Καινοτομία

Ψηφιακή αγορά νοσοκόμα εργοδότης: Διαδικτυακή πλατφόρμα πρόσληψης

Ψηφιακή αγορά νοσοκόμα εργοδότης: Διαδικτυακή πλατφόρμα πρόσληψης

Η διαδικτυακή πλατφόρμα πρόσληψης χρησιμοποιεί προηγμένους αλγόριθμους για να ταιριάξει νοσηλευτές με παρόχους υγειονομικής περίθαλψης

Ψηφιακή αγορά νοσοκόμα εργοδότης: Η πρόσληψη νέου προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης είναι χρονοβόρα, ειδικά εάν απαιτούνται εξειδικευμένες δεξιότητες ή έλεγχοι ιστορικού. Η νόσος Covid-19 έχει επαναφέρει στο προσκήνιο  αυτό το ζήτημα, ενώ ταυτόχρονα αύξησε την ανάγκη για ταχύτερη διαδικασία πρόσληψης λόγω της μεγαλύτερης ανάγκης για νοσηλευτές κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το NurseFly είναι μια ψηφιακή αγορά προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης που διατίθεται στις ΗΠΑ και ιδρύθηκε το 2017. Ο Parth Bhakta, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, εξηγεί ότι η ιδέα δημιουργήθηκε μετά από ακρόαση από έναν στρατολογητή πόσο αναποτελεσματική θα μπορούσε να είναι η διαδικασία στελέχωσης. Η NurseFly στοχεύει να το αλλάξει με τον εξορθολογισμό της διαδικασίας και τη σύνδεση εργοδοτών όπως νοσοκομεία και κέντρα φροντίδας με νοσοκόμες γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα.

Η πλατφόρμα έχει επί του παρόντος περισσότερες από 92.000 ενεργές λίστες εργασίας. Φιλοξενεί επίσης πόρους σταδιοδρομίας, όπως πληροφορίες σχετικά με συμβάσεις και κριτικές πρακτορείων.  “Η NurseFly υποστηρίζει πιο εξατομικευμένη αντιστοίχιση μεταξύ επαγγελματιών υγείας και κενών θέσεων” εξηγεί ο Bhakta. “Καταργούμε εντελώς τις παραδοσιακές μεθόδους πρόσληψης και στελέχωσης της υγειονομικής περίθαλψης, έτσι ώστε οι υποψήφιοι να είναι πιο υπεύθυνοι για τη διαδικασία και να απολαμβάνουν μια πιο εξανθρωπισμένη εμπειρία.”

Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να συγκρίνουν προσφορές εργασίας, να συνομιλούν με εργοδότες, ακόμη και να ερευνούν το κόστος ζωής σε διαφορετικές τοποθεσίες. Η αγορά συνεργάζεται απευθείας με εργοδότες υγειονομικής περίθαλψης, χρεώνοντας τους ένα τέλος συνδρομής για να τους βοηθήσουν να συνδεθούν γρήγορα με εξειδικευμένους υποψηφίους. Για νοσοκόμους η χρήση του ιστότοπου είναι δωρεάν.

Ο Bhakta λέει ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί σήμερα η βιομηχανία προσωπικού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις νοσοκόμες και άλλους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. «Θέλαμε να επικεντρωθούμε στο να δώσουμε στους επαγγελματίες υγείας πλήρη εικόνα της αγοράς και, ως εκ τούτου, τις επιλογές τους. Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε άνευ προηγουμένου πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες για την εργασία, όπως η αμοιβή. Ως αποτέλεσμα, η NurseFly μειώνει το κόστος και το χρόνο προσλαμβάνουν έως και πέντε φορές και βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα των υποψηφίων. Οι υποψήφιοι έχουν επίσης μεγαλύτερη διαφάνεια στις αμοιβές, μια επιλογή επιλογών εργασίας και μια απρόσκοπτη διαδικασία υποβολής αιτήσεων”.

 

Profile of healthcare workers in face masks on a city landscape background, EPS 8 vector illustration

Για την Bhakta, το COVID-19 υπήρξε καταλύτης για την εφαρμογή τεχνολογίας υγειονομικής περίθαλψης. “Το προσωπικό της υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να ψηφιοποιηθεί περισσότερο, καθώς τα κληρονομικά συστήματα δεν είναι κατασκευασμένα για γρήγορη κίνηση”, λέει. “Η αγορά μας είναι ανθεκτική στο COVID και κατασκευάστηκε για να χειριστεί την εργασία μεταβλητότητας και προσωπικού ταχύτερα. Η NurseFly έχει δει 600k + θέσεις εργασίας στην πλατφόρμα της από τότε που ξεκίνησε το COVID.”

Η πανδημία οδήγησε επίσης σε στρατολόγους να χρησιμοποιούν εργαλεία όπως chatbots και αυτοματοποιημένο προγραμματισμό συνεντεύξεων για να κάνουν τους υποψηφίους να προσλαμβάνονται πιο γρήγορα. “Αυτό εξοικονομεί πολύτιμο προσωπικό χρόνο στον εργαζόμενο στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και βοηθά τους οργανισμούς να εξοικονομήσουν έξοδα προσωπικού που αυξάνουν μόνο όσο μεγαλύτερη η θέση δεν συμπληρώνεται”, λέει ο Bhakta.

“Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν επίσης στους επαγγελματίες υγείας έναν εξαιρετικό τρόπο να παραμένουν συνδεδεμένοι μεταξύ τους, ώστε να μην αισθάνονται απομονωμένοι. Η NurseFly προωθεί πολλές διαδικτυακές κοινωνικές κοινότητες για το σκοπό αυτό. Είναι μια ευκαιρία για αυτούς να βρουν κοινότητα μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του COVID και να ενωθούν κοινές εμπειρίες στις πρώτες γραμμές.

“Μπορούν επίσης να το χρησιμοποιήσουν για να διαδώσουν εύκολα και γρήγορα τις πληροφορίες σχετικά με τις επείγουσες ανάγκες COVID στα νοσοκομεία τους. Οι προηγμένοι αλγόριθμοι αντιστοίχισης συμπληρώνουν τα κοινωνικά μέσα και τα καθολικά προφίλ διασφαλίζοντας” κατάλληλη για τη δουλειά”. Η Bhakta λέει ότι οι πιέσεις χρόνου και κόστους δεν θα εξαφανιστούν στο μέλλον, επομένως οι ψηφιακές λύσεις θα γίνουν πιο διαδεδομένες. “Το εργατικό δυναμικό υγειονομικής περίθαλψης, με έναν αυξανόμενο αριθμό τεχνολογικών Millennials και Gen Zers, θα απαιτήσει επίσης την υιοθέτηση έξυπνων, ελκυστικών τεχνολογικών λύσεων σε ολόκληρο τον κλάδο.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Το πρώτο "έξυπνο" νοσοκομείο που λειτουργεί με τεχνολογία αυτοματισμού

Παγκόσμια αγορά μάρκετινγκ από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ψηφιακά κέντρα υγειονομικής περίθαλψης στην Ινδία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτοματοποιημένη πλατφόρμα αλληλουχίας επόμενης γενιάς στη μάχη κατά της covid-19 αλλά και άλλων λοιμώξεων

Η πλατφόρμα είναι επίσης οικονομικά αποδοτική. Η μελέτη σημειώνει ότι κοστίζει περίπου 8 $ USD ανά δοκιμή, όταν εκτελείται σε χιλιάδες δείγματα ταυτόχρονα, καθώς το κόστος ανά δείγμα μειώνεται λόγω κλιμακούμενων οικονομικών.

Tρεις ψηφιακές τάσεις υγείας που επηρεάζουν τους επενδυτές το 2021

Οι επενδυτές παρατήρησαν επικεντρώνονται πλέον σε εταιρείες που ειδικεύονται στην τηλεθεραπεία, την παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών και άλλες τεχνολογικές πλατφόρμες που διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ ειδικών.

Το πρώτο ξενοδοχείο - συνεδριακός χώρος κορωνοϊού στη Σιγκαπούρη - Οι πρώτες κρατήσεις

Ένα ασφαλές ξενοδοχείο και συνεδριακό συγκρότημα covid free, όπου οι επισκέπτες επικοινωνούν μέσω ενδοεπικοινωνίας και έχουν ανάμεσά τους γυάλινα πάνελ δημιούργησε η Σιγκαπούρη

Πειραματικό σκάφος αυτόνομης οδήγησης - Το αύριο των θαλάσσιων μετακινήσεων

«Αν δουλέψει, όπως σχεδιάστηκε, τότε θα ρίξει σημαντικά το κόστος της συλλογής δεδομένων από τη θάλασσα», λέει ο Phaneuf, «αυτό θα οδηγήσει σε μια καλύτερη κατανόηση των ωκεανών και του κλίματος». Στο πρώτο του κιόλας ταξίδι, θα συγκεντρώσει μετεωρολογικά και ωκεανογραφικά δεδομένα, αλλά και δείγματα νερού για τη μελέτη της καθαρότητάς του…

Συσκευή μείωσης των πληθυσμών των κουνουπιών και της πιθανότητας εξάπλωσης μεταδοτικών λοιμώξεων.

Το Quito, που βραβεύτηκε στον διαγωνισμό James Dyson Award το 2020, επιστρατεύει μια απλή χημική αντίδραση ώστε να αποδώσει διοξείδιο του άνθρακα και μια τεχνητή ανθρώπινη οσμή, ώστε να προσελκύει τα κουνούπια. Και κατόπιν τα ρουφά μέσα στον θαλαμίσκο.

Αυτοκιμούμενο Τραμ κατά του κορωνοϊού πρόκειται να κυκλοφορήσει στο Χονγκ Κονγκ

Πλέον το όραμά του βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών και μάλλον δεν θα αργήσει πολύ να το δούμε στους δρόμους, καθώς οι επενδυτές που ενδιαφέρθηκαν για την ιδέα του μόνο λίγοι δεν είναι.