Καινοτομία

“Έξυπνο” νοσοκομείο Αυστραλία: Αναπτύσσει τεχνολογία αυτοματισμού

“Έξυπνο” νοσοκομείο Αυστραλία: Αναπτύσσει τεχνολογία αυτοματισμού

Το μεγαλύτερο ιδιωτικό νοσοκομείο της Νότιας Αυστραλίας λειτουργεί έξυπνα με νέο σύστημα αυτοματισμού κτιρίων

“Έξυπνο” νοσοκομείο Αυστραλία:  Το νοσοκομείο Calvary Adelaide έχει γίνει το μεγαλύτερο έξυπνο νοσοκομείο στη Νότια Αυστραλία χάρη στη νέα τεχνολογία αυτοματισμού κτιρίων.  Το ιδιωτικό νοσοκομείο 12 ορόφων ύψους 345 εκατομμυρίων δολαρίων διαθέτει 5 επίπεδα θαλάμων ασθενών και χωρητικότητα για 344 κρεβάτια διανυκτέρευσης με 16 θέατρα. Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν υπηρεσίες ορθοπεδικής, καρδιακής, νευροχειρουργικής και αποκατάστασης, μαζί με ένα ειδικά σχεδιασμένο Hybrid Theatre που συνδυάζει ένα χειρουργικό θέατρο με μια σουίτα ακτινολογίας για τη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενών πιο γρήγορα.

Η εταιρεία τεχνολογίας ABB συνεργάστηκε με τους ειδικούς αυτοματισμού mySmart για να εξοπλίσει το νοσοκομείο με το σύστημα i-bus® KNX της ABB, μια λύση αυτοματισμού που ελέγχει όλο το φωτισμό και την παρακολούθηση του κτιρίου. Το σύστημα δίνει στο προσωπικό του νοσοκομείου και στο προσωπικό συντήρησης πλήρη εντολή των λειτουργιών φωτισμού, οι οποίες μπορούν να διαχειριστούν αυτόματα σύμφωνα με ένα πρόγραμμα, ηλιοβασίλεμα ή ανατολή, την παρουσία ανθρώπων ή πατώντας ένα κουμπί.

Το νοσοκομείο διαθέτει πλέον περισσότερες από 1200 συσκευές KNX, καθιστώντας το το μεγαλύτερο έργο υγειονομικής περίθαλψης KNX στο Νότιο Ημισφαίριο. Αναμένεται ότι η τεχνολογία θα προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση κόστους, δεδομένου του αμέτρητου αριθμού σημείων φωτισμού στο νοσοκομείο, όπως αίθουσες ασθενών, ερευνητικές εγκαταστάσεις, διάδρομοι, αίθουσες αναμονής, εργαστήρια και λόμπι. Η ABB αναφέρει ότι το σύστημά τους μπορεί να συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας έως και 60%. “Τα νοσοκομεία χρειάζονται πάντα φως, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας ή την ημέρα της εβδομάδας”, δήλωσε ο Christian Schiemann, Διευθυντής Αυτοματισμού Κτιρίων στην ABB Australia. προσωπικό, αλλά επίσης παρέχει βέλτιστες συνθήκες για την ευημερία των ασθενών. ”

Το σύστημα i-bus® KNX ενσωματώνει τη μέτρηση φωτισμού και ενέργειας του νοσοκομείου με το σύστημα διαχείρισης κτιρίων (BMS) και το σύστημα νοσοκόμων κλήσεων. Αυτό επιτρέπει στο σύστημα φωτισμού να λειτουργεί ταυτόχρονα με συστήματα θέρμανσης και ψύξης, έτσι ώστε οι αισθητήρες φωτισμού να ανιχνεύουν την κίνηση των ανθρώπων και να ανάβουν τα φώτα, ενεργοποιεί το σύστημα θέρμανσης / ψύξης να ανταποκριθεί ανάλογα. Επιτρέπει επίσης στις συσκευές να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ενός μόνο καλωδίου το οποίο είναι εγκατεστημένο δίπλα σε κανονικές γραμμές τροφοδοσίας. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι ηλεκτρικές λειτουργίες συνδέονται μεταξύ τους μέσω του συστήματος διαύλου.

«Το Calvary Adelaide Hospital είναι μια εξαιρετική τεχνική λύση για μια πραγματικά σύγχρονη εγκατάσταση», δήλωσε ο Peter Garrett, Διευθύνων Σύμβουλος της mySmart. «Είμαστε πολύ περήφανοι που συνεργαστήκαμε με την ABB για την παροχή μιας πραγματικής λύσης αυτοματισμού κτιρίου παγκόσμιας κλάσης, η οποία τελικά θα προσφέρει κρίσιμη υποστήριξη στο προσωπικό του νοσοκομείου και τους ασθενείς. “

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εξειδικευμένη μονάδα απομόνωσης για προστασία ασθενών κατά την μεταφορά

Ρομποτική τεχνολογία: Η συμβολή της στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης

Το πρώτο νοσοκομείο στην Ινδία αποκλειστικά με ψηφιακά αρχεία

Πώς η νανοτεχνολογία αποτρέπει τους πρόωρους τοκετούς

Η κολπικά χορηγούμενη θεραπεία περιέχει νανοσωματίδια (δισεκατομμυριοστό του μέτρου) σωματίδια φαρμάκων που διαπερνούν εύκολα το κολπικό τοίχωμα για να φθάσουν στους μύες της μήτρας και να τους εμποδίσουν να συστέλλονται.

Καινοτομία Μεξικανών επιχειρηματιών για την προστασία του περιβάλλοντος

Το οικολογικό δέρμα από φύλλα κάκτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ρούχα, αξεσουάρ (τσάντες και παπούτσια), έπιπλα και αξεσουάρ αυτοκινήτου. Είναι ευέλικτο, δροσερό και ανθεκτικό. H αφή και η αίσθησή του είναι παρόμοια με το δέρμα που ξέρουμε ως τώρα.