Καινοτομία

Τεχνολογία υγειονομική περίθαλψη: Ψηφιακά κέντρα γυναικών στην Ινδία

Τεχνολογία υγειονομική περίθαλψη: Ψηφιακά κέντρα γυναικών στην Ινδία

Τα αποτελέσματα των δοκιμών, οι παραπομπές και οι συνταγές θα παρέχονται τώρα ψηφιακά, διευκολύνοντας την κοινή χρήση τους με άλλους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης, προτού εκτυπωθούν τοπικά.  

Τεχνολογία υγειονομική περίθαλψη: Μια κορυφαία εταιρεία ψηφιακής υγειονομικής περίθαλψης στην Ινδία έχει συνεργαστεί με το Shakti Foundation, έναν οργανισμό που εργάζεται για την οικονομική ένταξη και την ενδυνάμωση των γυναικών, για να αυξήσει την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη για γυναίκες από μειονεκτικά περιβάλλοντα.

Το Ίδρυμα Shakti υποστηρίζει σχεδόν μισό εκατομμύριο γυναίκες με μικροχρηματοδότηση και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και υγειονομική περίθαλψη και άλλες υπηρεσίες. Η συνεργασία τους με το Digital Healthcare Solutions (DH) με έδρα το Μπαγκλαντές στοχεύει να φέρει νέες τεχνολογικές λύσεις υγειονομικής περίθαλψης στις γυναίκες με τις οποίες εργάζονται και στις γύρω κοινότητές τους.

Η DH και η Shakti έχουν εγκαταστήσει νέα τεχνολογία σε 11 κέντρα ιατρικής φροντίδας Shakti, αναβαθμίζοντας τα σε ψηφιακά κέντρα υγείας των γυναικών. Συνολικά η DH σκοπεύει να αναπτύξει περισσότερες υπηρεσίες παρέχοντας υποστήριξη σε περισσότερες από 70 κλινικές. Οι δανειολήπτες της Shakti και οι οικογένειές τους μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν απεριόριστες συμβουλές γιατρού μέσω κλήσης, συνομιλίας ή βιντεοκλήσης, καθώς και ειδικών ιατρών, όπως γυναικολόγοι, παιδίατροι, ειδικοί δέρματος και ιατρικής.

Όλες οι διαβουλεύσεις παρέχονται μέσω βίντεο. Τα αποτελέσματα των δοκιμών, οι παραπομπές και οι συνταγές θα παρέχονται τώρα ψηφιακά, διευκολύνοντας την κοινή χρήση τους με άλλους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης, προτού εκτυπωθούν τοπικά.  Η συνεργασία ξεκίνησε επίσης μια δωρεάν γραμμή βοήθειας για τα μέλη της Shakti, τα οποία τώρα μπορούν να καλέσουν τους γιατρούς χωρίς χρέωση μέσω τηλεφώνου ή να πραγματοποιήσουν βιντεοκλήση μέσω της εφαρμογής Digital Hospital». 

Σε ένα δελτίο τύπου, ο Imran Ahmed, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Shakti, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την Ψηφιακή Υγεία για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και διαδικτυακής διαβούλευσης με ειδικούς σε περιθωριοποιημένες γυναίκες και τις οικογένειές τους ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές, είναι ένα ακόμη παράδειγμα της Shakti αξιοποιώντας την τεχνολογία για να διαταράξει το status-quo και επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή της να διασφαλίσει καλή υγεία και συνολική ενδυνάμωση των γυναικών». Εκτός από το βασικό του έργο που βοηθά τις εξαιρετικά φτωχές αστικές γυναίκες στο Μπαγκλαντές με μικροδάνεια για την έναρξη επιχειρήσεων, το Ίδρυμα Shakti υποστηρίζει οικογένειες χαμηλού εισοδήματος με πακέτα ανακούφισης σε όλη την πανδημία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Προκλήσεις για παροχή υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια πανδημίας

Η εφαρμογή των ψηφιακών συστημάτων υγείας στις πόλεις

Ιατρικές κινητές εφαρμογές εξελίσσουν την επικοινωνία με τους ασθενείς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτοματοποιημένη πλατφόρμα αλληλουχίας επόμενης γενιάς στη μάχη κατά της covid-19 αλλά και άλλων λοιμώξεων

Η πλατφόρμα είναι επίσης οικονομικά αποδοτική. Η μελέτη σημειώνει ότι κοστίζει περίπου 8 $ USD ανά δοκιμή, όταν εκτελείται σε χιλιάδες δείγματα ταυτόχρονα, καθώς το κόστος ανά δείγμα μειώνεται λόγω κλιμακούμενων οικονομικών.

Tρεις ψηφιακές τάσεις υγείας που επηρεάζουν τους επενδυτές το 2021

Οι επενδυτές παρατήρησαν επικεντρώνονται πλέον σε εταιρείες που ειδικεύονται στην τηλεθεραπεία, την παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών και άλλες τεχνολογικές πλατφόρμες που διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ ειδικών.

Το πρώτο ξενοδοχείο - συνεδριακός χώρος κορωνοϊού στη Σιγκαπούρη - Οι πρώτες κρατήσεις

Ένα ασφαλές ξενοδοχείο και συνεδριακό συγκρότημα covid free, όπου οι επισκέπτες επικοινωνούν μέσω ενδοεπικοινωνίας και έχουν ανάμεσά τους γυάλινα πάνελ δημιούργησε η Σιγκαπούρη

Πειραματικό σκάφος αυτόνομης οδήγησης - Το αύριο των θαλάσσιων μετακινήσεων

«Αν δουλέψει, όπως σχεδιάστηκε, τότε θα ρίξει σημαντικά το κόστος της συλλογής δεδομένων από τη θάλασσα», λέει ο Phaneuf, «αυτό θα οδηγήσει σε μια καλύτερη κατανόηση των ωκεανών και του κλίματος». Στο πρώτο του κιόλας ταξίδι, θα συγκεντρώσει μετεωρολογικά και ωκεανογραφικά δεδομένα, αλλά και δείγματα νερού για τη μελέτη της καθαρότητάς του…

Συσκευή μείωσης των πληθυσμών των κουνουπιών και της πιθανότητας εξάπλωσης μεταδοτικών λοιμώξεων.

Το Quito, που βραβεύτηκε στον διαγωνισμό James Dyson Award το 2020, επιστρατεύει μια απλή χημική αντίδραση ώστε να αποδώσει διοξείδιο του άνθρακα και μια τεχνητή ανθρώπινη οσμή, ώστε να προσελκύει τα κουνούπια. Και κατόπιν τα ρουφά μέσα στον θαλαμίσκο.

Αυτοκιμούμενο Τραμ κατά του κορωνοϊού πρόκειται να κυκλοφορήσει στο Χονγκ Κονγκ

Πλέον το όραμά του βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών και μάλλον δεν θα αργήσει πολύ να το δούμε στους δρόμους, καθώς οι επενδυτές που ενδιαφέρθηκαν για την ιδέα του μόνο λίγοι δεν είναι.