Συνταγές

Ελαφρύ Επιδόρπιο: Δροσερό γιαουρτογλυκό με κοκτέιλ φρούτων και μπισκότα!!!

Ελαφρύ Επιδόρπιο: Δροσερό γιαουρτογλυκό με κοκτέιλ φρούτων και μπισκότα!!!

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 έως 6 ώρες ώστε να στερεοποιηθούν και να δέσουν καλά τα υλικά του γλυκού μεταξύ τους. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο ένα ολόκληρο βράδυ.

 

Ελαφρύ Επιδόρπιο: Eύκολο γιαουρτογλυκό με 4 υλικά. Είναι ελαφρύ χωρίς ζάχαρη και με λίγες θερμίδες!!! Δοκιμάστε το !!!!

Δροσερό γιαουρτογλυκό με κοκτέιλ φρούτων και μπισκότα!!

Υλικά

 

Εκτέλεση

Το πρώτο βήμα για την συνταγή μας, είναι να χωρίσουμε τα φρούτα της κονσέρβας με την κομπόστα από τον χυμό. Για να γίνει αυτό, βάζουμε επάνω σε ένα μεγάλο μπωλ ένα σουρωτήρι και αδειάζουμε το περιεχόμενο της κονσέρβας. Κρατάμε τον χυμό για να μας δώσει αργότερα στη συνταγή την γλυκιά γεύση που χρειαζόμαστε.

Βάζουμε τα φρούτα της κονσέρβας από το σουρωτήρι σε ένα άλλο μπωλ.

Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε τον ζελέ. Αδειάζουμε τα δύο φακελάκια ζελέ σε ένα μπωλ και προσθέτουμε και τα 400 γρ. βραστού νερού. Συνεχίζουμε, ανακατεύοντας καλά με τον αναδευτήρα έως ότου να λιώσει το ζελέ το οποίο και αδειάζουμε στο μπωλ με τον χυμό από τα φρούτα της κονσέρβας. Αφήνουμε το μπωλ αυτό στην άκρη για να κρυώσει καλά και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Κατόπιν, και αφού το μπωλ με το ζελέ έχει κρυώσει, αδειάζουμε σε αυτό το γιαούρτι και ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα έως ότου να λιώσει καλά το γιαούρτι.

Παίρνουμε μία φόρμα σιλικόνης ελαστική και με το κουτάλι βάζουμε μία μικρή στρώση από τα φρούτα της κομπόστας, κατόπιν συνεχίζουμε με μία στρώση από τα μπισκότα. Τα μπισκότα μπορούμε να τα βάλουμε ολόκληρα ή σπασμένα στην φόρμα, ανάλογα με το πως θέλουμε να είναι τελικά η μορφή του γλυκού μας. Προσθέτουμε άλλη μία στρώση από τα φρούτα.

Αδειάζουμε στη συνέχεια, το μισό περίπου από το ζελέ στη φόρμα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα φρούτα και προσθέτουμε επίσης και τα υπόλοιπα μπισκότα φροντίζοντας να μουσκέψουν καλά στο ζελέ. Τα μπισκότα ειδικά εάν τα έχουμε προσθέσει ολόκληρα, πρέπει να τα ισιώσουμε επάνω από το ζελέ.

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 έως 6 ώρες ώστε να στερεοποιηθούν και να δέσουν καλά τα υλικά του γλυκού μεταξύ τους. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο ένα ολόκληρο βράδυ.

Για να βγάλουμε το γλυκό από τη φόρμα, μπορούμε να την βυθίσουμε για λίγο σε ένα μπωλ με ζεστό νερό, κατόπιν βάζουμε ένα μεγάλο πιάτο επάνω από τη φόρμα και αναποδογυρίζοντας την φόρμα, το γλυκό μας πέφτει στο πιάτο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η διατροφική αξία των παραδοσιακών γλυκών του καλοκαιριού

Light καλοκαιρινά επιδόρπια

Πως να ικανοποιήσετε τις καλοκαιρινές λιγούρες για γλυκό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χτένια με κουσκούς και σκορδάτη σάλτσα

Με ένα τσέρκι βάζετε το κουσκούς σε κάθε πιάτο και από πάνω 4 χτένια με λίγο απ’ το ζουμάκι τους και για διακόσμηση μπορείτε να βάλετε λίγο σχοινόπρασο.

Σνακ για τους μικρούς μαθητές που δεν αγαπούν τα όσπρια

Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα κεφτεδάκια στα μισά του χρόνου ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από τον φούρνο.

Υπέροχο επιδόρπιο με βελούδινο γλάσσο σοκολάτας για όλη την οικογένεια

Βγάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη! Ρίχνουμε το μείγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε

Πεϊνιρλί για όλη την οικογένεια

Αφού έχουμε φτιάξει τις βαρκούλες με ένα κουταλάκι, απλώνουμε τη σάλτσα και από πάνω βάζουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση χορταρικών.

Παραδοσιακή κολοκυθόπιτα με τραχανά από τη Ρούμελη και τη Θεσσαλία

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια. Δεν υπάρχει λόγος να τα στραγγίζουμε γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους για τον τραχανά. Σ΄ ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τον τραχανά, τα αυγά, τη φέτα τριμμένη και ρίχνουμε το γάλα.

Μυστικά της μοναδικής Ελληνικής "χωριάτικης" σαλάτας

Αν βάλετε πρώτα ξύδι θα μπορέσει να δώσει ένταση στα λαχανικά. Αν έχει μπει όμως πρώτα το λάδι, το ξύδι θα γλιστρήσει και θα πάει στον πάτο. Στη σαλάτα δεν σηκώνει να μπει μέτριο ξύδι της σειράς. Μόνο καλής ποιότητας.