Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

7 τροφές που αλλοιώνονται στο ψυγείο και δεν το ξέρεις

7 τροφές που αλλοιώνονται στο ψυγείο και δεν το ξέρεις

Συνήθως αγοράζεις προϊόντα και αναγράφουν στη συσκευασία: Διατηρείται στο ψυγείο. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις, που κανείς δεν σου λέει τι είναι σωστό και τι λάθος. Η ψύξη ορισμένων τροφίμων μπορεί αποδεδειγμένα να αλλοιώσει τη γεύση, τη διατροφική τους αξία ή και να χαλάσουν πριν την ώρα τους. Ορισμένα από αυτά τα προϊόντα είναι τα εξής:

1. Τομάτες: Η υφή τους και η γεύση τους θα αλλοιωθεί.
2. Πεπόνι: Όταν το κρατάς ολόκληρο στο ψυγείο, χάνει τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Μπορείς να το κόψεις κομμάτια και να το αφήσεις για λίγο στο ψυγείο, γιατί, σαφώς, δροσερό είναι πιο νόστιμο.
3. Κρεμμύδια: Μουχλιάζουν και αποκτούν πολτώδη υφή (δηλαδή γίνονται νιανιά).
4. Καφές: Χάνει τη γεύση και το άρωμά του, εφόσον απορροφά τις οσμές από άλλα τρόφιμα στο ψυγείο.
5. Μέλι: Θα κρυσταλλώνει και θα ζαχαρώσει πιο γρήγορα.
6. Σκόρδο: Θα αρχίσει να φυτρώνει (θα βγάλει βλαστούς) και θα μουχλιάσει.
7. Πατάτες: Σκληραίνουν και αυτό επηρεάζει τη γεύση τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Στήθος κοτόπουλου: Σύμμαχος κατά της κατάθλιψης;

Μαγιονέζα αβοκάντο: Απολαύστε την αγαπημένη σας σάλτσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες τροφές μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου;

Περιορίζοντας την κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων, ζάχαρης και καπνιστών ή τηγανητών τροφίμων, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου και να κάνετε σημαντικά βήματα προς μια πιο υγιεινή ζωή.

Πώς να τρώτε υγιεινά όταν έχετε λύκο;

Η κατανάλωση ποικιλίας υγιεινών τροφών μπορεί να δώσει στο σώμα σας τη διατροφή που χρειάζεται για να διαχειριστεί τα συμπτώματα λύκου.

Κυριακάτικο πρωινό: Ιδέες για μια απολαυστική συνήθεια

Κυριακάτικο πρωινό: Δεν αφορά μόνο το φαγητό αλλά και την εμπειρία. Είναι η στιγμή να χαλαρώσετε, να αφεθείτε και να συνδεθείτε με αγαπημένα πρόσωπα, καθιστώντας την μια ιδιαίτερη παράδοση που πολλοί περιμένουν με ανυπομονησία κάθε εβδομάδα.

Καρπούζι: Όπλο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου

Καρπούζι: Ενώ η διατροφή από μόνη της δεν εγγυάται την πρόληψη του καρκίνου, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, όπως το καρπούζι, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου.

Μανταρίνια: Σημαντική προσθήκη στον αγώνα κατά της δυσκοιλιότητας

Μανταρίνια: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, νερό και βιταμίνη C, τα μανταρίνια μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της λειτουργίας του εντέρου και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Close Icon