Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Αγαπηδάκη: Έχουμε για πρώτη φορά στην Κέα γενικό παθολόγο και παιδίατρο

Αγαπηδάκη: Έχουμε για πρώτη φορά στην Κέα γενικό παθολόγο και παιδίατρο

Αγαπηδάκη: Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας μετέβη την Κυριακή 19 Μαΐου στην Κέα όπου και επισκέφθηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού προκειμένου να ενημερωθεί από τη διοίκηση του Ιατρείου για τα τρέχοντα ζητήματα και τις ανάγκες των κατοίκων.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη μετέβη την Κυριακή 19 Μαΐου στην Κέα όπου και επισκέφθηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού προκειμένου να ενημερωθεί από τη διοίκηση του Ιατρείου για τα τρέχοντα ζητήματα και τις ανάγκες των κατοίκων. Το ΠΠΙ Κέας έχει για πρώτη φορά ταυτόχρονα και γενικό ιατρό και παιδίατρο, ενώ λειτουργεί και σταθμός τηλεϊατρικής ο
οποίος έχει μέχρι τώρα δεχτεί ψυχιατρικά, παιδοψυχιατρικά και δερματικά περιστατικά. Η κα Αγαπηδάκη είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει με την Διευθύντρια και γενική παθολόγο κα Ανθή Δρίτσα καθώς και με την παιδίατρο του Ιατρείου.

Στη συνέχεια, μετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο με την Δήμαρχο Ειρήνη Βελισσαροπούλου, τους Αντιδημάρχους Κωνσταντίνο Δεμένεγα, Δημήτριο Πορίχη Λεβίδη, Αντώνιο Λουρή, Παναγιώτα Γκουτζαμάνη, και τα μέλη του συμβουλίου όπου τέθηκαν αναλυτικά καίρια ζητήματα υγείας του νησιού. Όπως συζητήθηκε, δρομολογείται η απόκτηση ενός νοσηλευτή, δύο ατόμων διοικητικού προσωπικού
καθώς και αγροτικοί ιατροί για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κέας. Επιπλέον, συζητήθηκαν λύσεις για την προσέλκυση προσλήψεων ιατρών στο νησί και αξιοποίησης περαιτέρω δυνατοτήτων με στόχο την αυξημένη επένδυση στα ζητήματα υγείας του πληθυσμού, όπως για παράδειγμα είναι η χρήση POS στο ΠΠΙ Κέας.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη μεταξύ άλλων δήλωσε: “Έχουμε για πρώτη φορά στο νησί γενικό παθολόγο και παιδίατρο. Πρέπει να προσελκύσουμε ιατρούς στα νησιά και για αυτό είναι κρίσιμη η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που οι Δημοτικές Αρχές της Κέας μας δίνουν τη δυνατότητα να συνεργαζόμαστε τόσο αποτελεσματικά.Το Υπουργείο Υγείας υλοποιεί σημαντικές αλλαγές για την αναβάθμιση και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των νοσοκομείων παράλληλα όμως εστιάζει στην ανάπτυξη του οργανωμένου συστήματος Πρόληψης.

Χωρίς ισχυρή Πρόληψη, όσα νοσοκομεία και αν φτιάξουμε, θα συνεχίσουμε να έχουμε κακή υγεία. Αυτό είναι που προσπαθούμε να αλλάξουμε με το πρώτο οργανωμένο εθνικό πρόγραμμα πρόληψης στη χώρα μας για καρκίνο και καρδιαγγειακά αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις που έχουμε δρομολογήσει και θα μας φέρουν σε μια νέα εποχή για την Πρόληψη στη χώρα μας. Καθώς έχουμε μπροστά μας την κάλπη των ευρωεκλογών είναι κρίσιμο η χώρα να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη ώστε να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία. Η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερή πορεία προς τα εμπρός είναι η παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία.”

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΠΙ Κέας έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης για ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση, ενώ συζητήθηκε η δυνατότητα επέκτασής του σε κτήριο ιδιοκτησίας του Δήμου και εν γένει η δυνατότητα αξιοποίησης ακινήτων που ανήκουν στο Δήμο προκειμένου με τη συμβολή του Υπουργείου Υγείας να έχουμε ιατρικές κατοικίες στο νησί με σκοπό να αποκτήσει μόνιμο προσωπικό ιατρών. Τέλος, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Κέα, η Ειρήνη Αγαπηδάκη επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Καστριανής όπου συναντήθηκε με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κέας και Μακρονήσου, Πρωτοπρ. Ελευθέριο Δεμέναγα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Επίσκεψη της αναπληρώτριας υπ. Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη στην Κέα

Εστάλησαν τα πρώτα SMS για τεστ Παπ σε γυναίκες, 21-29 ετών

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Αγαπηδάκη: Συντελείται μια ιστορική μεταρρύθμιση στην Υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έντονη διαμαρτυρία του ΠΙΣ για τις επιτάξεις γιατρών και τη διακοπή συνταγογράφησης

Ο ΠΙΣ θα τοποθετηθεί μέσω του Προέδρου του κατά την ακρόαση φορέων στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και θα συγκαλέσει διάσκεψη με τους Προέδρους όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου να εξεταστούν οι περαιτέρω κινήσεις μας. Θα παραχωρήσει επίσης συνέντευξη τύπου, της οποίας την ακριβή ημέρα και ώρα θα ενημερώσουμε με νεότερο Δελτίο Τύπου».

ΚΕΠΑ: Αναθεωρείται και διευρύνεται ο πίνακας των μη αναστρέψιμων παθήσεων

Επιπλέον, θα μειωθεί το διοικητικό βάρος για την Πιστοποίηση Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), μιας και δεν απαιτείται επαναξιολόγηση των συγκεκριμένων πολιτών. Η μείωση των περιστατικών που έρχονται για αξιολόγηση στο ΚΕ.Π.Α. συνεπάγεται και τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την εξέταση των νέων αιτήσεων.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας στη Βουδαπέστη ο Υφυπουργός Υγείας

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ο Υφυπουργός Υγείας θα συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται στη Βουδαπέστη, την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024.

Ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής της Παιδικής Πολυκλινικής Αθηνών

ΚΠΨΥ: Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Γεωργιάδης: Εντελώς απαράδεκτες και ακατανόητες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Γεωργιάδης: Ο υπουργός Υγείας κατέληξε ότι οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης δεν ερείδονται σε κανένα σημείο του κανονισμού και ότι είναι απαράδεκτες και παρελκυστικές.

Σύσκεψη στα Χανιά για τη δημιουργία νέου τομέα ΕΚΑΒ που θα εξυπηρετεί Πλατανιά και Κίσσαμο

Όπως επισημάνθηκε, οι επικείμενες προσλήψεις στον τομέα υγείας είναι σημαντικές για να μπορέσουν να καλυφθούν, στον βαθμό που είναι δυνατόν, οι αυξημένες ανάγκες στελέχωσης του ΕΚΑΒ και είναι επιτακτική ανάγκη η Κρήτη να διεκδικήσει όσο τον δυνατόν περισσότερες.

Close Icon