέλαιο, σε υψηλές θερμοκρασίες παρήγαγε υψηλά επίπεδα τοξικών ενώσεων.

Μπορούν οι φράουλες να ανακουφίσουν τους πονοκεφάλους;

Φράουλες: Αυτό το νόστιμο φρούτο μπορεί να παίξει ρόλο στην πρόληψη ή ακόμα και στην ανακούφιση των πονοκεφάλων. Οι φράουλες είναι μια υγιεινή επιλογή φρούτων που αξίζει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.