Καινοτομία

Τεχνολογία υγειονομική περίθαλψη: Ψηφιακά κέντρα γυναικών στην Ινδία

Τεχνολογία υγειονομική περίθαλψη: Ψηφιακά κέντρα γυναικών στην Ινδία

Τα αποτελέσματα των δοκιμών, οι παραπομπές και οι συνταγές θα παρέχονται τώρα ψηφιακά, διευκολύνοντας την κοινή χρήση τους με άλλους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης, προτού εκτυπωθούν τοπικά.  

Τεχνολογία υγειονομική περίθαλψη: Μια κορυφαία εταιρεία ψηφιακής υγειονομικής περίθαλψης στην Ινδία έχει συνεργαστεί με το Shakti Foundation, έναν οργανισμό που εργάζεται για την οικονομική ένταξη και την ενδυνάμωση των γυναικών, για να αυξήσει την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη για γυναίκες από μειονεκτικά περιβάλλοντα.

Το Ίδρυμα Shakti υποστηρίζει σχεδόν μισό εκατομμύριο γυναίκες με μικροχρηματοδότηση και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και υγειονομική περίθαλψη και άλλες υπηρεσίες. Η συνεργασία τους με το Digital Healthcare Solutions (DH) με έδρα το Μπαγκλαντές στοχεύει να φέρει νέες τεχνολογικές λύσεις υγειονομικής περίθαλψης στις γυναίκες με τις οποίες εργάζονται και στις γύρω κοινότητές τους.

Η DH και η Shakti έχουν εγκαταστήσει νέα τεχνολογία σε 11 κέντρα ιατρικής φροντίδας Shakti, αναβαθμίζοντας τα σε ψηφιακά κέντρα υγείας των γυναικών. Συνολικά η DH σκοπεύει να αναπτύξει περισσότερες υπηρεσίες παρέχοντας υποστήριξη σε περισσότερες από 70 κλινικές. Οι δανειολήπτες της Shakti και οι οικογένειές τους μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν απεριόριστες συμβουλές γιατρού μέσω κλήσης, συνομιλίας ή βιντεοκλήσης, καθώς και ειδικών ιατρών, όπως γυναικολόγοι, παιδίατροι, ειδικοί δέρματος και ιατρικής.

Όλες οι διαβουλεύσεις παρέχονται μέσω βίντεο. Τα αποτελέσματα των δοκιμών, οι παραπομπές και οι συνταγές θα παρέχονται τώρα ψηφιακά, διευκολύνοντας την κοινή χρήση τους με άλλους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης, προτού εκτυπωθούν τοπικά.  Η συνεργασία ξεκίνησε επίσης μια δωρεάν γραμμή βοήθειας για τα μέλη της Shakti, τα οποία τώρα μπορούν να καλέσουν τους γιατρούς χωρίς χρέωση μέσω τηλεφώνου ή να πραγματοποιήσουν βιντεοκλήση μέσω της εφαρμογής Digital Hospital». 

Σε ένα δελτίο τύπου, ο Imran Ahmed, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Shakti, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την Ψηφιακή Υγεία για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και διαδικτυακής διαβούλευσης με ειδικούς σε περιθωριοποιημένες γυναίκες και τις οικογένειές τους ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές, είναι ένα ακόμη παράδειγμα της Shakti αξιοποιώντας την τεχνολογία για να διαταράξει το status-quo και επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή της να διασφαλίσει καλή υγεία και συνολική ενδυνάμωση των γυναικών». Εκτός από το βασικό του έργο που βοηθά τις εξαιρετικά φτωχές αστικές γυναίκες στο Μπαγκλαντές με μικροδάνεια για την έναρξη επιχειρήσεων, το Ίδρυμα Shakti υποστηρίζει οικογένειες χαμηλού εισοδήματος με πακέτα ανακούφισης σε όλη την πανδημία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προκλήσεις για παροχή υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια πανδημίας

Η εφαρμογή των ψηφιακών συστημάτων υγείας στις πόλεις

Ιατρικές κινητές εφαρμογές εξελίσσουν την επικοινωνία με τους ασθενείς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Allergan Aesthetics:Καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM®

Για πολλούς, το ιδανικό Lip Look διαφέρει. Τα καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM® σμιλεύουν μοναδικά τα χείλη αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά κάθε γυναίκας. Το #1 brand παγκοσμίως στα fillers προσώπου με υαλουρονικό οξύ JUVÉDERM®  δημιουργεί αποτελεσματικά και ασφαλή προϊόντα με έμπνευση την ξεχωριστή προσωπικότητα κάθε γυναίκας.

Ψηφιακή πλατφόρμα επαγγελματικού προσανατολισμού από μαθητές Κολλεγίου

Η κα. Δαμαλή αναφέρει πως «Οι νέοι θα έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες από ειδικούς που θα απαντούν και στις ερωτήσεις τους, ώστε να συλλέξουν οι ίδιοι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πορευτούν στην εφηβική αλλά και στη μετέπειτα πορεία τους, έχοντας αξιόπιστες και εφαρμόσιμες λύσεις για τα άγχη και τους προβληματισμούς τους».

Πλήρη «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού δημιούργησαν ερευνητές του ΜΙΤ

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή Μανώλη Κέλλη, παρουσίασαν τον πιο πλήρη μέχρι σήμερα «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19.

Στη μάχη κατά του καρκίνου μπαίνει η τεχνητή νοημοσύνη

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό πρόγραμμα Leicester Mesothelioma αποκάλυψε τώρα, χρησιμοποιώντας ανάλυση τεχνητής νοημοσύνης AI των μεσοθηλιωμάτων με αλληλουχία DNA, ότι τα μεσοθηλιώματα εξελίσσονται σε παρόμοιες ή επαναλαμβανόμενες διαδρομές μεταξύ ατόμων.