Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μαγιονέζα αβοκάντο: Απολαύστε την αγαπημένη σας σάλτσα

Μαγιονέζα αβοκάντο: Απολαύστε την αγαπημένη σας σάλτσα

Μαγιονέζα αβοκάντο: Η μαγιονέζα αβοκάντο περιέχει πολύ λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από την παραδοσιακή μαγιονέζα, καθιστώντας την μια πιο υγιεινή επιλογή.


Αν είστε λάτρεις των σάντουιτς, των σαλατών ή των ψητών λαχανικών, τότε σίγουρα γνωρίζετε καλά τη μαγιονέζα. Ωστόσο, η παραδοσιακή μαγιονέζα μπορεί να είναι αρκετά λιπαρή. Αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση με λιγότερα λιπαρά και περισσότερα θρεπτικά συστατικά, τότε η μαγιονέζα αβοκάντο είναι η τέλεια επιλογή για εσάς! Όχι μόνο είναι πιο υγιεινή, αλλά διατηρεί και την κρεμώδη υφή που λατρεύουμε στη μαγιονέζα.

Τα οφέλη για την υγεία της μαγιονέζας αβοκάντο

Τα οφέλη για την υγεία της μαγιονέζας αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι γνωστά για τα μονοακόρεστα λίπη τους, τα οποία είναι ωφέλιμα για την υγεία της καρδιάς. Η μαγιονέζα αβοκάντο περιέχει πολύ λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από την παραδοσιακή μαγιονέζα, καθιστώντας την μια πιο υγιεινή επιλογή. Επιπλέον, τα αβοκάντο είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε πιο χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη Κ, το φολικό οξύ και το κάλιο.

Πώς να φτιάξετε σπιτική μαγιονέζα αβοκάντο

Η παρασκευή σπιτικής μαγιονέζας αβοκάντο είναι απίστευτα εύκολη και διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Θα χρειαστείτε:

  • 1 ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και χωρίς κουκούτσι
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • ⅓ φλιτζάνι νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Πιπέρι για γεύση

 

Για να φτιάξετε τη μαγιονέζα, απλά τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή μούρτι και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν λεία και κρεμώδη. Μπορείτε να ρυθμίσετε την πυκνότητα της μαγιονέζας προσθέτοντας περισσότερο νερό ή χυμό λεμονιού. Μόλις τελειώσετε, μεταφέρετε τη μαγιονέζα σε ένα αεροστεγές δοχείο και αποθηκεύστε την στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.

Πώς να φτιάξετε σπιτική μαγιονέζα αβοκάντο

Απολαύστε τη σπιτική σας μαγιονέζα αβοκάντο σε σάντουιτς, σαλάτες, ή ως ντιπ για λαχανικά. Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με διαφορετικά αρωματικά, όπως φρέσκο ​​άνηθο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή λίγο τσίλι για μια πιο πικάντικη γεύση. Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αβοκάντο: Ένας πολύτιμος σύμμαχος για την υγεία των οστών σας

Ποια τα πλεονεκτήματα υγείας που προσφέρει η κατανάλωση αβοκάντο στις γυναίκες;

Ένα αβοκάντο κάθε μέρα μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή σας

Αβοκάντο: Ένα φρούτο ιδιαίτερα φιλικό για τα μάτια σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια εξαιρετική επιλογή χωρίς πολλή ζάχαρη

Κέικ χουρμά: Αυτό το κέικ χουρμάς είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τα φυσικά γλυκά χωρίς πολλή ζάχαρη. Είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστεί και είναι γεμάτο με γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Φυσική θεραπεία για τον παιδικό βήχα

Γάλα με μέλι: Εκτός από την άνεση που παρέχει, προάγει τη γενική υγεία των παιδιών και συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Όταν συγκρίνουμε το ελαιόλαδο με το λάδι καρύδας, και τα δύο έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ενδείξεις για χρήση. Ας εξετάσουμε τις βασικές διαφορές τους

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι 

Ταχίνι: Το ταχίνι είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά, κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά είναι σημαντικά για την καρδιοαγγειακή υγεία, καθώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL).

Πώς βοηθά την υγεία το μαρούλι

Από θρεπτική άποψη, το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνη A, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Γιατί ο καφές μου προκαλεί ναυτία;

Καφές Ναυτία: Η καφεΐνη είναι μια ουσία που πολλοί από εμάς καταναλώνουμε καθημερινά, κυρίως μέσω του καφέ, για να ενισχύσουμε την ενέργεια και την εγρήγορση. Ωστόσο, σε κάποιους ανθρώπους, η κατανάλωση καφέ

Πώς να φτιάξετε το διάσημο ιαπωνικό ράμεν;

Ράμεν: Η προετοιμασία του στο σπίτι μπορεί να γίνει μια δημιουργική διαδικασία που σας φέρνει πιο κοντά στην ιαπωνική κουλτούρα. Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας μπολ ράμεν και απολαύστε το με φίλους ή οικογένεια!

Close Icon