Καινοτομία

Τεχνολογία υγειονομική περίθαλψη: Ψηφιακά κέντρα γυναικών στην Ινδία

Τεχνολογία υγειονομική περίθαλψη: Ψηφιακά κέντρα γυναικών στην Ινδία

Τα αποτελέσματα των δοκιμών, οι παραπομπές και οι συνταγές θα παρέχονται τώρα ψηφιακά, διευκολύνοντας την κοινή χρήση τους με άλλους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης, προτού εκτυπωθούν τοπικά.  

Τεχνολογία υγειονομική περίθαλψη: Μια κορυφαία εταιρεία ψηφιακής υγειονομικής περίθαλψης στην Ινδία έχει συνεργαστεί με το Shakti Foundation, έναν οργανισμό που εργάζεται για την οικονομική ένταξη και την ενδυνάμωση των γυναικών, για να αυξήσει την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη για γυναίκες από μειονεκτικά περιβάλλοντα.

Το Ίδρυμα Shakti υποστηρίζει σχεδόν μισό εκατομμύριο γυναίκες με μικροχρηματοδότηση και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και υγειονομική περίθαλψη και άλλες υπηρεσίες. Η συνεργασία τους με το Digital Healthcare Solutions (DH) με έδρα το Μπαγκλαντές στοχεύει να φέρει νέες τεχνολογικές λύσεις υγειονομικής περίθαλψης στις γυναίκες με τις οποίες εργάζονται και στις γύρω κοινότητές τους.

Η DH και η Shakti έχουν εγκαταστήσει νέα τεχνολογία σε 11 κέντρα ιατρικής φροντίδας Shakti, αναβαθμίζοντας τα σε ψηφιακά κέντρα υγείας των γυναικών. Συνολικά η DH σκοπεύει να αναπτύξει περισσότερες υπηρεσίες παρέχοντας υποστήριξη σε περισσότερες από 70 κλινικές. Οι δανειολήπτες της Shakti και οι οικογένειές τους μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν απεριόριστες συμβουλές γιατρού μέσω κλήσης, συνομιλίας ή βιντεοκλήσης, καθώς και ειδικών ιατρών, όπως γυναικολόγοι, παιδίατροι, ειδικοί δέρματος και ιατρικής.

Όλες οι διαβουλεύσεις παρέχονται μέσω βίντεο. Τα αποτελέσματα των δοκιμών, οι παραπομπές και οι συνταγές θα παρέχονται τώρα ψηφιακά, διευκολύνοντας την κοινή χρήση τους με άλλους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης, προτού εκτυπωθούν τοπικά.  Η συνεργασία ξεκίνησε επίσης μια δωρεάν γραμμή βοήθειας για τα μέλη της Shakti, τα οποία τώρα μπορούν να καλέσουν τους γιατρούς χωρίς χρέωση μέσω τηλεφώνου ή να πραγματοποιήσουν βιντεοκλήση μέσω της εφαρμογής Digital Hospital». 

Σε ένα δελτίο τύπου, ο Imran Ahmed, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Shakti, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την Ψηφιακή Υγεία για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και διαδικτυακής διαβούλευσης με ειδικούς σε περιθωριοποιημένες γυναίκες και τις οικογένειές τους ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές, είναι ένα ακόμη παράδειγμα της Shakti αξιοποιώντας την τεχνολογία για να διαταράξει το status-quo και επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή της να διασφαλίσει καλή υγεία και συνολική ενδυνάμωση των γυναικών». Εκτός από το βασικό του έργο που βοηθά τις εξαιρετικά φτωχές αστικές γυναίκες στο Μπαγκλαντές με μικροδάνεια για την έναρξη επιχειρήσεων, το Ίδρυμα Shakti υποστηρίζει οικογένειες χαμηλού εισοδήματος με πακέτα ανακούφισης σε όλη την πανδημία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Προκλήσεις για παροχή υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια πανδημίας

Η εφαρμογή των ψηφιακών συστημάτων υγείας στις πόλεις

Ιατρικές κινητές εφαρμογές εξελίσσουν την επικοινωνία με τους ασθενείς

Κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν ψηφιακό διαβατήριο υγείας

Κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες κυκλοφορούν ψηφιακά διαβατήρια υγείας, ώστε οι επιβάτες με καταγεγραμμένο αρνητικό τεστ Covid-19 να μπορούν να ταξιδεύουν εύκολα και να αποφεύγουν την ανάγκη καραντίνας.

Το μολύβι που γίνεται δέντρο

Χρησιμοποιούμε 12 δισεκατομμύρια μολύβια ετησίως σε όλον τον πλανήτη, που σημαίνει ότι 82.000 δέντρα κόβονται μόνο για να συμπληρώσουν αυτές τις ανάγκες.

Δημιουργήθηκε ρινικό σπρέι για προστασία από τον κορωνοϊό

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ρινικό σπρέι πρέπει να πιάσει και να καλύψει τον ιό μέσα στη μύτη, αποτρέποντάς τον να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα και στη συνέχεια απομακρύνεται με φυσική μύτη ή κατάποση.

Αποτελεσματικό τέστ κορωνοϊού με αλγόριθμο μόνο από τον ήχο του βήχα

Η ειδικότητα (specificity) του αλγόριθμου - δηλαδή η ικανότητα του να ανιχνεύει τους αληθώς αρνητικούς (υγιείς) - φθάνει το 94,2% στην περίπτωση όσων έχουν διαγνωστεί θετικοί με τεστ και το 83,2% μεταξύ των ασυμπτωματικών.