ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αθλητισμός: Είναι αρκετά 30 λεπτά άσκησης την ημέρα [vid]

Αθλητισμός: Είναι αρκετά 30 λεπτά άσκησης την ημέρα [vid]

Αθλητισμός: Οι επιστήμονες λένε ότι μπορεί να χρειάζεστε λιγότερη άσκηση από ό,τι νομίζετε για να έχετε μια μακρά και υγιή ζωή.

Όσον αφορά την άσκηση και τα οφέλη της στην υγεία, ένα από τα πιο συχνά ερωτήματα είναι πόσο πραγματικά χρειάζεται να γυμναζόμαστε για να παραμείνουμε υγιείς; Είναι αρκετά 30 λεπτά την ημέρα; Μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα ​​με λιγότερα; Και τέλος, χρειάζεται να εξαντλούμε τα 30 λεπτά σε μία προπόνηση κάθε μέρα ή μπορούμε να τα διαμοιράσουμε εντός της ημέρας;

Για χρόνια, οι επιστήμονες της άσκησης στις ΗΠΑ προσπαθούσαν να ποσοτικοποιήσουν την ιδανική «δόση» άσκησης. Τελικά κατέληξαν σε ευρεία συναίνεση το 2008 ότι ο μέσος Αμερικανός πρέπει να ασκείται για 150 λεπτά – μέτρια άσκηση – κάθε εβδομάδα και 75, όταν πρόκειται για έντονη άσκηση.Αλλά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε τα συνιστώμενα εβδομαδιαία λεπτά; Και τι σημαίνει «μέτρια» άσκηση;

«Για μακροζωία, αρκούν σαφώς 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας», δήλωσε ο Δρ I-Min Lee, καθηγητής επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard. Ο ίδιος έχει βοηθήσει στη σύνταξη των κατευθυντήριων γραμμών για τη φυσική δραστηριότητα στις ΗΠΑ. Για πρακτικούς σκοπούς, οι επιστήμονες της άσκησης συχνά συνιστούν να σπάσετε αυτά τα 150 λεπτά σε 30 λεπτά γρήγορο περπάτημα ή μια παρόμοια δραστηριότητα πέντε φορές την εβδομάδα. «Είναι ξεκάθαρο από πολλές μεγάλης κλίμακας, καλά διεξαχθείσες επιδημιολογικές μελέτες ότι 30 λεπτά μέτριας έντασης δραστηριότητα τις περισσότερες μέρες μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου και πολλών ασθενειών, όπως εγκεφαλικό, καρδιακή προσβολή, διαβήτη τύπου 2 και πολλούς τύπους καρκίνου», δήλωσε ο Ulf Ekelund, καθηγητής που ειδικεύεται στην επιδημιολογία της σωματικής δραστηριότητας στη Νορβηγική Σχολή Αθλητικών Επιστημών στο Όσλο, ο οποίος έχει ηγηθεί πολλών από αυτές τις μελέτες.

Η μέτρια άσκηση, συνέχισε, σημαίνει «δραστηριότητες που αυξάνουν την αναπνοή και τον καρδιακό σας ρυθμό. Εάν είχαμε μια κλίμακα προσπάθειας έως το 10, η μέτρια άσκηση θα τοποθετούνταν στο πέντε ή έξι.

Μπορείτε επίσης να χωρίσετε την άσκησή σας σε ακόμη μικρότερα τμήματα. «Δεν έχει σημασία αν η άσκηση γίνεται σε μια μεγάλη και συνεχή προπόνηση των 30 λεπτών ή διασκορπίζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας σε μικρότερες συνεδρίες», δήλωσε ο Εμμανουήλ Σταματάκης, επιστήμονας άσκησης στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ στην Αυστραλία. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι μπορούμε να συγκεντρώσουμε τα 150 λεπτά εβδομαδιαίας μέτριας άσκησης με όποιον τρόπο λειτουργεί καλύτερα για εμάς.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κατάθλιψη - Ο τρόπος να ενισχύσετε άμεσα τη διάθεσή σας

Η άσκηση προστατεύει και προλαμβάνει από τις επιπλοκές της καρκινικής καχεξίας

Γιατί η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για την σεξουαλική υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κρίση υγείας στο εργατικό δυναμικό: Γιατί είμαστε τόσο ασθενείς;

Κρίση υγείας στο εργατικό δυναμικό: Συνολικά, εκτιμά ότι σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυτό που αποκαλεί μια κατάσταση περιορισμού της εργασίας. 

Είναι το μήλο φίλος της εγκύου και του εμβρύου;

Μήλα εγκυμοσύνη: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα μήλα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενέργειά σας, να υποστηρίξετε την ανάπτυξη του μωρού σας και να σας κρατήσουν χορτάτες μεταξύ των γευμάτων.

Βασικά σημάδια για την αναγνώριση ενός ναρκισσιστή

Ναρκισσισμός: Αναγνωρίζοντας τα σημάδια του ναρκισσισμού, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από πιθανή χειραγώγηση και να διατηρήσετε πιο υγιείς σχέσεις βασισμένες στον αμοιβαίο σεβασμό και την ενσυναίσθηση.