Της Νικολέτας Ντάμπου

Μάθετε από το παρασκήνιο του www.healthweb.gr ότι στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας» λειτουργεί καθημερινά μόνο το ορθοπεδικό τμήμα. Τα υπόλοιπα τμήματα είναι κλειστά και ανοίγουν μόνο στις τρεις γενικές εφημερίες που πραγματοποιούνται εβδομαδιαίως .

Σύμφωνα με το φρέσκο ρεπορτάζ μας , η εικόνα μιας καθημερινής ημέρας του νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας έχει ως εξής : Μετά τις δυο το μεσημέρι υπάρχει μία ταμίας και ένας γιατρός στο ορθοπεδικό τμήμα .  Δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος στις πληροφορίες να καθοδηγήσει τον ασθενή ο οποίος βλέπει μόνο την ταμεία και απευθύνεται σε αυτή .

Η ταμίας , η οποία μπορεί να σου κάνει και διάγνωση π.χ ‘’ χρειάζεστε ουρολόγο » αν την ρωτήσεις γιατί δεν λειτουργούν τα υπόλοιπα τμήματα πέραν του ορθοπεδικού σου απαντάει λίγο εκνευρισμένη ότι έτσι συνηθίζεται να λειτουργεί το νοσοκομείο. Άρα εμείς καταλαβαίνουμε ότι αυτή είναι η νέα κανονικότητα του νοσοκομείου . Έχει μετατραπεί το Ασκληπιείο της Βούλας σε ΚΑΤ δηλαδή ;

Η προϊσταμένη είναι άφαντη και στην ερώτηση του ασθενούς που είναι η προϊσταμένη για να τον καθοδηγήσει , εάν δεν χρειάζεται το ορθοπεδικό τμήμα, η απάντηση είναι ότι τέτοια ώρα, δηλαδή τρεισήμισι το μεσημέρι , δεν βρίσκεται η προϊσταμένη στο νοσοκομείο και όταν ρωτάς γιατί , παίρνεις την απάντηση : διότι είναι προϊσταμένη!! Ω ρε !!! Αξιώματα !

Εντωμεταξύ, εντοπίσαμε δύο γιατρούς οι οποίοι βρίσκονταν στον οίκο των ιατρών και έπιναν τον καφέ τους. Για άλλη μία φορά οι ασθενείς βρίσκονται στο έλεος του θεού αυτή είναι η πραγματικότητα όσο και να συνεχίζουν να την διαψεύδουν οι Υπουργοί Υγείας .

Αποδεικνύεται καθημερινά ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται στο σημείο μηδέν και η ταλαιπωρία των Ελλήνων ασθενών οι οποίοι πολλοί από αυτούς πληρώνουν υψηλές εισφορές στον ΕΦΚΑ δεν μπορούν να βρουν έναν παθολόγο την ώρα που το χρειάζονται στις δημόσιες δομές υγείας . Αναρωτιόμαστε γιατί δεν συρρικνώνονται τα νοσοκομεία από την στιγμή που το κάθε ένα μόνο του δεν μπορεί να λειτουργήσει και να εξυπηρετεί τους ασθενείς του; Μήπως για να μην χάσουν κάποιοι διοικητές και υπάλληλοι φαρμακείων το αξίωμα ;

Θα πρέπει να σοβαρευτούμε κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα και να σκεφτούμε τον ασθενή και όχι τις θέσεις και τα αξιώματα.

Να σημειώσουμε , ότι ο χαλασμένος αξονικός τομογράφος στο Ασκληπιείο της Βούλας δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα παρόλο που έχει χαλάσει εδώ και δυο μήνες και ο διοικητής του νοσοκομείου είχε διαβεβαιώσει το www.Healthweb.gr ότι θα το αντικαθιστούσε αμέσως .

Διαβάστε εδώ : Μόνο στο healthweb: Όλο το παρασκήνιο για τον χαλασμένο αξονικό στο Ασκληπιείο Βούλας

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here