ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αθλητισμός Περπάτημα: Το καλύτερο βήμα προς μια υγιή καρδιά [vid]

Αθλητισμός Περπάτημα: Το καλύτερο βήμα προς μια υγιή καρδιά [vid]

Αθλητισμός Περπάτημα: Όταν ο κόσμος σας απογοητεύει, πηγαίνετε μια βόλτα και κάντε την καρδιά σας να χαμογελάσει ξανά.

Η σωματική δραστηριότητα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διαχειριστείτε το άγχος και να τονώσετε τη διάθεσή σας, ενώ μειώνετε τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό, σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (AHA). Η AHA συνιστά τουλάχιστον 150 λεπτά αερόβιας δραστηριότητας μέτριας έντασης κάθε εβδομάδα – ή περίπου 30 λεπτά την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα. Και τα λεπτά δεν χρειάζεται να είναι διαδοχικά για να αποφέρουν οφέλη.

“Το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την υγεία σας και την ψυχική σας κατάσταση και δεν χρειάζεται πολύ ακριβό αθλητικό εξοπλισμό για να το κάνετε. Φορέστε ένα καλό ζευγάρι παπούτσια και πιάστε ένα μπουκάλι νερό και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε », δήλωσε η Donna Arnett, πρώην πρόεδρος του AHA και κοσμήτορας στο University of Kentucky College of Public Health, στο Lexington.

«Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορα ή πόσο μακριά περπατάς, το σημαντικό είναι να κινείσαι», είπε η Arnett σε σχετική ανακοίνωση του AHA. “Το να μετράτε βήματα δεν χρειάζεται να είναι μέρος ενός δομημένου προγράμματος άσκησης. Αυξάνοντας την καθημερινή σας δραστηριότητα, όπως το να παρκάρετε λίγο πιο μακριά από τον προορισμό σας, να κάνετε κάποιες επιπλέον δουλειές του σπιτιού ή στην αυλή, ακόμα και να πηγαίνετε βόλτα τον σκύλο σας, μπορούν να προσθέσουν περισσότερα βήματα και καλύτερη υγεία .”

Η ένωση επισήμανε την έρευνα που παρουσιάστηκε σε ένα συνέδριο της AHA του 2021 και δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στο JAMA Network Open. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που έκαναν περισσότερα βήματα σε σύντομες εκρήξεις ζούσαν περισσότερο – ακόμα κι αν δεν έκαναν μεγάλες, αδιάκοπες προπονήσεις. Τα οφέλη ισοδυναμούσαν με περίπου 4.500 βήματα την ημέρα σε μικρές εκτοξεύσεις.

Σε σύγκριση με κανένα βήμα, κάθε μέρα που κάποιος αύξανε βήματα κατά 1.000 συσχετίστηκε με μείωση 28% στον θάνατο κατά την περίοδο της μελέτης. Όσοι έκαναν περισσότερα από 2.000 αδιάκοπα βήματα την ημέρα είχαν μείωση 32% στους θανάτους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Σε σύγκριση με τα άτομα με τα λιγότερα βήματα, οι μεσήλικες που έκαναν τα περισσότερα καθημερινά είχαν 43% χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη και 31% χαμηλότερο κίνδυνο για υψηλή αρτηριακή πίεση, ανέφεραν οι ερευνητές.

Για τις γυναίκες στη μελέτη, εκείνες που είχαν τον υψηλότερο αριθμό βημάτων είχαν επίσης 61% λιγότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκες σε σύγκριση με τις γυναίκες που περπατούσαν λιγότερο. Για κάθε αύξηση του διαστήματος 1.000 βημάτων, οι γυναίκες είχαν 13% χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας.

Τα άτομα που περπατούσαν τουλάχιστον 7.000 βήματα την ημέρα είχαν 50% έως 70% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου κατά την περίοδο της μελέτης σε σύγκριση με εκείνους που δεν περπατούσαν. Το περπάτημα για περισσότερα από 10.000 βήματα ήταν ακόμα καλύτερο, μειώνοντας τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία μεταξύ των μαύρων και λευκών μεσήλικων ανδρών και γυναικών.

Αν και το να βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους σε περιοχές με πολύ πράσινο μπορεί επίσης να έχει οφέλη για την υγεία, το περπάτημα οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών χώρων στο σπίτι, στο γυμναστήριο ή στο εμπορικό κέντρο μπορεί να προσφέρει οφέλη, είπε η Arnett. «Όσο πιο εύκολο είναι για τους ανθρώπους να είναι σωματικά δραστήριοι σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς τους, τόσο πιο πιθανό είναι να επιτύχουμε υγιέστερη, μεγαλύτερη ζωή για όλους», κατέληξε η Arnett.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς μετά τον Covid

H άσκηση που θωρακίζει την υγεία της καρδιάς

Είναι αρκετά 30 λεπτά άσκησης την ημέρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις Παραμελημένες Τροπικές Ασθένειες

Παραμελημένες Τροπικές Ασθένειες (NTD): Πρόκειται για μια διαφορετική ομάδα 20 παθήσεων που προκαλούνται από μια ποικιλία παθογόνων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των ιών, βακτηρίων, παρασίτων, μυκήτων και τοξινών.

Τι είναι η ωμοφαγική διατροφή και γιατί να τη δοκιμάσουμε;

Raw food diet: Η ωμοφαγική δίαιτα μπορεί να φαίνεται σαν ένας ακραίος τρόπος διατροφής, αλλά πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για την υγεία σας από το να καταναλώνετε τρόφιμα που έχουν υποστεί επεξεργασία ή μαγειρευτεί.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Η ευλογιά των πιθήκων δεν αποτελεί επί του παρόντος παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία

ΠΟΥ: Ο επικεφαλής του ΠΟΥ σημείωσε ότι η Επιτροπή είχε επισημάνει ότι η ευλογιά των πιθήκων κυκλοφορεί σε πολλές αφρικανικές χώρες εδώ και δεκαετίες και έχει παραμεληθεί από την άποψη της έρευνας, της προσοχής και της χρηματοδότησης.

Τα ταξίδια μπορούν να προσφέρουν πραγματικά οφέλη για την ψυχική υγεία

Ταξιδιωτική θεραπεία: Οι ιατροί μπορούν να συστήσουν θεραπείες άνοιας όπως μουσικοθεραπεία, άσκηση, γνωστική διέγερση, θεραπεία αναπόλησης, αισθητηριακή διέγερση και προσαρμογές στις ώρες γευμάτων και στο περιβάλλον του ασθενούς, ενώ όλα αυτά τα βρίσκουμε συχνά στις διακοπές.

Ανακάλυψη τεστ αίματος για τον καρκίνο του ήπατος

Καρκίνος: Με την αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας και διαβήτη, η επίπτωσή της αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με NAFLD έχουν έως και δεκαεπτά φορές αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ήπατος.

Αυξημένος επιπολασμός πονοκεφάλων στους εφήβους κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πονοκέφαλος κορωνοϊός: Πάνω από το ένα τρίτο των μαθητών που έλαβαν διαδικτυακά μαθήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 ανέφεραν επιδείνωση των συμπτωμάτων κεφαλαλγίας ή νέας εμφάνισης πονοκεφάλων.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.