Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με ζελέ και γιαούρτι

Καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με ζελέ και γιαούρτι

Ο συνδυασμός του απαλού, κρεμώδους γιαουρτιού με το φρουτένιο ζελέ δημιουργεί μια απολαυστική αντίθεση που είναι ταυτόχρονα χορταστική και ελαφριά.

Καθώς οι μέρες ζεσταίνουν, ένα ελαφρύ και δροσιστικό επιδόρπιο είναι ο τέλειος τρόπος για να τελειώσετε ένα γεύμα. Αυτό το καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου, που συνδυάζει ζελέ και γιαούρτι, είναι μια απολαυστική απόλαυση που ετοιμάζεται εύκολα και σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Δείτε πώς να φτιάξετε αυτό το υπέροχο δροσερό επιδόρπιο.


Συστατικά

  • 1 πακέτο ζελέ με γεύση (οποιαδήποτε γεύση φρούτου)
  • 2 φλιτζάνια βραστό νερό
  • 2 φλιτζάνια κρύο νερό
  • 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
  • Φρέσκα φρούτα (όπως φράουλες, βατόμουρα ή ακτινίδιο) για γαρνίρισμα
  • Φύλλα μέντας (προαιρετικά)

 

Οδηγίες

Ετοιμάστε το ζελέ

Ξεκινήστε διαλύοντας το πακέτο ζελέ σε 2 φλιτζάνια βραστό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τελείως οι κρύσταλλοι του ζελέ. Μόλις διαλυθεί, προσθέστε 2 φλιτζάνια κρύο νερό και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μείγμα σε ένα γυάλινο σκεύος ή σε ατομικά φλιτζάνια σερβιρίσματος. Αφήστε το ζελέ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το μεταφέρετε στο ψυγείο. Αφήστε το να δέσει για περίπου 2-3 ώρες ή μέχρι να σφίξει.

Στρώση γιαουρτιού

Μόλις δέσει το ζελέ, ετοιμάζουμε τη στρώση γιαουρτιού. Σε ένα μπολ χτυπάμε το απλό ελληνικό γιαούρτι μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι ή μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας για πρόσθετη γεύση. Ρίξτε απαλά με το κουτάλι το γιαούρτι πάνω από τη ζελατίνα, δημιουργώντας μια ομοιόμορφη στρώση.

Κρυώστε ξανά

Επιστρέψτε το γλυκό στο ψυγείο και αφήστε το να κρυώσει για άλλη μια ώρα για να βεβαιωθείτε ότι η στρώση του γιαουρτιού είναι σφιχτή και καλά παγωμένη.

Γαρνίρετε και σερβίρετε

Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα της επιλογής σας. Τα μούρα προσθέτουν μια υπέροχη πινελιά χρώματος και μια έκρηξη γεύσης. Προσθέστε ένα κλωνάρι μέντα για ένα αναζωογονητικό τελείωμα.

Αυτό το επιδόρπιο με ζελέ και γιαούρτι δεν είναι μόνο οπτικά ελκυστικό αλλά και μια πιο υγιεινή εναλλακτική σε πολλά άλλα γλυκά. Ο συνδυασμός του απαλού, κρεμώδους γιαουρτιού με το φρουτένιο ζελέ δημιουργεί μια απολαυστική αντίθεση που είναι ταυτόχρονα χορταστική και ελαφριά. Ιδανικό για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, αυτό το επιδόρπιο θα είναι σίγουρα επιτυχία στην επόμενη συγκέντρωση σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιος είναι ο πιο νόστιμος τρόπος να φτιάξεις γλυκό από κυδώνι;

Frozen Cherry Berry Bark: μια αναζωογονητική απόλαυση 

Σοκολατόπιτα σε κούπα: Ένα γρήγορο και λαχταριστό γλυκάκι

Πασχαλινό τραπέζι: Ένα υπέροχο και δροσερό cheesecake για να το απογειώσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon